Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Ziekte en gezondheid vragen tegenwoordig in toenemende mate om een integrale benadering, ofwel ‘integrated care’. Bij integrale zorg staan niet alleen ziekte en afwijking centraal maar ook gezondheid en gezondheidsrisico’s. De zorg van de toekomst richt zich dus niet meer alleen op patiënten, maar ook op mensen die bepaalde gezondheidsrisico’s lopen, en bestrijkt zo het hele continuüm van gezondheid tot ziekte. Zowel het onderwijs als het onderzoek van de FHML kenmerkt zich door deze integrale benadering van gezondheid.

Het multidisciplinaire onderzoek van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s, en vindt plaats in nauwe samenwerking met het academisch ziekenhuis Maastricht (Maastricht UMC+) en de Faculteit der Psychologie. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in zes Graduate Schools.

FHML is onderdeel van het Maastricht University Medical Centre (MUMC+).

Het onderwijsprofiel binnen de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences is sterk internationaal gericht. We creëren mogelijkheden voor innovatief onderwijs, voeren wetenschappelijk onderzoek uit dat relevant is voor de maatschappij en stimuleren getalenteerde studenten en medewerkers.

Nieuws

 • stamcelonderzoek

  Grote subsidie voor onderzoek naar weefselherstel met stamcellen

  vrijdag, april 13, 2018

  Fundamenteel onderzoek naar herstelproces van beschadigd weefsel.

  Lees verder
 • Universiteit Maastricht belangrijke spil in nationaal microscopieonderzoek

  donderdag, april 12, 2018

  De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderwijs (NWO) kent ruim 17 miljoen euro subsidie toe aan het verder ontwikkelen van een Nederlands netwerk voor elektronenmicroscopie (NEMI). Bijna 5 miljoen daarvan is bestemd voor de UM. Vanuit Maastricht is het instituut M4I van universiteitshoogleraren Ron Heeren (massaspectrometrie) en Peter Peters (cryo-elektronenmicroscopie) namelijk een van de initiatiefnemers van NEMI.

  Lees verder
 • Indiase delegatie bezoekt FHML/MUMC+

  dinsdag, maart 27, 2018

  MUMC+ toont eHealth toepassingen tijdens bezoek Indiase delegatie.

  Lees verder
 • Center for Integrative Neuroscience van start

  woensdag, maart 21, 2018

  CIN nieuwe interfacultaire samenwerking op het gebied van neuroscience

  Lees verder
 • De Rijk

  Arbeidsre-integratie blijft mensenwerk

  donderdag, maart 15, 2018

  De terugkeer in het arbeidzame leven is een proces dat nadrukkelijk om een menselijke maat vraagt (oratie Angelique de Rijk).

  Lees verder
 • leverontsteking_mumc

  Nieuwe methodes om leverontsteking te diagnosticeren en behandelen

  vrijdag, februari 23, 2018

  Onderzoekers van het Maastricht UMC+ hebben twee methodes ontdekt om leverontsteking te behandelen (promotie Tom Houben).

  Lees verder
Geen aankomende evenementen