19 May 16:30
- 18:00

Webinar "Social-emotional support by peer coaches in acquired brain injury rehabilitation

THE SPOKEN LANGUAGE DURING THIS WEBINAR IS DUTCH 

De academische werkplaats Revalidatie nodigt u van harte uit voor de webinar over sociaal-emotionele zelfmanagementondersteuning door ervaringsdeskundige vrijwilligers aan mensen met hersenletsel.

De periode na het revalideren van een hersenletsel wordt door veel ex-cliënten als zwaar ervaren. Deze stap naar zelfstandigheid zonder de hulp van het revalidatieteam blijkt vaak lastig. Universiteit Maastricht is daarom begin 2019 samen met Adelante en SGL het Voor&NAH onderzoek gestart naar verbetering van ondersteuning van deze doelgroep.

Onderzocht is of steun van ervaringsdeskundige vrijwilligers de cliënt met hersenletsel en zijn/haar partner na thuiskomst uit het revalidatiecentrum kan helpen met het vinden van een nieuwe balans in het dagelijks leven.

Datum en tijd

Woensdag 19 mei 2021 van 16:30 uur tot 18:00 uur.

Programma

Tijdens deze webinar worden de eindresultaten van het Voor&NAH onderzoek gepresenteerd. In gesprekken met de ervaringsdeskundige coach en de cliënt leert u over de ervaringen in de praktijk. Er is aandacht voor uitwisselen van kennis en ervaring en mogelijkheid tot stellen van vragen.

Doelgroep

Zorgprofessionals en -vrijwilligers, beleidsmedewerkers, managers, onderzoekers en andere geïnteresseerden

Organisatie

Dit webinar wordt georganiseerd door Expertisecentrum Hersenletsel & Revalidatie van de Academische Werkplaats Revalidatie (AWR). De AWR is een samenwerkingsverband tussen Adelante, CAPHRI en de vakgroep revalidatiegeneeskunde van de Universiteit Maastricht. Mede-initiatiefnemer van het gepresenteerde Voor&NAH project is de vakgroep sociale geneeskunde van de Universiteit Maastricht.

Deelname en aanmelding

Deelname aan deze webinar is gratis. U dient zich wel aan te melden via het online aanmeldformulier. U ontvangt een link om aan de webinar deel te nemen.