Onderzoeksinstituten

Food Claims Centre Venlo

Food Claims Centre Venlo (FCCV) is het kenniscentrum voor alle vragen omtrent voeding en voedselwetgeving. Het FCCV is opgezet om te onderzoeken hoe veiligheid en gezondheid van voeding wetenschappelijk aangetoond kan worden en om ondernemers te ondersteunen bij die onderbouwing. Door het samenbrengen van de levensmiddelenindustrie, beleidsmakers en onderzoekers overbrugt het FCCV de kloof tussen voedingswetenschap en levensmiddelenrecht.

Brightlands instituut

Brightlands logo

Brightlands is een open innovatiecentrum dat vier campussen in Limburg heeft: in Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Venlo. De campussen bieden plek aan ondernemers, onderzoekers en studenten en geven hen kans hun innovatieve ideeën te ontwikkelen, maar ook om van elkaar te leren. Het Brightlands instituut maakt het mogelijk voor Limburg om grote uitdagingen op de gebieden van gezondheid, voeding, chemie en data science aan te pakken.

Hoe kan FCCV je helpen?

FCCV geeft op maat gemaakte kennis over de volgende onderwerpen:

 • Hoe op een wetenschappelijke manier voedselveiligheid en gezondheid onderbouwd kan worden
 • Hoe te voldoen aan de voedingsmiddelenwetten van de Europese Unie
 • Wat te verwachten van en hoe om te gaan met ontwikkelingen op het gebied van levensmiddelenrecht

Wij doen onderzoek en adviseren het MKB en professionals op het gebied van regelgeving in de levensmiddelenindustrie over juridische kwesties met betrekking tot voedselveiligheid en -gezondheid, inclusief productontwikkeling, voorwaarden voor etikettering en effectieve marketingstrategieën.

News

 • Groente en fruit zijn gezond. En dat gaan we bewijzen.

  maandag, december 14, 2020

  Hidde van Steenwijk, afgestudeerd in de farmacie, raakte gefascineerd door de gezondheidseffecten van groente en fruit en werd promovendus aan het University College Venlo. Binnen het topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’ werkt hij de komende vier jaar aan een innovatief challenge model waarmee hij de gezondheidseffecten van groente en fruit wetenschappelijk hoopt te kunnen aantonen.

  Lees verder
 • Alie de Boer tweede bij New Scientist Wetenschapstalent 2019

  vrijdag, mei 31, 2019

  Tijdens een feestelijke avond in het Utrechtse muziekgebouw TivoliVredenburg heeft Alie de Boer net naast de titel Wetenschapstalent 2019 gegrepen.

  Lees verder

Events

Geen aankomende evenementen

Social media