Nieuws

 • Organisation - CvB - Luc Soete

  25 jaar Verdrag van Maastricht: feest of kater?

  27-03-2017

  Met het Verdrag van Maastricht werd de eerste stap gezet naar de huidige Europese Unie (EU). Nu, 25 jaar later, is het een mooi moment om de balans op te maken. Als het aan Luc Soete ligt, hoogleraar Internationale Economische Betrekkingen, moet er juist meer macht naar Brussel.

 • ITEM Brochures Vera van Vliet

  Aankondiging ITEM Promovendibundel 'Beyond the refugee crisis'

  24-03-2017

  Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM heeft een promovendibundel gepubliceerd over de vluchtelingencrisis. De bundel is geschreven door ITEM promovendi en bestaat uit aparte bijdragen waarin ieder van hun de vluchtelingenthemathiek vanuit hun eigen intressegebied benadert.  Daarmee komen thema’s aan bod die uiteenlopen van migratierecht en crimineel gedrag tot sociale zekerheid.

 • De millennial-goeroe

  23-03-2017

  It’s Thursday 16 March and the Aula at Maastricht University’s School of Business and Economics is packed. Several hundred students have come to hear digital sensation Jay Shetty talk about the importance of “building a life, not a resume”.

 • Kaft boekje Marble

  Leren van onderzoek: hoe doe je dat?

  23-03-2017

  In 2008 lanceerde de Universiteit Maastricht een nieuw onderwijsprogramma dat bachelorstudenten de gelegenheid bood gedurende een bepaalde periode academisch onderzoek te verrichten. Over dit unieke initiatief gaat het boek ‘Research-Based Learning: Case studies from Maastricht University’, geschreven en samengesteld door Ellen Bastiaens, Jonathan van Tilburg en Jeroen van Merriënboer, allen verbonden aan de UM.

 • Minder borstamputaties noodzakelijk bij lobulair borstkanker

  22-03-2017

  Ook chemotherapie na operatie is mogelijk minder vaak nodig

 • Universiteit van Nederland - Merel Noorman
 • dialise

  Nieuwe test helpt bij vermindering risico’s op verlies van nierfunctie en arteriële verkalking

  22-03-2017

  VitaK Innovation in Life Science, een spin-off van de Universiteit Maastricht, is er in geslaagd een prototype te ontwikkelen van een nieuw medisch-diagnostisch apparaat, NephroCare genaamd. NephroCare is een in vitro diagnostic (IVD) systeem waarop in 1 druppel bloed binnen 5 minuten een eiwit wordt gemeten dat ontstaat bij vitamine K insufficiëntie.

 • Eerste-generatie migranten en niet-migranten: kloof in reken- en taalvaardigheden
 • ENERGISE

  Energise Europa

  20-03-2017

  In 30 Europese landen gaan onderzoekers van ICIS, het wetenschappelijke instituut voor duurzame ontwikkeling van de Universiteit Maastricht, samen met hun Europese onderzoekspartners op zoek naar projecten die duurzame verandering willen brengen in de energieconsumptie van mensen.

 • Ultimately, it's about compassion

  Uiteindelijk gaat het om compassie

  16-03-2017

  Aan de brief van het kabinet over euthanasie bij een voltooid leven, een "neo-liberaal" bedenksel, ontbreekt elke morele basis. Het draait alleen maar om volledige autonomie van de aanvrager. Maar er bestaat niet zoiets als een volkomen zelfbeschikking, vinden David Townend en Maarten Verkerk

Abonneren op Nieuws