Bachelor­­opleidingen

= Full-time
= Parttime
= Taal
 • Arts and Culture

  EN
  FASoS Arts and Culture-2022 programme

  Arts and Culture is een interdisciplinaire opleiding die de westerse cultuur in brede zin bestudeert. Door te focussen op interacties tussen wetenschap, kunst, media en politiek, zullen studenten hedendaagse maatschappelijke uitdagingen aanpakken met historisch en filosofisch inzicht. Het programma stimuleert kritisch denken en het bouwen van bruggen tussen verschillende perspectieven.

  Bekijk het hele programma
 • Biomedical Sciences

  EN
  Biomedical Sciences

  Biomedical Sciences wordt ook wel de ‘onderzoekskant van geneeskunde’ genoemd. Je leert over de invloed van voeding, moleculaire processen en wat beweging betekent voor de gezondheid van de mens. Je wordt onderzoeker of werkt bijvoorbeeld op het Ministerie van Infrastuctuur en Milieu of het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

  Bekijk het hele programma
 • Business Analytics

  EN
  Students around table

  Do you consider yourself tech-savvy, analytical, and are you excited about learning how to turn data into business opportunities and efficient business solutions? Then the new bachelor’s programme in Business Analytics is right for you!

  Bekijk het hele programma
 • Circular Engineering

  EN
  Circular Engineering

  De bachelor Circular Engineering is bedoeld voor jou: de toekomstige circulaire ingenieur. Door problemen vanuit verschillende disciplinaire perspectieven te benaderen, ontwikkel je technische oplossingen voor de samenleving en het bedrijfsleven om bestaande en toekomstige uitdagingen aan te gaan.

  Bekijk het hele programma
 • Data Science and Artificial Intelligence

  EN
  Knowledge Engineering

  Als student Data Science and Knowledge Engineering houd je je bezig met informatica, wiskunde en kunstmatige intelligentie. Je zoekt manieren om data om te zetten in kennis. Met deze kennis los je problemen op in bijvoorbeeld gezondheidszorg, logistiek en robotica.

  Bekijk het hele programma
 • Digital Society

  EN
  FASoS Digital Society 2022 programme

  Digital Society is een nieuwe bacheloropleiding die zich richt op de huidige en toekomstige transformaties als gevolg van digitale technologieën op het gebied van onder meer kunst- en cultuur, politiek en bestuur, gezondheidszorg en wetenschap, onderwijs, economie en communicatie.

  Deze opleiding wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma
 • Econometrics and Operations Research

  EN
  Econometrics and Operations Research

  Als econometrist combineer je economische wetenschappen en informatica met management- en statistische technieken en ontwikkel je een zeer gevraagde skills, waar bedrijven en organisaties van over de hele wereld naar op zoek zijn.

  Deze opleidingsinformatie wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma
 • Economics and Business Economics

  EN
  BA economics and business economics

  Bedrijven en organisaties efficiënter managen door gebruik te maken van die economische theorieën en skills die je tijdens je studie leert. Economics and Business Economics is een goede voorbereiding voor een carrière in de IT, consultancy, gezondheidszorg en onderzoek.

  Deze opleidingsinformatie wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma
 • European Law School

  EN
  European Law School

  De bachelor European Law School combineert de vakken Europees en internationaal recht met vakken over de rechtsstelsels van de verschillende EU-lidstaten. Deze bachelor gaat dieper in op deze materie dan elke andere Europese bacheloropleiding. Daarnaast word je getraind in juridische vaardigheden, zoals presenteren, mooting en pleiten én krijg je een grondige kennis van juridisch Engels.

  Deze opleidingsinformatie wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma
 • European Public Health

  EN
  BA PROGRAMME EUROPEAN PUBLIC HEALTH

  Bij European Public Health gaat het om de preventie van ziekte en het stimuleren van gezond gedrag voor alle Europeanen met eenduidig Europees beleid. Je leert om een brug te slaan tussen gezondheidswetenschappen en nationaal en Europees volksgezondheidsbeleid. Hierdoor verwerf je de vaardigheden die je nodig hebt om aan de slag te kunnen bij overheden, zorg-gerelateerde organisaties of een EU- of WHO-eenheid. Bijvoorbeeld als beleidsadviseur, gezondheidsvoorlichter of preventiemedewerker.

  Met het Coronavirus dat zich niets van grenzen aantrekt, is European Public Health belangrijker dan ooit!

  Bekijk het hele programma
 • European Studies

  EN
  FASoS BA European Studies 2022 programme

  Tijdens deze interdisciplinaire bachelor leer je meer over de culturele, historische, politieke en sociale aspecten van Europa en het Europese integratieproces. Je bestudeert de internationale ontwikkelingen, zowel in de Europese Unie als in een bredere, mondiale context, waardoor je de huidige, complexe problemen op Europees niveau, vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken kunt begrijpen, analyseren en verklaren.

  Deze opleiding wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma
 • Fiscaal Recht

  NL
  Alumni - Services - Inloggen

  Als fiscaal jurist ben je niet alleen specialist in fiscaal recht, maar krijg je ook een uitgebreide inleiding in juridische vakgebieden als Privaat- en Bestuursrecht. Je leert alles over belastingwetgeving en belastingen, zoals loon- en inkomstenbelasting, en (internationaal) belastingrecht. Vanwege het groeiende belang van Europese regelgeving leer je in deze dynamische opleiding ook veel over de internationale aspecten van het recht. Als afgestudeerd fiscalist kun je multinationals, zelfstandig ondernemers, maar ook familie en vrienden adviseren over de juridische aspecten van het belastingstelsel.

  Kortom, een boeiende en dynamische opleiding met juridische, economische en fiscale vakken!

  Bekijk het hele programma
 • Fiscale Economie

  NL + EN
  Fiscal Economics

  Fiscale Economie combineert economie, accountancy, management en recht om zo de effecten van de belastingen op de nationale en internationale economie te kunnen analyseren. Jouw onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en kritische denkvaardigheden worden je grote troef voor een carrière als belastingadviseur of belastinginspecteur. En met het aanhoudende tekort aan fiscaal economen, zijn je carrière perspectieven uitstekend.

  Deze opleidingsinformatie wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma
 • Geneeskunde

  NL + EN
  Medicine

  Aan de Universiteit Maastricht is de bachelor vanaf het begin praktijkgericht; je komt al vroeg in aanraking met echte patienten en in het Skillslab leer je met (en op) je medestudenten medische vaardigheden en bijvoorbeeld ook het voeren van slechtnieuwsgesprekken. Na de aansluitende master Geneeskunde mag je jezelf basisarts noemen, waarna je je kunt specialiseren tot bijvoorbeeld chirurg of kinderarts.

  Bekijk het hele programma
 • Gezondheidswetenschappen

  NL
  BA programme Health Sciences

  Gezondheidswetenschappen is een brede bacheloropleiding waarin de wisselwerking tussen gezondheid en andere factoren - zoals gedrag, voeding, biologie, milieu, maatschappelijke omgeving, digitaal-technologische ontwikkelingen en gezondheidszorg - centraal staat. De beroepen die je na je afstuderen kunt uitoefenen zijn zeer uiteenlopend, zo kun je aan de slag als beleidsmedewerker, manager of adviseur.

  Bekijk het hele programma
 • Global Studies

  EN
  Global studies logo

  Global studies traint studenten om oplossingen voor complexe mondiale vraagstukken te begrijpen en te ontwikkelen. Je leert de mondiale uitdagingen te begrijpen vanuit verschillende perspectieven en verschillende disciplines. Daarna kun je een carrièrepad volgen dat je in staat stelt om belangrijke maatschappelijke uitdagingen op te lossen.

  Deze opleiding wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma
 • International Business

  EN
  SBE International Business

  In the International Business programme, you’ll learn about the strategy, resources and management required to run a business. You’ll also develop the professional skills to put business ideas into practice, such as teamwork, conflict resolution, leadership and presentation skills.

  Bekijk het hele programma

  Specialisaties

 • Maastricht Science Programme

  EN
  Maastricht Science Programme

  In the Maastricht Science Programme, you’ll have the space to explore the natural sciences and to build a unique academic profile based on your personal interests and goals. Each semester, with the help of your academic advisor, you select from courses in biology, chemistry, mathematics, physics, neuroscience and various interdisciplinary fields such as biomedical engineering and entrepreneurship.

  Bekijk het hele programma
 • Psychologie

  NL + EN
  Psychology

  Tijdens de bachelor Psychologie onderzoek je interne, mentale processen van de mens zoals geheugen, taal, denken en waarnemen. Je leert ook veel over de bron van ons gedrag en hoe hersenactiviteit wordt gemeten met een MRI-scanner. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat je na je studie veel kanten op kunt.

  Bekijk het hele programma
 • Rechtsgeleerdheid

  NL
  Bachelor Dutch Law

  We leiden je op tot een juridisch professional met veel aandacht voor competenties en persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze uitdagende opleiding verdiep je je in de verschillende onderdelen van het Nederlands recht en in het internationale recht. Ook leer je om het recht vanuit een brede context en andere disciplines te bekijken. Met veel aandacht voor actuele maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid & klimaat, migratie, veiligheid en moderne technologie. Kortom, deze opleiding biedt jou een uitstekende basis voor een succesvolle toekomst als juridische professional, die de weg weet in de uitdagingen van onze maatschappij.

  Bekijk het hele programma
 • University College Maastricht

  EN
  Bachelor University College Maastricht

  UCM is een Liberal Arts & Sciences honours programma voor zeer gemotiveerde en multi-getalenteerde studenten die samen een bijzondere academische gemeenschap vormen. Met hulp van je studieadviseur maak je, op basis van je persoonlijke interesses en doel, een keuze uit ongeveer 150 verschillende vakken in de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en wetenschappen en stel je een uniek academisch profiel samen dat leidt tot een internationaal erkend bachelor's degree.

  Deze opleidingsinformatie wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma
 • University College Venlo

  EN
  University College Venlo

  Aan het University College Venlo heb je te maken met één van 's werelds grootste uitdagingen:  verantwoorde en gezonde voedingsmiddelen aanbieden aan de menselijke bevolking. Met hulp van je studieadviseur stel je, op basis van je persoonlijke interesses en doel, een uniek curriculum samen en bestudeer je vakken die allemaal gelinkt zijn aan de thema’s: Food, Nutrition & Health en Logistics & Supply Chain Management.

  Deze opleidingsinformatie wordt alleen in het Engels aangeboden.

  Bekijk het hele programma