• viecuri

Betere oncologische zorg voor oudere patiënten

22-06-2017

Inauguratie Maryska Janssen-Heijnen als hoogleraar ‘Klinische Epidemiologie, in het bijzonder Kanker bij Ouderen’

• Cardiologie-onderzoek in de prijzen

22-06-2017

Drie jonge Maastrichtse cardiologie-onderzoekers vielen deze week in de prijzen op het EHRA-congres in Wenen: Twan van Stipdonk, Matthijs Cluitmans en Elien Engels.

• Freddy Troost

Gouden combinatie van commercie en wetenschap

20-06-2017

Het slagen van de master Health Food Innovation Management was één van de kritische factoren voor het al dan niet vestigen van een campus van Maastricht University in Venlo. Met het afstuderen van de zesde lichting komt aan eventuele twijfel een einde. “We blijven, we hebben ons bestaansrecht bewezen”, zegt hoofddocent en coördinator Freddy Troost.

• Woede onder de fMRI scan: worden geweldplegers bozer dan anderen?

19-06-2017

Franca Tonnaer onderzocht waarom het mensen zonder geweldverleden lukt hun woede te reguleren en zichzelf op het juiste moment af te remmen, maar geweldplegers niet.

• Liesbeth Lijnzaad

Prof. Liesbeth Lijnzaad eerste Nederlandse rechter bij Internationaal Zeerechttribunaal

15-06-2017

Lijnzaad is als bijzonder hoogleraar Praktijk van Internationaal Recht verbonden aan de Universiteit Maastricht. Ze is sinds 1994 in dienst van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waar ze de belangrijkste adviseur is van de regering over internationaalrechtelijke vraagstukken.

• Martin Paul in Maastricht

Overlast van studenten? Niet in de tentamenweek

15-06-2017

Bestuursvoorzitter Martin Paul en de burgemeester van Maastricht Annemarie Pen-te Strake op stap met team handhaving om te zien hoe het is gesteld met de overlast door kamerbewoners.

• Google maps voor human tissue

‘Wij maken de Google Maps van het lichamelijk weefsel’

15-06-2017

Onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM) zijn er onlangs in geslaagd om met behulp van massaspectometrie imaging (MSI) dynamische veranderingen in de stofwisseling in beeld te brengen. Zij deden dat aan de hand van de omzetting van aminozuren in de lever.

• Symposium Kanker en Werk

Kanker en werk: een uitdagende combi

15-06-2017

Zowel de inzichten uit wetenschappelijk onderzoek naar duurzame inzetbaarheid als die naar kanker en werk stonden centraal op het symposium ‘Goed werkgeverschap: gezond personeelsbeleid en omgang met werknemers met kanker’, dat vrijdag 9 juni aan de Universiteit Maastricht plaatsvond.

• Maastricht Central

Maastricht Centraal

15-06-2017

Onze Jaarfondscampagne is weer begonnen! Ieder jaar vragen we alumni, hoogleraren en medewerkers of zij onderwijs en onderzoek aan hun Universiteit willen steunen. Doe jij ook met ons mee?