Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Ziekte en gezondheid vragen tegenwoordig in toenemende mate om een integrale benadering, ofwel ‘integrated care’. Bij integrale zorg staan niet alleen ziekte en afwijking centraal maar ook gezondheid en gezondheidsrisico’s. De zorg van de toekomst richt zich dus niet meer alleen op patiënten, maar ook op mensen die bepaalde gezondheidsrisico’s lopen, en bestrijkt zo het hele continuüm van gezondheid tot ziekte. Zowel het onderwijs als het onderzoek van de FHML kenmerkt zich door deze integrale benadering van gezondheid.

Het multidisciplinaire onderzoek van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s, en vindt plaats in nauwe samenwerking met het academisch ziekenhuis Maastricht (Maastricht UMC+) en de Faculteit der Psychologie. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in zes Graduate Schools.

FHML is onderdeel van het Maastricht University Medical Centre (MUMC+).

Nieuws

 • COVID-19 roadmap

  Moleculaire routekaart coronavirus ontwikkeld

  dinsdag, november 24, 2020

  Maastrichtse onderzoekers leveren substantiële bijdrage aan COVID-19 Disease Map.

  Lees verder
 • web logo M4I

  M4I-onderzoeker krijgt financiële steun van de Michael J Fox Foundation

  maandag, november 16, 2020

  Het project bouwt voort op verschillende technische ontwikkelingen bij M4I op het gebied van massaspectrometrie-imaging (MSI) en lipiden-analyse.

  Lees verder
 • Onderzoekers ontdekken belangrijke oorzaak van hoge bloeddruk

  dinsdag, november 10, 2020

  Een internationaal team van wetenschappers heeft een van de oorzaken van primaire hypertensie of hoge bloeddruk ontdekt. Bovendien ontdekte het team, onder leiding van onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM), dat deze oorzaak behandeld kan worden met reeds geregistreerde geneesmiddelen die nu voor andere aandoeningen worden gebruikt.

  Lees verder
 • lambin

  “Creativiteit houdt van een crisis”

  maandag, november 2, 2020

  Philippe Lambin is opgeleid als radiotherapeut-oncoloog, maar beperkt zich in zijn onderzoek niet tot één ziekte. Zijn laatste wapenfeit: drie Europese subsidies voor zijn onderzoek naar covid-19.

   

  Lees verder
 • NE Brightlands

  MAP helpt je een betere zorgverlener te worden

  vrijdag, oktober 30, 2020 Lees verder
 • Tanspenning voor Albert Scherpbier

  vrijdag, oktober 30, 2020

  Bij zijn afscheid als decaan van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht (UM) en als vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+ kreeg prof. dr. Albert Scherpbier vrijdag de hoogste UM-onderscheiding toegekend, de Dr. J.G.H. Tanspenning. Bovendien is hij onderscheiden met de Maastricht UMC+ Award.

  Lees verder