Nulmeting en monitoring Sociale Agenda Limburg 2016
In opdracht van de Provincie heeft de Universiteit Maastricht een nulmeting uitgevoerd voor de Sociale Agenda Limburg voor 2016. De Sociale Agenda heeft als nadrukkelijk doel het inlopen van de gezondheidsachterstanden in Limburg. De provincie Limburg beoogt de sociale en economische belangen met elkaar te verknopen vanuit de gedachte dat een vitale bevolking bijdraagt aan een vitale economie.
De Sociale Agenda Limburg bestaat uit 5 thema’s: (arbeids-) participatie, onderwijs, gezondheid, jeugd en sociaal kapitaal. Voor elk thema is een set van relevante indicatoren verzameld die beschikbaar en meetbaar zijn in de periode 2016-2020. Aan de hand van deze indicatoren geeft de nulmeting een beeld van de Limburgse situatie in 2016 (in vergelijking met Nederland en andere provincies of regio’s).
Voor dit onderzoek is gebruik gemaakt van de volgende databronnen: de Gezondheidsmonitor Volwassen en Ouderen en de Gezondheidsmonitor Jeugd van de GGD, het schoolverlatersonderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA), de gegevens van de Onderwijsmonitor Limburg (OML), data van het CBS, rapportages van Kinderen in Tel, en gegevens van het RIVM. De bedoeling is dit onderzoek elke 2 jaar te herhalen om vast te kunnen stellen of er sprake is van een trendbreuk.
Also read
-
Randwyck Library and the river of knowledge
Monique Notermans and Meike Kerkhofs-Welkenhuizen witnessed the vision behind a modern library come to life.
-
Is the risk of cancer the same for everyone?
Valery Lemmens (GROW) conducts research on cancer, prevention, and how society is designed for making unhealthy choices.
-
Most prestigious European grant to two UM scientists
Two Maastricht University professors are to receive the most prestigious European research grant for individual researchers: an ERC Advanced Grant, worth over €2.5 million. They are Lorenzo Moroni (MERLN) and Alexander Sack (FPN).