Nieuws

 • How to find (and keep) your moral research compass in interdisciplinary research projects

  Hoe vind (en houd) je een moreel onderzoekskompas in interdisciplinaire onderzoeksprojecten?

  28-04-2017

  Interdisciplinaire onderzoeksprojecten moeten rekening houden met verschillende meningen over het begrip ‘goede wetenschap’. Hoe gaan interdisciplinaire wetenschappelijke samenwerkingsverbanden om met uit elkaar lopende ideeën over wetenschappelijke integriteit, en met de (misschien zelfs wel conflict veroorzakende) verschillen?

 • Pulse of Europe - Maastricht

  Pro-Europese beweging Pulse of Europe ook naar Maastricht

  26-04-2017

  Op zondag 23 april vond de eerste Pulse of Europe-bijeenkomst in Maastricht plaats. Dit onafhankelijke pro-Europese burgerinitiatief heeft als doel een tegenbeweging op gang te brengen tegen het oprukkende populisme, en Europa voor uiteenvallen te behoeden. 

 • Hoogenboom ELFA award

  ITEM's Alexander Hoogenboom winnaar van ELFA Award 2016

  25-04-2017

  ITEM’s wetenschappelijk coördinator, dr. Alexander Hoogenboom, heeft de 'eerste plaats' verdiend in de proefschriftcompetitie over Europees recht van de ELFA 2016 voor zijn proefschrift 'Balancing Student Mobility Rights and National Higher Education Autonomy in the European Union'. De prijs werd uitgereikt tijdens ELFA's jaarlijkse algemene vergadering en conferentie 2017 in Brno, Tsjechië.

 • SBE AACSB heraccreditatie

  AACSB accreditatie van de School of Business and Economics verlengd

  25-04-2017

  Op 19 April 2017 kondigde AACSB International aan dat het de AACSB-accreditatie van de UM School of Business and Economics (SBE) verlengt. AACSB is de langst bestaande internationale accreditatieorganisatie voor universiteiten die bachelor-, master- en PhD-programma’s aanbieden op het gebied van bedrijfskunde en accountancy. Met de vernieuwing van deze accreditatie behoudt SBE de prestigieuze Triple Crown Accreditation die bestaat uit accreditaties van de drie meest invloedrijke accreditatieorganisaties in de wereld: AMBA, EQUIS en AASCB. Wereldwijd heeft maar 1 % van alle bedrijfskundeopleidingen een ‘Triple Crown’.

 • Pieter Caljé benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

  25-04-2017

  Universitair hoofddocent dr. Pieter Caljé is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote inzet voor de wetenschap en zijn maatschappelijke verdiensten.

  Caljé ontving de bijbehorende versierselen uit handen van Jim Janssen,  de loco burgemeester van Maastricht.

 • UM studenten succesvol in Moot Court competities

  Studenten rechtenfaculteit UM succesvol in pleitwedstrijden

  24-04-2017

  Maastrichtse studenten scoren zowel nationaal als internationaal goed in pleitwedstrijden en zogenaamde moot courts.

 • ‘Sorry seems to be the hardest word’

  24-04-2017

  In een recent artikel in het prestigieuze Oxford Journal of Legal Studies onderzoekt professor mr. Gijs van Dijck, hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit Maastricht, of door de rechter afgedwongen excuses zin hebben.

 • KidzCollege weer van start

  24-04-2017

  Vanaf woensdag 10 mei zijn kinderen weer welkom voor een kijkje in de wereld van de wetenschap. KidzCollege ontvangt leerlingen uit de groepen 8 van basisscholen in de regio voor een reeks colleges, speciaal voor kinderen. 

 • Lyme prevention Beajean

  Attentie voor Lyme preventie

  21-04-2017

  Lyme borreliosis ( ziekte van Lyme) is de meest gerapporteerde teek gerelateerde infectieziekte in Europa en Noord-Amerika. Zo lang er geen effectieve maatregelen bestaan om tekenpopulaties in de natuur te beheersen en er geen vaccin beschikbaar is, moeten we vertrouwen op gezondheidsvoorlichting om tekenbeten en de ziekte van Lyme te voorkomen . Ook op dat vlak valt echter nog een wereld te winnen . Dat blijkt uit onderzoek van Desirée Beaujean waarop zij vrijdag 21 april promoveert . In het dagelijks leven is zij hoofd van de afdeling Richtlijnenontwikkeling bij het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM.

Abonneren op Nieuws