Nieuws

 • Aanpak werkdruk – stand van zaken

  16-03-2018

  Uit diverse onderzoeken (landelijk onderzoek uitgevoerd door FNV en VAWO in 2017 en het UM Werkbelevingsonderzoek uit 2015) is gebleken dat medewerkers van universiteiten een hoge tot zeer hoge werkdruk ervaren. In de huidige cao zijn daarom afspraken gemaakt over de aanpak van die werkdruk.

 • koolhydraatarm dieet

  Ernstige twijfels aan nut van koolhydraatarm dieet

  16-03-2018

  Aan de hand van twee internationale overzichtspublicaties die deze week zijn verschenen, concludeert professor Fred Brouns van de Universiteit Maastricht (UM) dat het prima is om de inname van koolhydraten wat te verminderen, maar een forse vermindering beter te vermijden.

 • insomnia

  De ene slapeloze is de andere niet

  16-03-2018

  Slapeloosheid is een serieus maatschappelijk probleem, waar ruim één op de tien Nederlanders last van heeft. De duurzame oplossing heet ‘cognitieve gedragstherapie’. Merijn van de Laar, gedragswetenschapper bij de UM-opleiding Huisartsengeneeskunde, promoveerde vorig jaar op dit onderwerp aan de Universiteit Maastricht.

 • macchbonnefanten

  Brede conferentie over de strijd tegen de illegale kunsthandel en roofkunst

  16-03-2018

  Op 18 en 19 maart belichten (inter)nationale deskundigen tijdens een conferentie het thema roofkunst vanuit diverse invalshoeken: wetenschap, beleid, en (museale) praktijk.

 • fpn_2018_keuzegids_ig_post.jpg

  Keuzegids Masters 2018, hoe heeft de Faculty of Psychology and Neuroscience het gedaan?

  15-03-2018

  De Keuzegids Masters is zoals elk jaar gepubliceerd, en dit jaar zijn er 5 programma’s van FPN, of waaraan FPN meewerkt opgenomen in de beoordelingen. Ik zat samen met Prof. dr. Rob Ruiter, Vice-Decaan Onderwijs om de resultaten te bespreken.

 • De Rijk

  Arbeidsre-integratie blijft mensenwerk

  15-03-2018

  De terugkeer in het arbeidzame leven is een proces dat nadrukkelijk om een menselijke maat vraagt (oratie Angelique de Rijk).

 • Global Supply Chain Management and Change - Air Cargo

  Universiteit Maastricht - Campus Venlo studenten winnen FACE-UP Air Cargo Competition 2018

  14-03-2018

  Caroline Larisch alumna (afgestudeerd in 2018) en Danny Jonker behoren beiden tot de drie winnaars van de FACE-UP Air Cargo Competition 2018, een wedstrijd voor recent afgestudeerden, waar de winnaars de kans krijgen hun scriptie te presenteren op het World Cargo Symposium in Dallas (USA).

 • air pollution research

  Twee pakjes sigaretten per week

  14-03-2018

  Onno van Schayck geeft college over luchtkwaliteit.

 • MaasX verkiezingsdebat

  Hoge opkomst MaasX verkiezingsdebat

  13-03-2018

  Als de opkomst van studenten bij de gemeenteraadsverkiezingen even massaal is als gisteravond in de Franz Palmzaal dan kunnen de organisatoren van het MaasX debat helemaal in hun handen wrijven.

 • Nieuw onderzoeksproject: bescherming van de liberale constitutie in een populistisch tijdperk

  13-03-2018

  Dit nieuwe onderzoeksproject, uitgevoerd door de sectie staatsrecht in samenwerking met het Montesquieu Instituut, wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het Fonds Staatsman Thorbecke van de KNAW.

Abonneren op Nieuws