Nieuwste blog artikelen

 • head and brain

  Voor het recht dienen cognitieve wetenschappen niet veel te veranderen of juist wel?

  14 december 2017
  door: 
  Jaap Hage in Law
  Mijn boodschap is dat, naast de hoofdlijnen van de inhoud van het recht, rechtenstudenten meer zouden moeten leren over de manier waarop recht de samenleving en haar inwoners beïnvloedt. In dit verband zouden ze specifieke onderwerpen van sociologie moeten bestuderen. Maar ook – en daar gaat het hier om – cognitieve wetenschappen in ruime zin. (Engelstalige blog)
 • Europese Unie

  Hongarije, rechtsstaat en de EU

  11 december 2017
  Art. 258 TFEU geeft de Europese Commissie de bevoegdheid om EU lidstaten voor het Hof te dagen voor schending van het EU recht. In tal van zaken spelen mogelijk/waarschijnlijk EU regels een rol, van privacy, vrij verkeer van kapitaal, en over de verdeling van asielzoekers over de lidstaten van de EU.
 • schoteroog_groengaswinning

  Gaswinningsuitspraak van Raad van State

  7 december 2017
  Op 15 november greep de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State weer in ten aanzien van de gaswinning in Groningen door het besluit van de minister over gaswinning te vernietigen en een voorlopige voorziening te treffen. De Afdeling vond dat het bestreden besluit niet goed was onderbouwd gelet op de risico’s voor de bewoners.
 • Louboutin_heels

  Louboutin's hoge hakken met rode zolen en haar copycats

  5 december 2017
  door: 
  IGIR in Law
  Christian Louboutin vs Van Haren Schoenen - Het CJEU zal beslissen of de rode kleur op de zolen van Louboutin schoenen een aspect met betrekking tot de vorm van het product vertegenwoordigen. In dit geval zou het niet beschermd zijn. (Engelstalige blog)
Abonneren op Blog