2 February 2018

Claudia Helmer wins debate tournament 2016-2017

This text is only available in Dutch.

De titel ‘Beste debater 2016-2017’ is gewonnen door Claudia Helmer (Loyens & Loeff). JOB-voorzitter Yannick Schuerman - die samen Joop Kluft (bestuurslid van de SOB) de jury vormde - schreef de volgende korte impressie over de finale. Belastingadviseurs werken niet voor de Quote 500, maar de Quote 18 miljoen!

claudia

Op 25 januari 2018 vond de finale van de ‘Beste JOB Debater 2016-2017’ plaats in het Haarlemmermeerstation in Amsterdam. De hoofdrolspelers waren Sebastian Frankenberg (Houthoff), Claudia Helmer (Loyens & Loeff), Frederique Kramer (EY) en Justus Tomson (KPMG Meijburg & Co).
 
Aangemoedigd door aanwezige JOB-leden debatteerden deze finalisten drie rondes lang over: ‘Als ik morgen voorzitter was van de NOB dan zou ik…?’, ‘JOB-leden moeten wel of juist niet verplicht worden om 3 maanden stage te lopen bij de Belastingdienst?’ en ‘Mijn kantoor is het beste en mooiste omdat…?’.
Maatschappelijke relevantie, transparantie en progressie kwamen naar voren als belangrijke gemeenschappelijke boodschappen. Daaromheen vielen alle kandidaten op met prachtige, waardevolle uitspraken, zoals: ‘niet langer fiscale cowboys, maar fiscale counselors’, ‘appels zijn geen peren en belastingadviseurs geen inspecteurs’ en ‘mijn kantoor heeft de X-factor’.
Uiteindelijk kwam Claudia Helmer - alumna van de opleiding Fiscaal Recht - als winnaar uit de bus. De heldere structuur in haar betogen, enkele fraaie drieslagen, een prachtige uitspraak als 'we werken niet voor de Quote 500, maar de Quote 18 miljoen' en de allitererende lofrede op haar ‘…leuke, liefdevolle Loyens & Loeff…’  wist de juryleden unaniem in haar voordeel doen beslissen.

Claudia, namens onze faculteit van harte gefeliciteerd met de titel ‘Beste JOB Debater 2016-2017’!