Interesting and successful 6th pension seminar

On 30 January the 6th pension seminar took place. The seminar was entitled: ‘De pensioenmarkt wikt, de fiscaliteit beschikt. Worden de neveneffecten door u onderkend?’.

 

LAW_pensioen_seminar_2017.dscf0809.jpg

Het seminar was wederom druk bezocht met pensioenprofessionals uit het gehele land alsook uit diverse pensioendisciplines. Met grootse sprekers uit het gehele pensioendomein waaronder APG, Robeco en Aegon werd ingegaan op de dynamiek en de impact die fiscale maatregelen hebben op het pensioen. De openhartigheid van de sprekers, waarbij een kijkje in de keuken werd gegeven, werd door de deelnemers enorm gewaardeerd. Tijdens de middag werd inzichtelijk gemaakt wat de neveneffecten zijn van de ingevoerde fiscale maatregel om pensioen af te toppen en wat de consequenties zullen zijn bij een verdere verlaging van de aftoppingsgrens.

Het Pensioenseminar, waarbij een brug gemaakt wordt tussen wetenschap en praktijk, wordt georganiseerd door het Maastricht Centre for Taxation (MCT) in samenwerking met het Institute for Transnational and Euregional Cross Border Cooperation and Mobility (ITEM), Kleynen Consultants & Kleynen Derivates, PwC en de Pensioenfederatie. Het seminar vindt jaarlijks plaats op de laatste maandag van de maand januari.

Lees hier het verslag van het 6e Pensioenseminar
Bekijk hier de foto’s van het seminar

Also read