Food Claims Centre Venlo (FCCV)
Research institutes

Food Claims Centre Venlo

Food Claims Centre Venlo (FCCV) is het kenniscentrum voor alle vragen omtrent voeding en voedselwetgeving. Het FCCV is opgezet om te onderzoeken hoe veiligheid en gezondheid van voeding wetenschappelijk aangetoond kan worden en om ondernemers te ondersteunen bij die onderbouwing. Door het samenbrengen van de levensmiddelenindustrie, beleidsmakers en onderzoekers overbrugt het FCCV de kloof tussen voedingswetenschap en levensmiddelenrecht.

Hoe kan FCCV je helpen?

FCCV geeft op maat gemaakte kennis over de volgende onderwerpen:

 • Hoe op een wetenschappelijke manier voedselveiligheid en gezondheid onderbouwd kan worden
 • Hoe te voldoen aan de voedingsmiddelenwetten van de Europese Unie
 • Wat te verwachten van en hoe om te gaan met ontwikkelingen op het gebied van levensmiddelenrecht

Wij doen onderzoek en adviseren het MKB en professionals op het gebied van regelgeving in de levensmiddelenindustrie over juridische kwesties met betrekking tot voedselveiligheid en -gezondheid, inclusief productontwikkeling, voorwaarden voor etikettering en effectieve marketingstrategieën.

News

More news items
 • Sommige mensen zweren bij het drinken van een gembershotje. Goed voor de bloedsomloop, stimuleert de spijsvertering en ideaal tegen misselijkheid.

 • Hidde van Steenwijk, afgestudeerd in de farmacie, raakte gefascineerd door de gezondheidseffecten van groente en fruit en werd promovendus aan het University College Venlo. Binnen het topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’ werkt hij de komende vier jaar aan een innovatief challenge...

 • Tijdens een feestelijke avond in het Utrechtse muziekgebouw TivoliVredenburg heeft Alie de Boer net naast de titel Wetenschapstalent 2019 gegrepen.

 • Alie de Boer

  Stem op Alie

  In de VIVA400-lijst staan vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een geslaagd of uniek idee hadden, een succesvolle eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten. Kortom: ambitieuze en succesvolle vrouwen die een verschil hebben gemaakt...

 • Een aantal bedrijven en Universiteit Maastricht richten op Brightlands Campus Greenport Venlo een academische leerstoel ‘Jeugd en Gezonde Voeding’ op. De aan te stellen topwetenschapper gaat voor minstens vijf jaar onderzoek doen naar gezonde voeding in relatie tot jeugd en jongeren.

 • De onderzoekslaboratoria in de Villa Flora in Venlo zijn op 31 mei feestelijk geopend. Met deze labs kan de Brightlands Campus Greenport Venlo een volwaardige academische gemeenschap genoemd worden, waar zowel onderzoek als onderwijs een plaats heeft.

 • Mayonaise met een blauw vinkje. Light chips. Dieetmargarine die een hartaanval voorkomt. Kloppen die claims eigenlijk wel? En waarom hebben mensen wel vertrouwen in de lifestyleadviezen van Rens Kroes, terwijl ze E-nummers wantrouwen? Dat zijn de vragen waarmee onderzoeker Alie de Boer zich bezig...

Events

Brightlands instituut

Brightlands logo

Brightlands is een open innovatiecentrum dat vier campussen in Limburg heeft: in Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Venlo. De campussen bieden plek aan ondernemers, onderzoekers en studenten en geven hen kans hun innovatieve ideeën te ontwikkelen, maar ook om van elkaar te leren. Het Brightlands instituut maakt het mogelijk voor Limburg om grote uitdagingen op de gebieden van gezondheid, voeding, chemie en data science aan te pakken.