Onderzoek
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid heeft een sterk en onderscheidend internationaal profiel in zowel onderwijs als onderzoek. Onze faculteit is is een inspirerende en levendige plek waar enthousiaste en nieuwsgierige onderzoekers proberen een antwoord te vinden op belangrijke juridische vraagstukken. Onderzoekers floreren in deze levendige academisch gemeenschap. Zij ontwikkelen hun eigen onderzoeks projecten, binnen de kaders van het facultaire research programma. Onderzoek richt zich op de rol van het recht in een steeds verder globaliserende gemeenschap.
De onderzoekspagina's zijn alleen beschikbaar in het Engels.
Agenda
-
01 jul 30 jun
Persoonlijke FHML campustour
Een universiteit en een programma kiezen zijn belangrijke keuzes. Daarom organiseren we verschillende studie evenementen doorheen het jaar, zoals de Bachelor/Master Open Dag en de Experience Days. Kan je niet aanwezig zijn bij deze evenementen of verkies je een persoonlijke afspraak? Dan bieden we je de mogelijkheid om een persoonlijke campustour te volgen. Een van onze studenten neemt je graag mee rond de campus, om ook alle vragen te beantwoorden die je hebt.
-
12 nov 30 jun00:00
Health Food Innovation Management - Student for a day
This will help you find out whether Health Food Innovation Management is right for you. The student who accompanies you will also give you an accurate impression of the Venlo student life.
-
24 jan 23 mei13:00 - 14:00
M-EPLI Talks
M-EPLI Talks bieden een forum om academisch werk en ideeën te delen. Deze bijeenkomsten vinden gedurende het studiejaar twee keer per maand plaats aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht.
-
06 mrt 17 apr19:30 - 21:30
Decolonising Cinema
Studium Generale | Collegereeks, Engelstalig
Asli Özgen-Havekotte / Lennart Soberon / Jasper Vanhaelemeesch / Beri Shalmashi / Lyse Nsengiyumva
-
07 mrt 04 apr19:30 - 21:30
De Filosofische Canon van de 20e Eeuw (II)
Studium Generale | Collegereeks
Dr. Rene Gabriëls
Docent filosofie, Universiteit Maastricht -
13 mrt 31 dec11:00 - 14:00
Glaw-Net Seminar Series
Informatie alleen in Engels. Klik op EN rechts bovenaan deze pagina.
-
28 mrt 20 jun14:00 - 15:30
MCEL Seminars
MCEL organiseert regelmatig academische conferenties en workshops, evenals maandelijkse onderzoeksseminars waarvoor interessante sprekers worden uitgenodigd om een specifiek onderwerp op het gebied van Europees recht te bespreken.
-
03 apr10:00
Onsite Promotie Shunxin Jin
"The alternative pathway of the complement system in vascular comorbidities of obesity and type 2 diabetes"
-
03 apr13:00
Online Promotie Megha Thakur
"Low-smoke chulha and health consequences in Indian slums"
-
03 apr16:00
Promotie Petra K. de Koekkoek-Doll
"Nodal Staging in Head and Neck Squamous Cell Carcinoma by Combining Different Imaging Techniques"
Nieuws
-
Onderzoekers hebben een verband gevonden tussen de verwerking van vruchtensuiker in het lichaam en het ontstaan van diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Deze bevindingen ondersteunen maatregelen om de consumptie van vruchtensuiker te verminderen.
-
Onderzoek toont aan dat het mechanisch verwijderen van een stolsel bij een herseninfarct veel langer na het ontstaan van klachten zinvol is dan tot nu toe gedacht.
-
The Centre for European Research in Maastricht en UM Campus Brussels werken vaak samen om impact te creëeren.
-
Hylke Dijkstra is per 1 april 2023 hoogleraar Internationale Veiligheid en Samenwerking aan de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen (FASoS) van de Universiteit Maastricht.
-
Elia Formisano, hoogleraar Neural Signal Analysis aan de faculteit Psychologie en Neurowetenschappen, heeft onlangs een artikel gepubliceerd in Nature Neuroscience, in samenwerking met Bruno Giordano van de Université Aix-Marseille, Frankrijk, en Michele Esposito, Giancarlo Valente. De titel van het artikel is Intermediate acoustic-to-semantic representations link behavioural and neural responses to natural sounds.
En als je een beetje op mij lijkt, klinkt die titel nogal intimiderend. Dus sprak ik met professor Formisano over zijn bevindingen.
-
Professor Koen Schruers was set on studying schizophrenia after graduation – until he was asked to participate in PhD research on panic. He was fascinated. One in four people will suffer a panic attack at least once in their lives, and one in thirty will develop a panic disorder. The phenomenon can be studied with experiments: just the kind of research method that suits Koen. In his book Paniek en hoe het aan te pakken (Panic and how to tackle it) he offers some practical tips. One of the most important pieces of advice? Schruers: “Breathing into a paper bag does not work.”