.

Welkom op de website van de Amazone studie: Voorkomen van chronische pijn na borstkankerbehandeling met online ondersteuning.

Dankzij de vooruitgang van diagnostiek en behandeling kan borstkanker -mits op tijd ontdekt-  bijna als een te genezen ziekte worden beschouwd.

Desondanks blijft elke kankerbehandeling een zware behandeling voor lichaam en geest. Genezen van kanker betekent helaas niet altijd dat er volledig herstel is van conditie of terugkeer naar het niveau van functioneren voor de ziekte. Aanhoudende pijn in het geopereerde gebied komt bij 15-30 % van de patiënten voor, naast andere klachten zoals concentratiestoornissen, opvliegers, slaapstoornissen, angst en onrust (lees meer).  Deze pijnklachten kunnen nog maanden tot jaren na de behandeling voortbestaan en zijn (dan) vaak moeilijk te behandelen.

Daarom zet moderne gezondheidszorg steeds meer in op preventie van klachten en empowerment van patiënten.

De Amazone studie onderzoekt of psychologische begeleiding rondom de borstoperatie het ontstaan van blijvende pijnklachten na borstkankerbehandeling kan voorkomen.

KWF logo

OKTOBER BORSTKANKERMAAND

Dit jaar heeft het AMAZONE onderzoeksteam 80 euro opgehaald met de verkoop van planten!

De AMAZONE studie onderzoekt een methode om herstel van de borstkankerbehandeling te bevorderen en de kwaliteit van leven daarna te bevorderen. De studie is nog open, wil je meedoen? Stuur een mail naar fpn-amazone@maastrichtuniversity.nl.

The OuchCast

fpn amazone ouchcast

The OuchCast, een podcast over pijn, heeft een nieuwe aflevering gepubliceerd over borstkankerbehandeling en pijnmanagement en de vele behandelingen die er bestaan. Een goede bron van veel informatie over dit onderwerp!

Luister hier.

Waar kan ik meedoen aan de Amazone studie?

Beter voorbereid op de borstoperatie met Amazone. Informeer tijdens de voorbereiding voor uw operatie bij het mamma behandelteam of het anesthesieteam dat deelname aan de Amazone studie in uw ziekenhuis coördineert.

Scroll in de blauwe balk hieronder naar rechts om alle deelnemende ziekenhuizen te bekijken.