Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Ziekte en gezondheid vragen tegenwoordig in toenemende mate om een integrale benadering, ofwel ‘integrated care’. Bij integrale zorg staan niet alleen ziekte en afwijking centraal maar ook gezondheid en gezondheidsrisico’s. De zorg van de toekomst richt zich dus niet meer alleen op patiënten, maar ook op mensen die bepaalde gezondheidsrisico’s lopen, en bestrijkt zo het hele continuüm van gezondheid tot ziekte. Zowel het onderwijs als het onderzoek van de FHML kenmerkt zich door deze integrale benadering van gezondheid.

Het multidisciplinaire onderzoek van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s, en vindt plaats in nauwe samenwerking met het academisch ziekenhuis Maastricht (Maastricht UMC+) en de Faculteit der Psychologie. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in zes Graduate Schools.

FHML is onderdeel van het Maastricht University Medical Centre (MUMC+).

Het onderwijsprofiel binnen de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences is sterk internationaal gericht. We creëren mogelijkheden voor innovatief onderwijs, voeren wetenschappelijk onderzoek uit dat relevant is voor de maatschappij en stimuleren getalenteerde studenten en medewerkers.

Nieuws

 • Eiwit en inspanning stimuleren nachtelijke spieropbouw

  donderdag, december 6, 2018

  Een ziekenhuisopname van vijf dagen leidt al tot aanzienlijk spiermassaverlies.

  Lees verder
 • Professoren Wijnen en Drop geëerd

  donderdag, augustus 23, 2018

  De professoren Wynand Wijnen en Riet Drop worden postuum geëerd door een nieuwe onderwijsruimte naar elk van hen te vernoemen.

  Lees verder
 • Pijn op de borst

  Pijn op de borst: wel of niet doorverwijzen?

  dinsdag, juli 31, 2018

  Kan het doorverwijzen van patiënten met pijn op de borst van de huisarts naar de cardioloog efficiënter? Die vraag gaan onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Universiteit Maastricht (UM) de komende tijd beantwoorden.

  Lees verder
 • Prestigieuze prijs voor twee PhD studenten Human Biology (NUTRIM)

  donderdag, juli 12, 2018 Lees verder
 • Blastocyst-like structures generated solely from stem cells

  Modelembryo’s maken uit stamcellen in het lab

  woensdag, mei 2, 2018

  Onderzoekers van het MERLN Institute en het Hubrecht Institute (KNAW) zijn erin geslaagd embryo-achtige structuren in het laboratorium op te kweken uit muizenstamcellen. Voor het eerst vertonen deze modelembryo’s zoveel gelijkenis met natuurlijke embryo’s dat ze kunnen innestelen in de baarmoeder en zwangerschap kunnen initiëren. Deze volkomen nieuwe methode opent de deur naar onderzoek naar en kennis over de eerste verborgen processen van het leven, vruchtbaarheidsproblemen en de embryonale oorsprong van ziekten. Deze wetenschappelijke doorbraak is gepubliceerd in Nature.

  Lees verder
 • lever

  Lucas Lindeboom Wetenschapstalent van het jaar? Stem nu!

  dinsdag, april 24, 2018

  Lucas Lindeboom is genomineerd voor de Wetenschapstalent-verkiezing van New Scientist. Met zoveel mogelijk internetstemmen maakt hij kans om bij de laatste vijf te komen. Stem nu!

  Lees verder
Geen aankomende evenementen