Talencentrum

Het Talencentrum van de Universiteit Maastricht biedt taalcursussen, taaltoetsen en speciale schrijf- en presentatietrainingen voor studenten, medewerkers en externe cliënten. Ons doel is om onze klanten te helpen effectief te communiceren in een internationale omgeving. Studeer je aan de UM, ben je een UM-medewerker of ben je medewerker van een extern bedrijf? In het menu hieronder kun je informatie vinden over de diverse programma’s en diensten die wij aanbieden.

Welke taal wil jij leren?

Til je taalvaardigheid naar een hoger plan

  • Vanaf 8 december 2022 kun je je registreren voor de cursussen Nederlands, Engels en Moderne Vreemde Talen die van start gaan in februari 2023.

  • Let op! Inschrijven kan tot 22 januari. Hierna is aanmelden niet meer mogelijk tot de start op 6 februari. Schrijf je dus vroeg in en mis de kans niet om dit voorjaar de taalcursus van je keuze te volgen! Vol is vol!

  • Wil jij 'Beter schrijven in het Nederlands'? Schrijf je dan nu in voor één van de gratis workshops die in januari 2023 van start gaan.

  • Let op! Op ons online inschrijvingsformulier staan alleen de cursussen en groepen vermeld die nog plaatsen beschikbaar hebben en/of een actieve wachtlijst hebben. Denk er aan tijdig een afspraak te maken voor een intake gesprek mocht dit nodig zijn.

  • Wil je meer weten over beurzen voor een gratis taalcursus Nederlands, Duits of Frans voor gevorderden die we aanbieden? Kijk hier voor meer informatie.

  • Wil jij meer weten over de verschillende startdata van onze cursussen? Kijk dan op het jaaroverzicht.

‘Maaike en Arno’, podcast voor iedereen die Nederlands leert!

LC podcast cover cropped

Ben je Nederlands aan het leren en heb je moeite met het uitspreken van de tongbrekende klanken van de Nederlandse taal? Zet dan je koptelefoon op, want met deze podcast spreek je in no time Nederlands!

De podcast waar het Talencentrum aan meewerkte is gemaakt vanuit het idee om deelnemers op een toegankelijke, leuke manier meer leerkilometers te laten maken. 

Docent 'in the spotlight'

LC_Chinese_4_resize.jpg

'Chinees leren is niet zo moeilijk is als je denkt'

Suli Poell over het leren van de Chinese taal.

Als ik mensen vertel dat ik docent Chinees ben, zeggen ze vaak: "Chinees is een erg moeilijke taal!"  Dat klopt, Chinees IS moeilijk. Er zijn twee redenen die Chinees moeilijk maken. De eerste is de uitspraak met vier tonen, die je in het Engels niet vindt. De tweede is de Chinese karakters, waarvan mensen geen idee hebben hoe ze die moeten lezen en schrijven. Chinees leren kan een ontmoedigende taak lijken. Lees het hele artikel hier

Lees ons laatste nieuws, visies en updates over evenementen.

Meer informatie

Volg het Talencentrum op LinkedIn en Instagram