Law Blogs Maastricht

Miscellaneous

Editorial principle

With Law Blogs Maastricht we intend to open our legal expertise and make our research findings and contributions to topical debates available for a general public of lawyers and law students, non-lawyers, the press, and (civil) society. Authors of all our contributions are staff members of Maastricht University Faculty of Law.

Personal capacity
The authors blog in a personal capacity. We welcome suggestions by sending us an e-mail.

De stembus - Kiesrecht werkt zo gek nog niet

Montesquieu boekenreeks. (Video)In een vrije staat dient iedereen die in het bezit kan worden geacht van een vrije wil, zichzelf te besturen. De wetgevende macht zou dan ook bij het volk in zijn geheel moeten berusten. Maar aangezien zoiets in de grote staten een onmogelijkheid is en ook in kleine staten op veel bezwaren stuit, dient het volk vertegenwoordigers aan te stellen die alles moeten doen wat het volk zelf niet kan. Authors: Aalt Willem Heringa en Jan Schinkelshoek (red.)
 Lees meer en bestel

Buste van Montesquieu_Law Blogs Maastricht