Geef om wetenschap

Steun de universiteit

De Universiteit Maastricht (UM) verricht belangrijk onderzoek dat zowel in Nederland als in het buitenland tot de top behoort. De onderzoeksportfolio van de universiteit is gericht op multidisciplinair, interfacultair onderzoek, waarbij het onderzoek is ingedeeld in drie thema’s: Leren en Innoveren, Kwaliteit van Leven en Europa en een Globaliserende Wereld. Door de focus te leggen op deze drie thema’s kunnen we niet alleen richting geven aan ons onderzoek, maar ook ruimte creëren voor nieuw, baanbrekend en innovatief onderzoek, fundamenteel dan wel toegepast. Donaties zijn van groot belang voor het financieren van ons onderzoek en onderwijs.

Ondanks haar korte geschiedenis heeft de UM een toppositie bereikt binnen de onderzoekswereld en grote bekendheid verworven door de invoering en toepassing van een uniek onderwijsmodel; het 'Probleemgestuurd Onderwijs' (PGO). Een systeem dat door vele universiteiten in binnen- en buitenland is overgenomen. Echter, in een tijd waarin minder overheidsmiddelen beschikbaar zijn voor onderzoek en onderwijs, zijn donaties van particulieren en het bedrijfsleven van cruciaal belang.


Bekijk de video en ontdek hoe je met een donatie aan het Universiteitsfonds Limburg persoonlijk bijdraagt aan de bekostiging van baanbrekend onderzoek aan deze universiteit.