Nieuws

 • Pensioenspreekuur 2019

  16-11-2018

  De data voor het pensioenspreekuur van 2019 zijn gepland. Spreekuren vinden plaats op 24 januari, 23 mei en 24 oktober in de Binnenstad en op 12 maart, 10 september en 3 december in Randwyck.

 • Grenswerkers geen aanspraak op Baukindergeld

  15-11-2018

  Afgelopen maart heeft de Duitse coalitie ingestemd met een subsidie die tot doel heeft het eigen woningbezit van jonge gezinnen financieel te stimuleren. Enkel inwoners van Duitsland komen in aanmerking. Wat betekent dit voor belastingplichtige grenswerkers? Het Baukindergeld werd in het kader van ITEM’s jaarlijke Grenseffectenrapportage onderzocht.

 • FHS - DKE KE@Work

  KE@Work genomineerd voor Reimagine Education Award

  15-11-2018

  Het honoursprogramma voor bachelorstudenten van de opleiding Data Science and Knowledge Engineering, KnowledgeEngineering@Work oftewel KE@Work, is dit jaar genomineerd voor een Reimagine Education Award. De toonaangevende Reimagine awards belonen onderwijsinnovaties uit de hele wereld.

 • ITEM publiceert Grenseffectenrapportage voor 2018

  15-11-2018

  De ITEM Grenseffectenrapportage 2018 is gepubliceerd! De rapportage is bedoeld als waardevol hulpmiddel voor beleidsmakers op regionaal, Nationaal en Europees niveau bij het nemen van beslissingen rondom wet- en regelgeving met (bijkomende) effecten voor grensregio’s.

 • gideon koekoek

  Natuurkunde booming aan de UM

  14-11-2018

  De Universiteit Maastricht gaat zich meer verdiepen in onderzoek naar fundamentele natuurkunde. “Dit met als doel om de UM als natuurkundig instituut op de kaart te zetten bij het grote publiek én bij wetenschappers.” Dat zegt Gideon Koekoek, die sinds 2017 aan de UM is verbonden om bij te dragen aan een onderzoeksgroep naar zwaartekrachtsgolven.

 • master cybersecurity

  Nieuwe master privacy en cyberveiligheid

  14-11-2018

  Zes maanden na de inwerkingtreding van de AVG worstelen bedrijven en andere organisaties nog steeds met de nieuwe EU-privacywetgeving en merken ze dat er eigenlijk een nieuw type manager nodig is om het hele proces binnen de organisatie te sturen. Vanaf volgend jaar gaat het European Centre on Privacy and Cybersecurity in deze behoefte voorzien.

 • ALDE Matthijs van Miltenburg - 18-10-18 ITEM - Martin Unfried

  ITEM neemt deel aan Expertpanel over grensoverschrijdend mechanisme

  12-11-2018

  Op uitnodiging van rapporteur Matthijs van Miltenburg was Martin Unfried van Expertisecentrum ITEM aanwezig bij het expertpanel inzake het grensoverschrijdend mechanisme georganiseerd door de ALDE-Fractie op 18 oktober 2018.

 • Pixabay-Skitterphoto-child-2293839_640

  Update Nederlandse kinderopvangmedewerkers in Noordrijn-Westfalen

  12-11-2018

  Om tekorten en overschotten op het gebied van kinderopvang te vereffenen is in het verleden voorgesteld dat Nederlandse kinderverzorgers over de grens in Duitsland aan de slag zouden gaan. Erkenningsprocedures staan echter in de weg aan snelle toegang tot de arbeidsmarkt voor Nederlandse kinderopvangmedewerkers. Een huidige klachtenprocedure is erop gericht om na te gaan of de grensoverschrijdende mobiliteit van kinderopvangmedewerkers kan worden vergemakkelijkt.

Abonneren op Nieuws