Diversity & inclusivity

Diversiteit & Inclusiviteit

De Universiteit Maastricht, dé Europese universiteit van Nederland, maakt zich sterk voor een inclusieve cultuur. Als Europese universiteit met een wereldwijde blik zijn we ons ervan bewust dat in onze diversiteit onze kracht schuilt. Het gaat ons om meer dan quota en afspraken: we staan voor een omgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.

 

Een zorgzame en duurzame universiteit te zijn is het fundament van UM’s Strategische programma 2022-2026

 

We streven ernaar om medewerkers en studenten uit alle lagen van de bevolking mee te laten tellen in de warme UM gemeenschap. Van evenementen met bijzondere gastsprekers tot langlopende projecten gefinancierd door de D&I Grants, er is altijd iets waar je aan mee kunt doen. Als gezinsvriendelijke universiteit willen we studie en carrière voor studenten en medewerkers met zorgtaken makkelijker maken.

Bekijk de website en neem contact op als je betrokken wilt zijn of vragen en suggesties hebt.

 

De video hieronder geeft inzicht in waar Diversiteit en inclusiviteit bij Universiteit Maastricht voor staat en hoe je betrokken kunt raken om te ondersteunen, te luisteren en een verschil te maken.

Wie zijn wij als UM community?

Plattegrond van UM locaties met faciliteiten

Klik op de groene knop voor de plattegrond waarop je kunt zien in welke UM locatie je de volgende faciliteiten kunt vinden:

  • gender neutrale toiletten
  • toegankelijke toiletten
  • kolf- en rustruimtes
  • baby verschoontafels
Faciliteiten UM locaties
Plattegrond

News

  • De Universiteit Maastricht houdt zich aan haar belofte om een inclusieve universiteit te zijn. De UM zoekt continu de dialoog en boekt telkens weer verbeteringen. Het probleem is dat dit voor de meeste leden van de UM-gemeenschap een grotendeels onzichtbaar proces is – tot nu toe.

  • Erkennen & Waarderen, zo heet het programma dat niet minder betekent dan een fundamentele verschuiving binnen de Nederlandse academische wereld. Bevlogen bepleit door de jongste rector magnificus van de Nederlandse universiteiten.

  • Het percentage vrouwelijke hoogleraren aan de UM is inmiddels 29,7%. Daarmee komt de UM op een gedeelde tweede plaats in de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2019, samen met de Universiteit Leiden.

More news items
  • Op 8 november vond aan de UM een bijeenkomst plaats die geheel was gericht op een strategische, universiteitsbrede invoering van beleid op het gebied van Diversiteit en Inclusiviteit. Tijdens het ochtendprogramma deelden decanen, directeuren, vertegenwoordigers van de U-Raad, het Lokaal Overleg en...

Statement van het D&I Office

Haat wordt bij de UM nooit getolereerd!

Bij het D&I Office spreken we ons uit tegen elke vorm van (cyber-) haat in onze gemeenschap. Lees de volledige brief!