Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Ziekte en gezondheid vragen tegenwoordig in toenemende mate om een integrale benadering, ofwel ‘integrated care’. Bij integrale zorg staan niet alleen ziekte en afwijking centraal maar ook gezondheid en gezondheidsrisico’s. De zorg van de toekomst richt zich dus niet meer alleen op patiënten, maar ook op mensen die bepaalde gezondheidsrisico’s lopen, en bestrijkt zo het hele continuüm van gezondheid tot ziekte. Zowel het onderwijs als het onderzoek van de FHML kenmerkt zich door deze integrale benadering van gezondheid.

Het multidisciplinaire onderzoek van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s, en vindt plaats in nauwe samenwerking met het academisch ziekenhuis Maastricht (Maastricht UMC+) en de Faculteit der Psychologie. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in zes Graduate Schools.

FHML is onderdeel van het Maastricht University Medical Centre (MUMC+).

Het onderwijsprofiel binnen de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences is sterk internationaal gericht. We creëren mogelijkheden voor innovatief onderwijs, voeren wetenschappelijk onderzoek uit dat relevant is voor de maatschappij en stimuleren getalenteerde studenten en medewerkers.

Nieuws

 • Alzheimer Plaques

  Zonder dementie toch geheugenproblemen door plaques

  donderdag, november 30, 2017

  Ook bij mensen zonder dementie zorgen zogeheten plaques (ook wel Alzheimer-eiwitten genoemd) voor het minder goed functioneren van het geheugen (MUMC+ nieuws).

  Lees verder
 • Dementievoorspelling kan verbeteren door introductie punctie

  woensdag, november 15, 2017

  Het bepalen van Alzheimer-eiwitten in hersenvocht is een kansrijke techniek om de zorg rondom dementie en kwaliteit van leven te verbeteren (MUMC+ nieuws).

  Lees verder
 • Lipiden MSI

  Lipiden beïnvloeden hoe ziek je wordt van een bacteriële infectie

  dinsdag, november 7, 2017

  Lipiden - dat zijn door het lichaam zelf aangemaakte vetachtige stoffen - blijken een belangrijke rol te spelen bij infecties. Volgens onderzoekers van de Universiteit Maastricht en de Universiteit van Maryland, Baltimore (UMB) in de VS kunnen bepaalde lipiden een bacteriële infectie aanzienlijk versnellen.

  Lees verder
 • Uit Syrië gevluchte studenten voltooien master Healthcare Policy, Innovation and Management (HPIM)

  maandag, november 6, 2017

  Syrische studenten voltooien master Healthcare Policy, Innovation and Management (HPIM) aan de UM.

  Lees verder
 • Mapping the brain

  Oorzaak ontdekt voor zuurstofgevoeligheid van het brein

  dinsdag, oktober 31, 2017

  Oorzaak ontdekt voor zuurstofgevoeligheid van het brein

  Lees verder
 • epilepsie MUMC

  Oorsprong merendeel epilepsiegevallen verklaard

  vrijdag, oktober 27, 2017

  Academisch Centrum voor Epileptologie doet mee aan groot internationaal onderzoek (MUMC+ nieuws).

  Lees verder
Geen aankomende evenementen