Faculty of Health, Medicine and Life Sciences

Ziekte en gezondheid vragen tegenwoordig in toenemende mate om een integrale benadering, ofwel ‘integrated care’. Bij integrale zorg staan niet alleen ziekte en afwijking centraal maar ook gezondheid en gezondheidsrisico’s. De zorg van de toekomst richt zich dus niet meer alleen op patiënten, maar ook op mensen die bepaalde gezondheidsrisico’s lopen, en bestrijkt zo het hele continuüm van gezondheid tot ziekte. Zowel het onderwijs als het onderzoek van de FHML kenmerkt zich door deze integrale benadering van gezondheid.

Het multidisciplinaire onderzoek van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s, en vindt plaats in nauwe samenwerking met het academisch ziekenhuis Maastricht (Maastricht UMC+) en de Faculteit der Psychologie. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in zes Graduate Schools.

FHML is onderdeel van het Maastricht University Medical Centre (MUMC+).

Het onderwijsprofiel binnen de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences is sterk internationaal gericht. We creëren mogelijkheden voor innovatief onderwijs, voeren wetenschappelijk onderzoek uit dat relevant is voor de maatschappij en stimuleren getalenteerde studenten en medewerkers.

Nieuws

 • Eerste twee TEFAF Fellowships toegekend

  vrijdag, mei 24, 2019

  Dit jaar zijn voor het eerst twee TEFAF Fellowships toegekend aan PhD studenten van GROW (School voor Oncologie en Ontwikkelingsbiologie in Maastricht UMC+). Femke Ehlers en Nicky Beelen krijgen de kans om een deel van hun onderzoek uit te voeren in het gerenommeerde lab van de TEFAF Honorary Chair, Professor dr. Lisa Coussens in Oregon Health and Science University Knight Cancer Center.

  Lees verder
 • intervisiebijeenkomst in de master Geneeskunde

  Verder dan stoere verhalen bij de koffiemachine

  vrijdag, mei 10, 2019

  Coschappen in de masyter Geneeskunde: een mooie, maar ook een intensieve, pittige tijd. Coassistenten bespreken hun voortgang met een mentor en werkplekbegeleider, maar sinds dit academisch jaar hebben ze ook reflecterende bijeenkomsten met andere coassistenten. Zonder beoordeling, zonder hiërarchische verhoudingen. Oftewel: intervisie.

  Lees verder
 • Genetische modificatie

  Groenten en fruit immuun helpen maken voor plantenziekten

  vrijdag, maart 29, 2019

  Een mooie stap op weg naar duurzame landbouw.

  Lees verder
 • Mozambique

  Zorg voor Beira

  donderdag, maart 28, 2019

  Laten we ervoor zorgen dat het onderwijs in Mozambique voortgezet kan worden.

  Lees verder
 • Nieuw BMC

  Nieuwe fase in nieuwbouw proefdiervoorziening

  zondag, maart 17, 2019

  Wetenschappers werken continu aan nieuwe of betere medicijnen of behandelingen voor ziektes als kanker, alzheimer en hart- en vaatziekten.

  Lees verder
 • Carij beumer bees green

  Saxifragelisticexpialidocious! Al dat groen en grijs in je tuin

  zondag, maart 10, 2019

  Zie je ineens een vreemde in je tuin staan? Geen paniek! Wellicht is het Carijn Beumer, die onderzoek doet naar jouw stedelijke groene ruimte. Is het niet Carijn? Oké, dan heb je misschien toch een probleem. (Mocht je het je afvragen; een stedelijke groene ruimte is inderdaad een tuin…)

  Lees verder
Geen aankomende evenementen