Excellentie- en honoursprogramma's

Voor studenten die meer willen en meer kunnen biedt de Universiteit Maastricht excellentie- en honoursprogramma’s. Sommige van deze programma’s omvatten je hele bacheloropleiding. Andere honoursprogramma’s starten, terwijl je al aan je bachelor of master bent begonnen.

 

Ben je geïnteresseerd in een excellentie- of honoursprogramma? Dan weet je dat deelname jou een voorsprong geeft op de andere studenten en ook dat je excellent moet presteren en veel extra uren naast je studie spendeert aan lezingen, workshops en bijvoorbeeld onderzoek.

Universiteitsbreed honoursprogramma voor bachelorstudenten

MaRBLe honours programma

MaRBLe biedt getalenteerde derdejaars bachelorstudenten de mogelijkheid om een eigen onderzoek uit te voeren binnen een Research-Based Learning project. Je wordt hierbij begeleid door ervaren wetenschappelijk medewerkers, die je helpen je kritisch denken en jouw onderzoekvaardigheden verder te ontwikkelen. MaRBLe is een goede voorbereiding op een carrière als wetenschappelijk onderzoeker of een onderzoekspositie in het bedrijfsleven.

 meer over MaRBLe  

Universiteitsbreed honoursprogramma voor masterstudenten

PREMIUM honors programma

PREMIUM honours programma

Wil je een streepje voor hebben door tijdens je studie al ervaring te verkrijgen in het werkveld? Het PREMIUM honours programma helpt je daarbij. Je doet werkervaring op en ontwikkelt de vaardigheden die werkgevers belangrijk vinden. Onder begeleiding van academici voer je in een team drie maanden lang een opdracht uit voor een bedrijf, non-profit organisatie of onderwijsinstelling. Je werkt ook aan een persoonlijk ontwikkelingsplan, krijgt intensieve coaching en neemt deel aan colleges en workshops. Het programma zal je ongeveer 250 uur kosten. In ruil daarvoor verwerf je vaardigheden waar je de rest van je leven profijt van zult hebben.

Ben jij toe aan een extra uitdaging? 

 Meer over PREMIUM