Onderzoek

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft een sterk en onderscheidend internationaal profiel in zowel onderwijs als onderzoek. Onze faculteit is is een inspirerende en levendige plek waar enthousiaste en nieuwsgierige onderzoekers proberen een antwoord te vinden op belangrijke juridische vraagstukken. Onderzoekers floreren in deze levendige academisch gemeenschap. Zij ontwikkelen hun eigen onderzoeks projecten, binnen de kaders van het facultaire research programma. Onderzoek richt zich op de rol van het recht in een steeds verder globaliserende gemeenschap.

De onderzoekspagina's zijn alleen beschikbaar in het Engels.

 

Agenda

Nieuws

 • Erasmus Plus programma subsidie toewijzing

  Jean Monnet successen!

  donderdag, augustus 1, 2019

  Andrea Ott en Thomas Biermeyer, samen met Justine Yansenne, zijn er opnieuw in geslaagd financiële steun van de EU te ontvangen. Deze keer voor een project over " Innoveren van de Europese Unie en transformeren van Europa", respectievelijkhun 'European Corporate Finance Law Excellence Course'. De financiering komt uit de Jean Monnet acties, onderdeel van het Erasmus-Plus programma.

  Lees verder
 • Rubicon grant Zvezda Vankova

  Dr. Zvezda Vankova (FdR) ontvangt Rubicon-beurs

  donderdag, juli 18, 2019
  Lees verder
 • Toekenning finance sectorplan

  Ministerie investeert in juridisch onderzoek aan Universiteit Maastricht

  vrijdag, juli 12, 2019

  De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is zeer verheugd met de toekenning van ruim 4 miljoen euro door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor de versterking van haar juridisch onderzoek. De faculteit zal dit geld gebruiken om twee nieuwe interdisciplinaire onderzoeksgroepen te vormen.

  Lees verder
 • Marjan Peeters geïnterviewd door BNR over klimaatdoelen EU

  donderdag, juli 4, 2019

  Marjan Peeters, hoogleraar klimaatbeleid & -recht, in gesprek met Roelof Hemmen over het Europese klimaatbeleid m.b.t. de big five van de Europese uitdagingen  @BNR "Ook al zijn er duidelijke klimaatdoelen gesteld, probeer al die 28 lidstaten er maar eens aan te houden." Podcast http://ow.ly/E0oG50uTdur 

  Lees verder
 • ITEM ICGI Cross-border corporate mobility CbCM featured

  Derde report over grensoverschrijdende ondernemingsmobiliteit in de EU gepubliceerd

  donderdag, juni 27, 2019

  Het derde rapport van het ITEM/ICGI-project "Grensoverschrijdende mobiliteit van ondernemingen in de Europese Unie" is nu gepubliceerd. Het verslag bouwt voort op de eerdere rapportage over grensoverschrijdende bedrijfsactiviteiten en bevat een uitgebreide rapportage per land om een vollediger beeld te geven van de grensoverschrijdende mobiliteit van ondernemingen in de EU.

  Lees verder
 • Autobahn

  Duitse “Autobahnvignet” in strijd met EU recht – ITEM onderzoek bevestigd

  dinsdag, juni 18, 2019

  Het Hof van Justitie van de Europese Unie stopt de geplande heffing. Onderzoekinstituut ITEM heeft al twee jaar geleden in een onderzoek in het kader van de jaarlijkse grenseffectenrapportage geconcludeerd dat de Duitse Autobahn tolheffing juridisch betwistbaar is en in strijd is met het Europees recht.

  Lees verder

Social media