Leer door aan UM!

alumni leven lang ontwikkelen

Onze bestuursvoorzitter over Leven Lang Ontwikkelen

Rianne Letschert

Waarom is leren en jezelf ontwikkelen zo belangrijk? Hoe beïnvloedt het de samenleving, het onderwijs en samenwerkingen? En hoe combineer je een drukke baan en jezelf ontwikkelen met het krijgen van kinderen?

Bestuursvoorzitter Rianne Letschert: ‘Als we stoppen met leren, ontstaat er een enorme afstand van mensen tot de arbeidsmarkt en is er straks voor hen geen plek meer. Dit speelt met name rond thema’s als digitale transformatie. Daar moeten wij allemaal in meebewegen.’ In dit interview vertelt Letschert meer over Lifelong Learning aan de Universiteit Maastricht.

Bekijk de opties!

Coach Café

Opleidingen voor professionals

De Universiteit Maastricht heeft een mooi aanbod aan postdoctorale opleidingen. Ook als je al enkele jaren afgestudeerd bent en je kennis wilt opfrissen, verbreden of verdiepen, kun je bij jouw Alma Mater terecht. We bieden zowel korte cursussen als cursussen voor een langere periode aan. Het merendeel van de opleidingen wordt parttime aangeboden, zodat je de studie makkelijker kunt combineren met je carrière. Voor veel postinitiële opleidingen gelden speciale tarieven voor alumni. 

De opleidingen voor professionals zijn hier te vinden. 

LAW.next

LAW.next helpt juridische professionals op een vernieuwende manier te kijken naar actuele ontwikkelingen en uitdagingen in de moderne maatschappij. De docenten trainen en inspireren met hun juridische kennis en bieden handvatten en vaardigheden om opgewassen te zijn tegen huidige en toekomstige uitdagingen in het vakgebied.

Het aanbod van LAW.next bestaat enerzijds uit een uitgebreid open cursusaanbod. Het gaat om zowel juridisch inhoudelijke cursussen als vaardighedencursussen. Anderzijds focust LAW.next op de leerbehoefte van de juridische professional. In een incompany traject of cursus op maat vormt deze leerbehoefte het startpunt. Van daaruit wordt een nieuwe of gedeeltelijk vernieuwde cursusinhoud samen met de klant opgezet.

Bekijk de LAW.next website en volg de LinkedIn pagina

UMIO

UMIO, onderdeel van de Maastricht University School of Business and Economics, is gespecialiseerd in opleidingen voor professionals. Denk aan MBA’s, executive masters en managementopleidingen. Daarnaast verricht UMIO baanbrekend onderzoek. Zo brengt UMIO academische kennis en uitdagingen uit de praktijk samen, om individuen én organisaties verder te helpen.

Bekijk de UMIO website voor het aanbod

UMIO PRIME

UMIO Prime is een engagement platform voor individuele professionals en organisaties. UMIO Prime integreert onderzoeksresultaten van Maastricht University School of Business and Economics en koppelt deze aan hedendaagse professionele en maatschappelijke uitdagingen. Registreer gratis en krijg direct toegang tot alle artikelen, video's, podcasts, online evenementen en live workshops.

UM Career Services

UM Career Services zet zich in om studenten te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun kennis, vaardigheden en persoonlijke competenties die ze nodig hebben om passend werk te vinden. UM Career Services biedt een uitgebreid aanbod aan diensten en bronnen die je helpen je competenties te ontwikkelen en je employability te verbeteren:

  • Online cariére modules
  • Online tools
  • Workshops, lezingen en cursussen
  • Individuele begeleiding

Maastricht University alumni kunnen deelnemen tot zes maanden na afstuderen.

Taalcursussen

Heb je een baan waarin je regelmatig met internationale collegae communiceert? Wil je je spreekvaardigheid vergroten waardoor je overtuigender bent in een presentatie? Hoe schrijf je een goede notitie in een andere taal? Of wil je je voorbereiden op een Cambridge examen of IELTS test zodat je op je cv je niveau Engels kan opnemen? Dan kun je terecht bij het Talencentrum. Het Talencentrum geeft taaltrainingen (individueel of in company voor een groep) in Engels, Nederlands, Frans, Spaans, Duits en Italiaans, van beginners- tot gevorderden niveau. De trainingen worden gegeven door ervaren docenten die veelal ook werkervaring hebben in het bedrijfsleven. 

Alumni betalen een gereduceerd tarief om deel te nemen aan de cursussen. 

Geïnteresseerd?
Alle informatie vind je op de website van het Talencentrum. Wil je een persoonlijk gesprek voor taaltrainingen binnen je bedrijf of organisatie, laat het hen even weten en dan maken zij graag een afspraak met je. Zie hier voor de overzichtspagina met taalcursussen.

Studium Generale

Het Studium Generale organiseert lezingen, debatten, interviews, discussies, Science Cafés en korte collegereeksen over belangrijke wetenschappelijke en/of maatschappelijke ontwikkelingen en thema’s. Ook organiseert SG allerlei podiumactiviteiten, zoals pop- en wereldmuziekconcerten, cabaret- en theatervoorstellingen. De lezingen en debatten zijn meestal gratis, voor de podiumactiviteiten vraagt Studium Generale een kleine toegangsprijs.

Alle informatie is te vinden op de website van Studium Generale.