LC-bachelor_um_2012_16.jpg

Talencentrum

Het Talencentrum van de Universiteit Maastricht biedt taalcursussen, taaltoetsen en speciale schrijf- en presentatietrainingen voor studenten, medewerkers en externe cliënten. Ons doel is om onze klanten te helpen effectief te communiceren in een internationale omgeving. Studeer je aan de UM, ben je een UM-medewerker of ben je medewerker van een extern bedrijf? In het menu hieronder kun je informatie vinden over de diverse programma’s en diensten die wij aanbieden.

Welke taal wil jij leren?

  • Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de nieuwe cursussen Nederlands die starten in juni. De beschikbare groepen en timeslots zijn  zichtbaar op het online inschrijfformulier.

     

  • Social Dutch: Je kunt je voor de cursussen van periode 6 inschrijven vanaf donderdag 23 mei om 9:00.
  • Je kunt je nu registreren voor de cursussen Spaans A1 en Frans A1 die starten in juni. Je kunt je vanaf 1 juli inschrijven voor de nieuwe cursussen in de Moderne Vreemde Talen die van start gaan in september.
  • Web-based cursussen worden het hele jaar door aangeboden. 
  • We hebben onze prijzen per 1 november 2023 verhoogd vanwege marktomstandigheden en inflatie. Wij danken u voor uw begrip.
  •  Het online inschrijfformulier vermeldt alleen de cursussen en groepen waar nog plaatsen beschikbaar zijn en/of waarvoor een actieve wachtlijst voor bestaat.
  • Wil jij meer weten over de verschillende startdata van onze cursussen? Kijk dan op het jaaroverzicht.

 

Het bevorderen van leren en inclusie bij het Talencentrum van de Universiteit Maastricht

Alaa Aljbawi

Studeren in een vreemde taal kan uitdagend zijn. Daarom maakt het Talencentrum van de Universiteit Maastricht zich hard voor het doorbreken van taalbarrières. Dit expertisecentrum biedt op maat gemaakte oplossingen voor studenten die te maken hebben met taaluitdagingen, verzorgd door gespecialiseerde en deskundige taaldocenten. Het Talencentrum biedt verschillende taalcursussen, waaronder academische taalvaardigheden en interculturele communicatievaardigheden.

Meer informatie

‘Maaike en Arno’, podcast voor iedereen die Nederlands leert!

LC podcast cover cropped

Ben je Nederlands aan het leren en heb je moeite met het uitspreken van de tongbrekende klanken van de Nederlandse taal? Zet dan je koptelefoon op, want met deze podcast spreek je in no time Nederlands!

De podcast waar het Talencentrum aan meewerkte is gemaakt vanuit het idee om deelnemers op een toegankelijke, leuke manier meer leerkilometers te laten maken. 

Docent 'in the spotlight'

LC_Chinese_4_resize.jpg

'Chinees leren is niet zo moeilijk is als je denkt'

Suli Poell over het leren van de Chinese taal.

Als ik mensen vertel dat ik docent Chinees ben, zeggen ze vaak: "Chinees is een erg moeilijke taal!"  Dat klopt, Chinees IS moeilijk. Er zijn twee redenen die Chinees moeilijk maken. De eerste is de uitspraak met vier tonen, die je in het Engels niet vindt. De tweede is de Chinese karakters, waarvan mensen geen idee hebben hoe ze die moeten lezen en schrijven. Chinees leren kan een ontmoedigende taak lijken. Lees het hele artikel hier

Lees ons laatste nieuws, visies en updates over evenementen.

Meer informatie

Volg het Talencentrum op LinkedIn en Instagram