Publiekrecht
Welkom bij de vakgroep Publiekrecht
De vakgroep Publiekrecht richt zich op de normatieve, conceptuele en empirische bestudering van het (inter)nationaal en Europees publiekrecht. De vakgroep geniet brede bekendheid in Nederland en daarbuiten vanwege de hoge kwaliteit van haar onderwijs en onderzoeksoutput. Het onderzoek en onderwijs is gericht op de subrechtsgebieden bestuursrecht, sociaal recht, staatsrecht, arbeidsrecht en omgevingsrecht. De vakgroep telt circa 45 medewerkers.
De vakgroep biedt een breed en gevarieerd onderwijsaanbod op zowel bachelor- als masterniveau, waaronder ook pleitwedstrijdbegeleiding en postacademisch onderwijs voor professionals. Kenmerkend voor de Maastrichtse benadering – die ook duidelijk zichtbaar is binnen de vakgroep Publiekrecht – is dat het onderwijs niet alleen gericht is op het Nederlandse recht, maar ook op Europees en vergelijkend publiekrecht. Zie de pagina ‘Onderwijs’ voor meer informatie.
In het licht van de facultaire doelstelling omtrent interdisciplinair en maatschappelijk relevant onderzoek, staat binnen de vakgroep de ontwikkeling en dynamiek van publieke instituties centraal. Deze worden bestudeerd aan de hand van actuele maatschappelijke uitdagingen en bredere sociale transformaties. Onderzoekers van de vakgroep nemen actief deel in facultaire en interfacultaire onderzoekscentra en -instituten. Het onderzoek is ingebed in het Montesquieu Instituut, MCEL, CERiM, het Globalisation and Law Network, MOSaR en de Ius Commune Onderzoeksschool. De vakgroep onderhoudt samenwerkingsverbanden met partnerinstellingen wereldwijd. Deze relaties zorgen voor uitwisseling van studenten en stafleden tussen Maastricht en andere vooraanstaande instellingen, en bieden mogelijkheden tot kennisdeling, verdieping en versterking van het academische leven binnen de faculteit. Zie de pagina ‘Onderzoek’ voor meer informatie.
Ga voor meer informatie naar Onderwijs, Onderzoek, Medewerkers van het secretariaat.