Nieuwste blog artikelen

Brexit en constitutionele aspecten

16 november 2018
    Na het House of Commons debat van donderdag 15 November over de Withdrawal Agreement is het tijd om kort de balans op te maken, mede gegeven het feit dat enkele ministers, waaronder de Brexit minister Dominique Raab, hun aftreden bekend hadden gemaakt vanwege gebrek aan instemming met die overeenkomst.
  • Lady justice_ Law Blogs Maastricht

De Grondwet als assepoester: klein gehouden door de grondwetgever

8 november 2018
    In de Grondwet van 1983 was de nieuwigheid dat het gehele eerste hoofdstuk gewijd was aan grondrechten, en wel klassieke en sociale. Dat was als zodanig een hele verbetering. Drie aspecten maakten van deze nieuwigheid een relatief kleine innovatie.
  • WODC rapport blog Hans Nelen

WODC-affaire storm in een glas water

6 november 2018
    door:
    Hans Nelen in Law
    Eind vorig jaar kwamen via Nieuwsuur berichten naar buiten die een verontrustende boodschap bevatten over de integriteit en onafhankelijkheid van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Uit de berichtgeving rees een beeld op van een onderzoeksinstituut dat de oren sterk liet hangen naar de beleidsomgeving en politiek onwelgevallige boodschappen over het drugsbeleid ‘wegmasseerde’. De verontwaardiging hierover onder columnisten, politici, burgemeesters, maar ook wetenschappers was niet van de...
  • Deans blog nr 11_okt 2018

Blog van de decaan aflevering 11: een nieuwe boekenreeks voor onze faculteit

15 oktober 2018
    door:
    Jan Smits in Law
    Voor juristen blijven boeken een belangrijk instrument om de resultaten van hun onderzoek in neer te leggen. Op 28 september werd op feestelijke wijze een nieuwe facultaire boekenreeks gepresenteerd.
Abonneren op Blog