Food Claims Centre Venlo
Food Claims Centre Venlo (FCCV) is het kenniscentrum voor alle vragen omtrent voeding en voedselwetgeving. Het FCCV is opgezet om te onderzoeken hoe veiligheid en gezondheid van voeding wetenschappelijk aangetoond kan worden en om ondernemers te ondersteunen bij die onderbouwing. Door het samenbrengen van de levensmiddelenindustrie, beleidsmakers en onderzoekers overbrugt het FCCV de kloof tussen voedingswetenschap en levensmiddelenrecht.
Fast facts
- Overbrugt de kloof tussen voedingswetenschap en levensmiddelenrecht
- Wetenschappelijke onderbouwing van de gezondheid en veiligheid van voedselproducten
- Onderzoekt ontwikkelingen op het gebied van levensmiddelenrecht
- Opgericht door Asst. Prof. Alie de Boer
Hoe kan FCCV je helpen?
FCCV geeft op maat gemaakte kennis over de volgende onderwerpen:
- Hoe op een wetenschappelijke manier voedselveiligheid en gezondheid onderbouwd kan worden
- Hoe te voldoen aan de voedingsmiddelenwetten van de Europese Unie
- Wat te verwachten van en hoe om te gaan met ontwikkelingen op het gebied van levensmiddelenrecht
Wij doen onderzoek en adviseren het MKB en professionals op het gebied van regelgeving in de levensmiddelenindustrie over juridische kwesties met betrekking tot voedselveiligheid en -gezondheid, inclusief productontwikkeling, voorwaarden voor etikettering en effectieve marketingstrategieën.
News
-
Linsay Ketelings, promovenda aan het Food Claims Centre Venlo van de UM, onderzoekt hoe marketing de perceptie van consumenten van vleesvervangende producten beïnvloedt. De resultaten mag je gerust bemoedigend noemen.
-
Chocolade is het meest gegeten snoepgoed ter wereld. Wat maakt het zo onweerstaanbaar? Twee deskundigen van de UM leggen uit.
-
De R zit in de maand, je bent moe, bleekjes en voelt dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Bij de drogist staart een hele wand vitaminen je aan, maar welke moet je nu nemen?
-
Sommige mensen zweren bij het drinken van een gembershotje. Goed voor de bloedsomloop, stimuleert de spijsvertering en ideaal tegen misselijkheid.
-
Hidde van Steenwijk, afgestudeerd in de farmacie, raakte gefascineerd door de gezondheidseffecten van groente en fruit en werd promovendus aan het University College Venlo. Binnen het topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’ werkt hij de komende vier jaar aan een innovatief challenge...
-
Tijdens een feestelijke avond in het Utrechtse muziekgebouw TivoliVredenburg heeft Alie de Boer net naast de titel Wetenschapstalent 2019 gegrepen.
Events
Brightlands instituut

Brightlands is een open innovatiecentrum dat vier campussen in Limburg heeft: in Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Venlo. De campussen bieden plek aan ondernemers, onderzoekers en studenten en geven hen kans hun innovatieve ideeën te ontwikkelen, maar ook om van elkaar te leren. Het Brightlands instituut maakt het mogelijk voor Limburg om grote uitdagingen op de gebieden van gezondheid, voeding, chemie en data science aan te pakken.