Vind woonruimte in Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) werkt samen met meerdere organisaties om zo haar studenten en medewerkers te helpen geschikte woonruimte te vinden:

Maastricht Housing: passende woningen voor lang en kort verblijf 
Sociale woonprojecten

Maastricht Housing: passende woningen voor lang en kort verblijf

Maastricht Housing is het officiële huisvestingsbureau voor de UM, Hogeschool Zuyd en de Jan van Eyck Academy. Onze doelstelling is om bemiddeling te bieden tussen studenten, het UM Guesthouse, woningcorporaties en particuliere verhuurders en daarmee studenten en personeel te ondersteunen bij het vinden van betaalbare en kwalitatieve goede woningruimtes.

Voor studenten en medewerkers die voor onbepaalde tijd willen huren, biedt Maastricht Housing diverse ongemeubileerde kamers, studio's en appartementen aan. Deze woonruimtes zijn eigendom van private verhuurders, makelaars en drie Maastrichtse woningcorporaties.

Zoek je gemeubileerde woonruimte voor bepaalde tijd (korter dan 1 jaar)? Dan kun je een gemeubileerde kamer of studio boeken via het Guesthouse reserveringssysteem van Maastricht Housing.
 

UM Guesthouse

Als je snel zekerheid wilt over je woonruimte in Maastricht, dan zijn de kamers/studio’s van het UM Guesthouse misschien een goed idee. Deze kamers kunnen al ruim van tevoren geboekt worden, zodat je zeker weet dat jij je hierover geen zorgen hoeft te maken. Daarnaast kun je tot een maand voor je aankomt kosteloos annuleren. De kamers zijn volledig gemeubileerd. Je hoeft alleen nog je eigen persoonlijke spullen mee te nemen.

Een paar diensten van UM Guesthouse:

  • UM Guesthouse biedt huisvesting aan bachelor-, master- en uitwisselingstudenten
  • Alle gemeenschappelijke ruimtes, keukens, douches, wc’s en gangen worden volgens een COVID-19 schoonmaakprotocol gepoetst door een schoonmaakbedrijf
  • Het huurbedrag is inclusief gas, water, licht, electra, schoonmaak, belasting, etc

Meer informatie en het aanbod vind je op de website van Maastricht Housing: www.maastrichthousing.nl  . Vink ‘Hoe het werkt’ aan of gebruik deze rechtstreekse link: UM Guesthouse  .
 

Schrijf je in bij Maastricht Housing

Inschrijven kost eenmalig €35 en dit kun je betalen tijdens de registratie via iDEAL, PayPal, Mastercard, Visacard, Bancontact, GiroPay of internationale en nationale overschrijving (Sepa).
 

Voorrangsregeling bij toewijzing woonruimte

Sommige studenten kunnen in aanmerking komen voor voorrang bij het krijgen van ongemeubileerde woonruimte van een Woningcorporatie.

  • Studenten met een topatleetstatus (RS1 of hoger)
  • Studenten met een (functie)beperking
  • Studenten met een woon- en verblijfplaats buiten de EU
  • PhDs

Denk je hiervoor in aanmerking te komen, dan moet je tijdens het inschrijven bewijsstukken uploaden. 

Lees meer:

Maastricht Housing
www.maastrichthousing.com
info@maastrichthousing.com
043 38 85 300
ma - vr: 9.00 - 17.00 

Sociale woonprojecten