About UM - Service Centres - Student Services Centre

Studenten Service Centrum

Het Studenten Service Centrum (SSC) helpt studenten met uiteenlopende zaken die te maken hebben met studeren en het studentenleven. Zo voorziet het SSC studenten van informatie over toelating, inschrijving, collegegeld en diploma-erkenning, maar kun je er ook terecht voor juridisch advies over studie-gerelateerde zaken, carrière-advies of hulp van een psycholoog. Naast het bieden van individuele ondersteuning helpt het SSC ook een aantal organisaties die extracurriculaire activiteiten verzorgen, zoals de INKOM, de sportraad MUSST en Studium Generale.

Wat vind je bij het SSC

Het SSC is de plek om kennis te maken met de Universiteit Maastricht. Wij verwelkomen graag huidige en aankomende studenten, ouders, alumni, en andere geïnteresseerden. The UM Student Desk is het algemene contactpunt voor verschillende services van de universiteit, waaronder de student services. Maar je kunt bij het SSC terecht voor meer dan het stellen van jouw vragen. Er is ook een leestafel met kranten en lectuur. En voor een lekkere kop koffie, zoetigheden of een lunch neem je plaats bij Coffeelovers. Voor de echte fans is er de UM giftshop, waar je sweaters, pennen, tassen, T-shirts, koffiebekers en andere leuke items vindt. Kortom: een vriendelijke, dynamische, comfortabele plek speciaal voor jou, mét WiFi.

MA Sustainable Finance - Your Future

UM Student Desk

De UM Student Desk helpt (internationale) aankomende en huidige studenten met:

En SSC:
ondersteunt meerdere organisaties die extracurriculaire activiteiten organiseren, zoals de INKOM introductieweek, sportraad MUSST , en Studium Generale (lezingen en debatten)
biedt sportmogelijkheden aan voor studenten, medewerkers en alumni bij UM SPORTS
organiseert trainingen en cursussen, zoals taaltraining, een summer school en een studie-ervaring in Europa

We verwelkomen je graag persoonlijk bij het SSC. En als dat niet lukt kun je de UM Student Desk bellen, mailen of een bericht via Whatsapp of andere social media kanalen versturen. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Je vindt meer informatie onder Support op onze website.
 Ga naar Support

Woonruimte
Woonruimte voor studenten is schaars. Dus begin je zoektocht naar een kamer zo vroeg mogelijk; niet weken, maar maanden voordat je naar Maastricht of Venlo komt. Lees vooral ook deze tips en waarschuwingen.

 Download onze flyer over huisvesting - PDF

Wij zijn het Studenten Service Centrum (SSC)

Je kent ons misschien al, omdat je contact met ons hebt gehad over jouw aanmelding of omdat je met een lekkere koffie in een hoek van ons Visitor's Centre hebt zitten studeren. Je kunt echter voor veel meer bij ons terecht. Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen.