• Road traffic Cina PhD defence Yu

Yu Yun gepromoveerd

21-09-2018

Vrijdag 14 september is Yu Yan gepromoveerd. De titel van het proefschrift luidt: "A changing landscape of road traffic liability in China: a view from law and economics".

• ITEM ICGI Cross-border corporate mobility CbCM featured

Tweede report over grensoverschrijdende ondernemingsmobiliteit in de EU gepubliceerd

21-09-2018

Het tweede report van het ITEM/ICGI-project "Grensoverschrijdende ondernemingsmobiliteit in de EU" is nu gepubliceerd. Het report identificeert een continue grensoverschrijdende ondernemingsactiviteit en biedt een uitgebreid overzicht per land om een vollediger beeld te geven van de grensoverschrijdende bedrijfsmobiliteit in de EU.

• um_alumni_day_2018-240.jpg

Inspirerende alumni dag op 8 september 2018

20-09-2018

Faculteit der Rechtsgeleerdheid blikt terug op een inspirerende zonnige alumni dag, 8 september 2018. Hopelijk hebben jullie het naar je zin gehad, leuke gesprekken gevoerd en veel energie opgedaan?

• Andre de Zutter_phd defence rape_MLR

André de Zutter, promotie PhD thesis

20-09-2018

Op vrijdag 14 september 2018 heeft André de Zutter, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit Maastricht, succesvol zijn PhD thesis verdedigd met als titel "My Rape Story that Should be Believed: on the difference between true and false allegations of rape".

• one young world ngo

One Young World and Maastricht University: Leadership for a better tomorrow

19-09-2018

Maastricht University is proudly announcing an opening for a delegate position for an inspiring young Maastricht University leader for this year’s One Young World Summit (The Hague, 17-20 October 2018)

• Presentatie Neimed tijdens eerste Euregio Summer School

19-09-2018

Van 10 t/m 15 september 2018 werd voor het eerst de grensoverschrijdende en multidisciplinaire Euregio Summer School in de Euregio Maas-Rijn georganiseerd. 45 studenten van universiteiten en hogescholen en vertegenwoordigers van alle kennisinstituten uit de euregio kwamen bijeen met één doel: het ontwikkelen van toekomstvisies over het thema ‘Improving inclusive Mobility in the Digital Age’ in de Euregio Maas-Rijn.

• law_faculty_introduction

Welkom nieuwe studenten!

18-09-2018

Van 27 t/m 30 augustus vonden de jaarlijkse Facultaire Introductiedagen plaats. Ruim duizend nieuwe studenten (bachelor, master en exchange) namen deel aan een interessant en informatief introductieprogramma met als afsluiter een heerlijk Grieks buffet en feest in de tuin van onze faculteit.

• Het leven van alumnus Mitch nam een bizarre wending

17-09-2018

Hoe het leven van alumnus Mitch Valize een bizarre wending nam na de amputatie van zijn linkervoet. “Het blijkt de beste beslissing van mijn leven.”

• LOT logo

Library of Things: Van de zolder naar de bibliotheek

14-09-2018

De UM-studenten Elisa Etrari, Anna Reyneri en Becca Bowers runnen de Library of Things. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je er lid worden, iets kiezen uit de onlinecatalogus of gewoon wat rondneuzen, en vervolgens leen je wat je nodig hebt en breng je het na afloop weer terug.

• Grensoverschrijdend werken

Beperkte aandacht voor grensoverschrijdend beleid in Limburgse coalitieakkoorden

13-09-2018

Stichting Geen Grens: "Nieuwe gemeente-coalities Limburg zien buitenland vaak over het hoofd". De pas aangetreden gemeentebesturen in Limburg beseffen wel dat hun gemeente aan het buitenland grenst, maar veel coalities doen daar verder niets mee in hun beleidsplannen. Dat concludeert de Stichting Geen Grens na een vergelijking van de 30 nieuwe Limburgse coalitieakkoorden.