Maastricht University Pre-Masters programmes

Pre-masters

Studeer jij nu aan het hbo? En wil je straks verder studeren aan de universiteit? Voldoet je bachelordiploma niet aan de toelatingseisen? Dan is een pre-master voor jou misschien een goede oplossing; hiermee krijg je de kennis en leer je de skills die je nodig hebt voor het de master van jouw keuze. 

Hier vind je een overzicht van de pre-masters van de Universiteit Maastricht. Ze hebben maximaal de lengte van een academisch jaar (60 ECTS).

Toelating

Wat betreft de toelatingseisen voor een aantal (pre)masteropleidingen zijn regelingen getroffen met instellingen voor hoger onderwijs, zoals Hogeschool Zuyd. Deze toelatingseisen kunnen bestaan uit het volgen van een bepaalde minor tijdens de hbo-bachelor of het volgen van specifieke vakken, zoals statistiek, academisch schrijven of methodiek.

Meer informatie over de regels die gelden voor de door jou gekozen pre-master vind je op de pagina Toelatingsvoorwaarden van de door jouw gekozen opleiding.

Een goeie match

Voor het geval je nog geen beslissing hebt genomen over wat en waar je wilt gaan verder studeren: de UM is een geweldige plek voor studenten die afkomstig zijn van een hbo. Vooral omdat de focus niet ligt op colleges, maar op samenwerking tussen studenten.

Onder begeleiding van een tutor ga je samen met tien tot vijftien studenten de echte uitdagingen aan. Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) is een actieve manier van leren waardoor je je kennis beter vasthoudt en je motivatie verhoogt. Het stimuleert je stimuleert om vaardigheden te ontwikkelen die essentieel zijn voor de arbeidsmarkt in de 21e eeuw. Kortom: PBL draait om jou! De docenten zijn zeer toegankelijk en je leert samen op een dynamische manier, waardoor jij je zult ontwikkelen tot een assertieve professional. 

  Lees meer over Probleemgestuurd Onderwijs