Nieuws

 • Belkom

  Tot het bittere einde (van de komkommer)

  25-05-2022

  Waarom is het voor de volksgezondheid zo belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd te laten wennen aan het eten van groenten? Hoe krijgen we kinderen zover dat ze groente gaan eten, ondanks hun protesten? Met een grootschalig experiment en een bewezen interventie knabbelt Britt van Belkom aan een lastig probleem.

 • Onderwijsminister Robbert Dijkgraaf bezoekt Maastricht

  24-05-2022

  “Om een goed idee te krijgen, moet je heel veel goede ideeën horen.” Dat zei minister Robbert Dijkgraaf tegen het eind van zijn werkbezoek aan Maastricht op 23 mei. De onderwijsminister bezocht Vista College, Zuyd Hogeschool en de Universiteit Maastricht, waar hij veel ideeën en innovaties voorbij zag komen.

 • Meer inzicht in hartschade na COVID-19

  24-05-2022

  Het Maastricht UMC+ volgt de gezondheid van het hart van COVID-patiënten nauwgezet, tijdens én na opname op de intensive care. Onderzoek laat nu zien dat er verband bestaat tussen schade aan het hart en overlevingskans op de ic. Daarnaast wordt de schade aan het hart na een ic-opname door COVID-19 inzichtelijk.

 • Milene Giada

  Over dyslexie, vooroordelen en vriendschap

  24-05-2022

  Eén mogelijke misvatting willen Milene Bonte en Giada Guerra al meteen aan het begin van het gesprek rechtzetten en dat is dat mensen met dyslexie minder intelligent zouden zijn. De cijfers liegen er niet om: maar liefst vijf tot tien procent van de kinderen op de basisschool heeft dyslexie. Een serieus probleem dus.

 • Voorloper in het verduurzamen

  24-05-2022

  Schiet het wel op met de duurzame transitie? Eén ding is zeker: aan de duurzaamheidswetenschap zal het niet liggen.

 • Integratie MSM in UM

  Integratie Maastricht School of Management in Universiteit Maastricht

  23-05-2022

  De besturen van Maastricht School of Management en Universiteit Maastricht hebben op 20 mei 2022 de overeenkomst getekend voor de integratie van MSM in de School of Business and Economics (SBE), één van de zes faculteiten van de UM.

 • Mariëlle Heijltjes

  Mariëlle Heijltjes benoemd tot decaan van de School of Business and Economics

  23-05-2022

  Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht heeft Prof. dr. Mariëlle Heijltjes, hoogleraar managerial behaviour, benoemd tot decaan van de School of Business and Economics (SBE).

 • Dr. Willemijn Jansen wint talentprijs & €100.000 voor dementieonderzoek

  20-05-2022

  Dr. Willemijn Janssen heeft de Young Outstanding Research Award van Alzheimer Nederland gewonnen. 

Abonneren op Nieuws