.

Welkom op de website van de Amazone studie: Voorkomen van chronische pijn na borstkankerbehandeling met online ondersteuning.

Dankzij de vooruitgang van diagnostiek en behandeling kan borstkanker -mits op tijd ontdekt-  bijna als een te genezen ziekte worden beschouwd.

Desondanks blijft elke kankerbehandeling een zware behandeling voor lichaam en geest. Genezen van kanker betekent helaas niet dat er volledig herstel op vlak van conditie of naar het niveau van functioneren voor de ziekte. Aanhoudende pijn in het geopereerde gebied komt bij 15-30 % van de patiënten voor, naast andere klachten zoals concentratiestoornissen, opvliegers, slaapstoornissen, angst en onrust (lees meer).  Deze pijnklachten kunnen nog maanden tot jaren na de behandeling voortbestaan en zijn (dan) vaak moeilijk te behandelen.

Daarom zet moderne gezondheidszorg steeds meer in op preventie van klachten en empowerment van patiënten.

De Amazone studie onderzoekt of psychologische begeleiding rondom de borstoperatie het ontstaan van blijvende pijnklachten na borstkankerbehandeling kan voorkomen.

Waar kan ik meedoen aan de Amazone studie?

Beter voorbereid op de borstoperatie met Amazone. Informeer tijdens de voorbereiding voor uw operatie bij het mamma behandelteam of het anesthesieteam dat deelname aan de Amazone studie in uw ziekenhuis coördineert.

Scroll in de blauwe balk hieronder naar rechts om alle deelnemende ziekenhuizen te bekijken.