Nieuwste blog artikelen

 • Having an arguement

  Vergaderen en betogen: ook als we het niet met elkaar eens zijn

  21 april 2017
  Het wordt tijd dat we onze grondrechten, voor onze voor- en tegen-standers weer serieus nemen. Nu lijkt het er op dat voetbalwedstrijden meer politiebescherming krijgen dan het gebruik van rechten van vergadering en betoging.
 • Honour crimes_Eerwraak_MLR

  Over eerwraak en millennials

  18 april 2017
  door: 
  de Werd in Law
  Globalisering van recht, rechtspraak en het juridisch onderwijs in de Westerse en Arabische wereld. Heeft het zin voor academia en rechters om een dialoog aan te gaan met de Arabische en Islamitische wereld over het curriculum van het juridisch onderwijs?
 • Belasting_30 procent regeling_aan de haak

  30%-regeling afschaffen? Bezint eer ge begint!

  12 april 2017
  De 30%-regeling komt regelmatig aan de orde in zowel de jurisprudentie als de politiek. De regeling kent op dit moment roerige tijden en staat onder druk. Bij een eventuele afschaffing, waarvan mogelijk sprake is, zal aandacht besteed moeten worden aan de gevolgen en mogelijke alternatieven.
 • Marco Ricorda

  Getting jobs in the Eurobubble: A game of inches

  5 april 2017
  Ik heb me enorm vermaakt op de EU Studies Beurs afgelopen februari; het jaarlijkse evenement was ontzettend waardevol voor zowel studenten als professionals die een stap willen zetten in de zogenoemde “Eurobubble jobs”. Mijn ervaring leert dat dit een ontmoedigende uitdaging is, maar het is een reis die zeker de moeite waard is om over te bloggen.
Abonneren op Blog