• 20479505_1697768336900429_6296673415782932903_n.jpg

UM-studenten en de 'Asia-Europe summer school'

15-12-2017

Een Engelstalig interview met UM-studenten die deelnamen aan de Asia-Europe summer school, over hun ervaring, verwondering en meer.

• Jan Muijtjens ontvangt UM Medallion of Honour

13-12-2017

Bij gelegenheid van zijn afscheid heeft Jan Muijtjens op 13 december de Maastricht University Medallion of Honour ontvangen uit handen van Martin Paul, voorzitter van het College van Bestuur van de UM.

• Donovan Livingston bezoekt Universiteit Maastricht

13-12-2017

Donovan Livingston, afgestudeerd aan Harvard, bereikte met zijn afstudeer speech wereldwijd 13 miljoen mensen. Hij was in Maastricht om in de Ambassador Lecture Series te spreken over de transformatieve kracht van onderwijs.

• DKE - Ancient games and Artificial Intelligence

Spellen uit de oudheid en kunstmatige intelligentie

12-12-2017

Dr. Cameron Browne komt uit een echt spelletjesgezin: "Mijn moeder besefte dat spellen goed zijn voor de ontwikkeling van kinderen, en mijn oma was de meest gehaaide scrabble-speler die ik ooit ben tegengekomen". Het is dan ook geen toeval dat Browne een groot deel van zijn wetenschappelijke loopbaan heeft besteed aan het onderzoek naar spellen en dat hij een consolidator grant van € 2 miljoen heeft gekregen om een vijfjarig onderzoeksproject op te starten genaamd "Digitaal Ludeme-project".

• ITEM Quick scan Regeerakkoord NL 2017

Quick scan van Nederlandse Regeerakkoord: effecten voor grensregio’s

08-12-2017

De ITEM quick scan maakt een eerste inschatting mogelijk in hoeverre een onderwerp een verdere beoordeling vergt wat mogelijke grenseffecten betreft. ITEM heeft de quick scan toegepast op beleidsvoornemens die in het Nederlandse Regeerakkoord van 2017 worden genoemd.

• Jos Smits ontvangt Maastricht University Medallion of Honour

07-12-2017

Prof. dr. Jos Smits heeft donderdag 7 december, tijdens zijn afscheidssymposium, de Maastricht University Medallion of Honour ontvangen uit handen van Martin Paul, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht.

• Doe mee met de Dag van de Moedertaal 2018

07-12-2017

Ook in 2018 vindt de Internationale Dag van de Moedertaal plaats, namelijk op woensdag 21 februari. Stichting Veldeke Mestreech, die zich inzet voor de bevordering van het Maastrichtse dialect, wil deze speciale dag samen met de Universiteit Maastricht op een bijzondere manier vieren.

• Annelies van der Pauw nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Universiteit Maastricht

04-12-2017

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft mevrouw mr. Annelies van der Pauw per 1 december benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht.

• FHML wins innovation prize NVMAO

FHML wint innovatieprijs Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs

04-12-2017

Namens de opleidingen Geneeskunde mocht Jan-Joost Rethans als opleidingsdirecteur op vrijdag 17 november jl. de prijs voor de beste onderwijsinnovatie 2017 van de Nederlandse Vereniging voor Medisch Onderwijs (NVMO) in ontvangst nemen. Deze prijs werd toegekend voor de implementatie van programmatisch toetsen binnen de geneeskunde opleidingen van de FHML.