• ITEM Stagiaires gezocht

Internships available at ITEM starting February 2017

22-12-2016

Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM is per februari 2017 op zoek naar versterking van haar team in de vorm van:  Stagiaire communicatie; Stagiaire 'Event organizer ITEM'; Stagiaire (1.0 fte) (Monitoring Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling).

• LAW rene de groot

Prof. Gerard René de Groot elected member of the Committee of Experts of the European Charter for Regional and Minority Languages

22-12-2016

On 14 December 2016 the Committee of Ministers of the Council of Europe elected Prof. René de Groot as a member of the Committee of Experts of the European Charter for Regional and Minority Languages.

• Fundamental concepts research handbook Edward Elgar

Publication contributions Prof. M. Faure

20-12-2016

Read about the latest publication contributions by Prof. Michael Faure.

• Inaugural lecture prof. Bollen-Vandenboorn - Grensoverschrijdende fiscale organisatie van pensioen

20-12-2016

On Friday 16 December 2016 Prof. dr. Anouk Bollen-Vandenboorn accepted the unique chair ‘Cross-border Pension Tax Law’. The video of the inaugural lecture of Prof. dr. Anouk Bollen-Vandenboorn, titled 'Cross-border fiscal organisation of pensions' is now available.

• Featured Konferenz Grenzüberschreitende Zusammenarbeit an der deutschen Außengrenze - 12-13 December 2016 Martin Unfried ITEM expertisecentrum © Euro-Institut

ITEM's Martin Unfried presents Cross-border impact assessment 2016 in Berlin

20-12-2016

Martin Unfried, 'ontgrenzer' at the ITEM expertise centre has presented the ITEM Cross-border impact assessment at the conference "Grenzüberschreitende Zusammenarbeit an der deutschen Außengrenze - Herausforderungen, Hindernisse und Entwicklungschancen" in Berlin on 12 and 13 December 2016.

• ITEM’s Alexander Hoogenboom wins Ius Commune Prize

09-12-2016

Alexander Hoogenboom, scientific coordinator at ITEM, is the winner of the Ius Commune Prize of 2016. Alexander Hoogenboom won the 2016 Ius Commune Prize for his paper ‘In Search of a Rationale for the EU Citizenship Jurisprudence’. The prize was awarded at the 15th Ius Commune Conference on 24 November 2016.

• Frans Timmermans

Invitation Citizens’ Dialogue with Frans Timmermans

06-12-2016

On Thursday 8 December, the European Commission together with University College Maastricht (UCM) is organizing the Citizens’ Dialogue with Frans Timmermans. You are cordially invited to attend the gathering.

• Het migratiebeleid staat kansen in de weg in de grensregio’s

01-12-2016

Migratierecht en -beleid gaan veelal uit van een eenheid: verblijf en ‘bezigheid’ — werk, studie/stage, onderzoek, et cetera — in één land. Maar diezelfde eenheid levert problemen op in de grensstreken. Niet zozeer voor EU-burgers, die het ‘recht op vrij verkeer’ hebben, maar wel voor zogenoemde ‘derdelanders’, grof gezegd mensen zonder EU, EER of Zwitserse nationaliteit.

• Postacademisch Onderwijs (PAO)

30-11-2016

Ben je op zoek naar een uitdagende cursus om je kennis op te frissen of aan te vullen? Het bureau postacademisch onderwijs van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt hoogwaardig onderwijs voor praktijkjuristen met veel oog voor kwaliteit, actualiteit en praktijkgerichtheid.

• Pieter Jan Kuijper

Professor Pieter Jan Kuijper wins first Maastricht Prize for International Law

29-11-2016

Professor Kuiper will be awarded the first Maastricht Prize for International Law on Thursday, 8 December 2016. The ceremony will take place at 13.30 hours at the Municipality of Maastricht (Raadzaal, Mosae Forum 10, Maastricht).

Subscribe to News