Nieuws

 • Aandacht voor welzijn van werknemers óók goed voor bedrijven

  17-05-2021

  Nederlandse bedrijven zeggen het welzijn van werknemers belangrijk te vinden.

 • educatieve minor

  Leraar worden aan de UM

  11-05-2021

  Je onderwijsbevoegdheid halen in het derde jaar van je bacheloropleiding aan de UM. Het kan al sinds 2018 met de Educatieve Minor. Maar sinds verleden jaar staat die opleiding ook open voor mensen die hun bachelor- of masteropleiding al hebben afgerond, namelijk met de Educatieve Module.

 • Grensoverschrijdend onderzoekscentrum moet begrip van microbioom vergroten

  07-05-2021

  Wetenschappers uit het Belgisch-Duits-Nederlandse grensgebied gaan intensief samenwerken om meer inzicht te krijgen in de werking van het zogenoemde microbioom, de biljoenen bacteriën, virussen, schimmels en andere microben in en op ons lichaam. Om die stap kracht bij te zetten lanceren de onderzoekers vandaag het Euregional Microbiome Center.

 • Garschagen

  EU: taaie materie van fundamenteel belang

  07-05-2021

  Voor alumnus Melle Garschagen, adjunct-hoofdredacteur van NRC, zou het iedere dag ‘Dag van Europa’ moeten zijn. “De taak van een journalist is de EU kritisch en alomvattend te volgen.” Na bijna vijf jaar correspondentschap in Engeland, dat vooral in het teken van de Brexit stond, is hij weer terug in Nederland.

 • Out of the brain, into control

  06-05-2021

  Onlangs kreeg Bettina Sorger een NWO VIDI beurs voor haar project ‘Out of the brain, into contol’ - Towards brain-based means of social and environmental interaction for children with severe cerebral palsy.

 • Tijs Goldschmidt benoemd tot 6e Eugène Dubois leerstoelhouder aan de Universiteit Maastricht

  04-05-2021

  Voor het jaar 2021 is Dr. Tijs Goldschmidt benoemd tot Eugène Dubois leerstoelhouder. Professor Goldschmidt is geboren in Amsterdam, opgeleid als gedragsbioloog in Amsterdam en Leiden en heeft een grote naam als schrijver over wetenschap en kunst.

 • Circular Engineering

  Word jij de engineer van de toekomst?

  03-05-2021

  De aanmeldtermijn voor de BSc Circular Engineering is verlengd. EU/EER-studenten kunnen zich nu aanmelden tot en met 1 augustus 2021.

 • Adam Dixon and Imogen Liu

  Chinese staatsinvesteringsfondsen: geopolitieke instrumenten of commerciële middelen?

  30-04-2021

  Adam Dixon en Imogen Liu zijn beiden betrokken bij het ERC-project ‘Legitimacy, Financialization, and Varieties of Capitalism: Understanding Sovereign Wealth Funds in Europe’ (SWFsEUROPE). Dit project probeert in kaart te brengen hoe staatsinvesteringsfondsen, beleggingsfondsen die beheerd worden door overheden, als legitieme speler in de economie en in financiële markten worden ingezet. Daarnaast onderzoekt dit project hoe staatskapitaal de internationale politieke economie hervormt.

 • Rust en ruimte in The Mindfulnest

  30-04-2021

  Vanaf 3 mei biedt de Wellbeing Movement van de UM je een maand lang de kans om gebruik te maken van The Mindfulnest. In deze met liefde gemaakte, prikkelvrije ruimte sta jij centraal.

 • zonnebaden
Abonneren op Nieuws