Studenten Service Centrum

Het Studenten Service Centrum (SSC) helpt studenten met uiteenlopende zaken die te maken hebben met studeren en het studentenleven. Zo voorziet het SSC studenten van informatie over toelating, inschrijving, collegegeld en diploma-erkenning, maar kun je er ook terecht voor juridisch advies over studie-gerelateerde zaken, carrière-advies of hulp van een psycholoog. Naast het bieden van individuele ondersteuning helpt het SSC ook een aantal organisaties die extracurriculaire activiteiten verzorgen, zoals de INKOM, de sportraad MUSST en Studium Generale.

Wat vind je bij het SSC

Het SSC is de plek om kennis te maken met de Universiteit Maastricht. Wij verwelkomen graag huidige en aankomende studenten, ouders, alumni, en andere geïnteresseerden. The UM Student Desk is het algemene contactpunt voor verschillende services van de universiteit, waaronder de student services. Maar je kunt bij het SSC terecht voor meer dan het stellen van jouw vragen. Er is ook een leestafel met kranten en lectuur. En voor een lekkere kop koffie, zoetigheden of een lunch neem je plaats bij Coffeelovers. Voor de echte fans is er de UM giftshop, waar je sweaters, pennen, tassen, T-shirts, koffiebekers en andere leuke items vindt. Kortom: een vriendelijke, dynamische, comfortabele plek speciaal voor jou, mét WiFi.

UM Student Desk

De UM Student Desk helpt aankomende en huidige studenten met:

  • administratieve zaken, zoals toelating, inschrijving, visa's en zorgverzekering
  • financiële zaken, zoals collegegeld, beurzen en bankrekeningen
  • coaching en advies, bijvoorbeeld psychologische en theologische ondersteuning, of advies op het gebied van studie en carrière 
  • ondersteuning op andere gebieden, zoals het vinden van huisvesting en inschrijving bij de gemeente

We verwelkomen je graag persoonlijk bij het SSC. En als dat niet lukt kun je de UM Student Desk bellen, mailen of een bericht via Whatsapp of andere social media kanalen versturen. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Je vindt meer informatie onder Support op onze website.
 Ga naar Support

  Heb je nog geen woonruimte gevonden? Dan adviseren we jou om dit met spoed te regelen. De huizenmarkt in Maastricht is krap. Mocht je voor de start van het academisch jaar in september nog steeds geen woonruimte gevonden hebben, dan adviseren we jou om niet naar Maastricht te komen.

 Download onze flyer over huisvesting - PDF

Introductiefilm over het Studenten Service Centrum (SSC)

Contact Studenten Service Centrum

Contact informatie

study[at]maastrichtuniversity[dot]nl
+31 43 38 85 388
Chat met ons (ma-vrij van 8.30 tot 17.00)
Facebook (messenger)
Twitter
Instagram

Bezoekadres

Universiteit Maastricht
Studenten Service Centrum (SSC)
Bonnefantenstraat 2
6211 KL Maastricht
​Nederland

Openingstijden: ma-vrij van 8.30 tot 18.00

Postadres

Universiteit Maastricht
Studenten Service Centrum (SSC)
Postbus 616
6200 MD Maastricht
Nederland