• DKErankingSquare

Maastricht University ranked 201-250 for Computer Science

20-10-2017

Maastricht University placed #201-250 out of 1000 universities worldwide in the 2018 Times Higher Education Computer Science subject ranking

• Rijksoverheidsvlag_Wikimedia.jpg

Reaction report ‘Cross-border workers in Europe’ by Ministry of the Interior to address the progress of cross-border cooperation

12-09-2017

The Ministry of the Interior has written a response to the report ‘Cross-border workers in Europe’ (Grenswerkers in Europa) in a Letter to Parliament. Furthermore the minister addresses the progress of cross-border cooperation.

• Doctorate removes tax barriers for EU-citizens who work across the border

17-07-2017

On 12 July 2017 the defence of PhD Thesis of Dr Hannelore Niesten (joint doctorate UHasselt/UM) took place. The joint doctorate of Dr Hannelore Niesten was carried out under supervisors Prof. Dr. Elly Van de Velde (UHasselt) and Dr. Marjon Weerepas (Maastricht University). The University of Hasselt pubslished an article about the PhD thesis regarding the tax barriers of free movement of persons in the EU.

• Commemorating the Maastricht Treaty

EU & ME: Commemorating 25 Years of the Maastricht Treaty

12-12-2016

On 9 December 2016, leading politicians, scholars and interested parties followed the invitation of the municipality of Maastricht to attend the 25th anniversary of the Maastricht Treaty.

• ITEM’s Alexander Hoogenboom wins Ius Commune Prize

09-12-2016

Alexander Hoogenboom, scientific coordinator at ITEM, is the winner of the Ius Commune Prize of 2016. Alexander Hoogenboom won the 2016 Ius Commune Prize for his paper ‘In Search of a Rationale for the EU Citizenship Jurisprudence’. The prize was awarded at the 15th Ius Commune Conference on 24 November 2016.

• Het migratiebeleid staat kansen in de weg in de grensregio’s

01-12-2016

Migratierecht en -beleid gaan veelal uit van een eenheid: verblijf en ‘bezigheid’ — werk, studie/stage, onderzoek, et cetera — in één land. Maar diezelfde eenheid levert problemen op in de grensstreken. Niet zozeer voor EU-burgers, die het ‘recht op vrij verkeer’ hebben, maar wel voor zogenoemde ‘derdelanders’, grof gezegd mensen zonder EU, EER of Zwitserse nationaliteit.

• Cortege

Professor's Fund awards 6 grants to young researchers

04-07-2016

The professors fund supports young excellent researchers at the beginning of their academic career UM wide.

• Michael Lenz

MaCSBio's Michael Lenz's Article published

24-06-2016

Principal components analysis (PCA) is a common unsupervised method for the analysis of gene expression microarray data, providing information on the overall structure of the analyzed dataset.

• chris-evelo

MaCSBio's Chris Evelo new co-leader of ELIXIR Interoperability platform

20-05-2016

Chris Evelo (ELIXIR Netherlands) is the new co-leader of the ELIXIR Interoperability Platform, replacing Barend Mons, the Head of Dutch ELIXIR Node. Evelo joins Helen Parkinson (EMBL-EBI) and Carole Goble (ELIXIR UK) in leading the Interoperability Platform.

• Bert Smeets

Bert Smeets: Research pays off

29-04-2016

MaCSBio's director of education Bert Smeets has been interviewed for the Dutch serie: 'Research Loont' (translation: 'Research pays off') about the unraveling of genetic causes of hereditary metabolic disease among children.

Subscribe to News