Praktische informatie

Vrije entree lezingen

Vrijwel de meeste lezingen zijn gratis te bezoeken en voor iedereen toegankelijk, dus ook voor bezoekers die niet aan de universiteit verbonden zijn. Voor bijna alle activiteiten kan worden gereserveerd. Regelmatig is het volgereserveerd. Als dat zo is, kan men altijd nog komen kijken of er op de avond zelf plaatsen vrij komen, wat bijna altijd zo is.

Collegereeksen

Voor de collegereeksen wordt u gevraagd zich (tijdig) in te schrijven en inschrijfgeld te betalen. Bij voldoende aanwezigheid onvangt u - een door de rector ondertekend - certificaat. Studenten en medewerkers van de universiteit betalen een gereduceerd tarief. Meer informatie over inschrijving en betaling vindt u bij betreffende collegereeks. 

Contact & reserveren

Een enkele keer wordt voor een lezing een kleine bijdrage gevraagd. Dit wordt dan duidelijk aangegeven bij de betreffende lezing. 

Gratis parkeren

Voor de activiteiten in de Tongersestraat 53 en de Minderbroedersberg 4-6, kan gedurende de lezing gratis worden geparkeerd (bij de slagboom melden). NB: de parkeerplaatsen sluiten om 22.00 uur. Gelieve tijdig de parkeerplaats te verlaten!

Toegankelijkheid

Alle gebouwen zijn rolstoeltoegankelijk en doorgankelijk.  Er zijn toiletten aanwezig voor rolstoelgebruikers.

Roken

In de gebouwen van de Universiteit Maastricht mag niet worden gerookt.

Garderobe

De garderobe op de UM is niet bewaakt. Het SG is niet verantwoordelijk voor diefstal of beschadiging van uw eigendommen.

Financiële ondersteuning

Het programma van Studium Generale komt mede tot stand dankzij financiële bijdragen van: Andi Smart Print Solutions / Hotel Les Charmes /  Studio Eikenhorst / Wijnrestaurant Mes Amis

Financiële ondersteuning ontvangt SG via de Stichting Studium Generale. De stichting Studium Generale is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hiernaast ontvangt het Studium Generale vele donaties van particulieren.

Wij danken een ieder die het Studium Generale op deze manier steunt.

Meer weten? Wilt u meer weten over het ondersteunen van het programma van het Studium Generale, neem dan contact op met: 043 - 388 53 07 of mail naar: sg-mail@maastrichtuniversity.nl

Commissie Studium Generale

Het Studium Generale is met regelmaat op zoek naar studenten die de Commissie Studium Generale willen versterken. De commissie heeft tot taak om het Studium Generale te adviseren over de programmering en beleidszaken, evenals om te fungeren als klankbordgroep voor het bureau Studium Generale.

De huidige commissie bestaat uit:
dr. Lars Eijssen, prof. dr. Tim Huijts,  prof. dr. Bernadette Jansma, dr. Marietje Kardaun, Anna Moriarty Linthorst (studentlid), prof. dr. Hans Nelen, prof. dr. Jascha de Nooijer (voorzitter),  dr. Dieudonnée van de Willige

De commissie komt circa zeven maal per jaar bijeen. Informatie via 043 - 388 53 07

Meer informatie?

De activiteiten van het Studium Generale worden vier keer per jaar aangekondigd in de Studium Generale agenda. Deze wordt verspreid binnen de Maastricht University en op verschillende openbare plekken in de stad. 

Wenst u deze agenda thuis te ontvangen per post? Stuur in dat geval een mail naar sg-mail@maastrichtuniversity.nl. 

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma via e-mail? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief via het blokje "Meld je aan voor nieuwsbrief" en vul het formulier in. Nadat u op de bestigingslink in uw mailbox heeft geklikt, ontvangt u wekelijks informatie over het programma.

Ideeënbus

Studium Generale is altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken, actuele onderwerpen en relevante sprekers.
Heeft u een goed idee of tip? Is er een onderwerp waar u meer vanaf zou willen weten?

Stuur ons dan een bericht