Nieuwste blog artikelen

 • wikimedia_zeichen_391_-_mautpflichtige_strecke_stvo_2003.svg_.png

  Tolheffing op de Duitse Autobahn: de gevolgen voor de grensregio's

  23 juni 2017
  door: 
  ITEM in Law
  Temidden van het publieke debat over de mogelijk discriminerende gevolgen van de Duitse tolheffing voor personenwagens en de verwachte inkomsten, verheffen de grensregio's hun stem over de mogelijke negatieve effecten op grensoverschrijdende interactie. Nadere beschouwing leert dat potentiële effecten mogelijk economisch, ecologisch en maatschappelijk van aard kunnen zijn. In het kader van de jaarlijkse grenseffectenrapportage, doet het ITEM Expertisecentrum onderzoek naar de te verwachten effecten in de Euregio Maas-Rijn.
 • Sabrina Bos

  5 verschillen tussen Startups & het starten van een bedrijf

  22 juni 2017
  In dit artikel licht ik de verschillen toe tussen startups en het starten van bedrijven. Persoonlijk vind ik het belangrijk, omdat ik steeds meer gefrustreerd raakte over de vragen die ik (als startup) ontving. “Kun je al rondkomen van een startup?” “Waarom is geld verdienen zo moeilijk aangezien er zo veel kapitaal beschikbaar is?” “Waarom gebruik je gewoon niet Facebook adds om te adverteren?”
 • Poland city view_Law Blogs Maastricht

  Polen en het EU raamwerk van de rechtsstaat

  20 juni 2017
  Afgelopen maand vergaarderde de Raad van Ministers in haar bijeenkomst van 16 mei 2017 over de situatie van de rechtsstaat in Polen . Het was de eerste keer dat de EU ministers de rechtsstaat bespraken van een lidstaat. Polen stond al langer dan een jaar op de radar van de commissie. (Engelstalige blog)
 • Europe blog citizen

  Ben ik een inwoner van de Unie?

  19 juni 2017
  door: 
  Lawblogger in Law
  Dit is een van de vragen waarop mensen die zijn beïnvloed door een eventuele statenopvolging binnen een EU lidstaat, een antwoord zoeken. Phd thesis door Guayasén Marrero González. (Engelstalige blog)
Abonneren op Blog