LC-bachelor_um_2012_16.jpg

Talencentrum

Het Talencentrum van de Universiteit Maastricht biedt taalcursussen, taaltoetsen en speciale schrijf- en presentatietrainingen voor studenten, medewerkers en externe cliënten. Ons doel is om onze klanten te helpen effectief te communiceren in een internationale omgeving. Studeer je aan de UM, ben je een UM-medewerker of ben je medewerker van een extern bedrijf? In het menu hieronder kun je informatie vinden over de diverse programma’s en diensten die wij aanbieden.

Welke taal wil jij leren?

  • Ons aanbod van cursussen Nederlands en Moderne Vreemde Talen is gesloten voor inschrijving. Vanaf 8 december kun je je inschrijven voor de nieuwe cursussen die starten in februari 2024 via het inschrijvingsformulier op deze website.
  • De inschrijving voor de tweede ronde Social Dutch en de 7-weekse cursus Nederlands gaat open op 1 oktober! Mis deze kans niet en schrijf je op tijd in via het inschrijfformulier op de website voor een cursus Nederlands die in november start! 
  • Je kunt je nog steeds inschrijven voor de cursussen Engels (Effectieve Communicatie) en PhD die beginnen in september/oktober, kijk voor de mogelijkheden op het inschrijfformulier op deze website!. Let op: ons online inschrijfformulier vermeldt alleen de cursussen en groepen waar nog plaatsen beschikbaar zijn en/of waarvoor een actieve wachtlijst voor bestaat.
  • Wil jij meer weten over de verschillende startdata van onze cursussen? Kijk dan op het jaaroverzicht.

 

‘Maaike en Arno’, podcast voor iedereen die Nederlands leert!

LC podcast cover cropped

Ben je Nederlands aan het leren en heb je moeite met het uitspreken van de tongbrekende klanken van de Nederlandse taal? Zet dan je koptelefoon op, want met deze podcast spreek je in no time Nederlands!

De podcast waar het Talencentrum aan meewerkte is gemaakt vanuit het idee om deelnemers op een toegankelijke, leuke manier meer leerkilometers te laten maken. 

Docent 'in the spotlight'

LC_Chinese_4_resize.jpg

'Chinees leren is niet zo moeilijk is als je denkt'

Suli Poell over het leren van de Chinese taal.

Als ik mensen vertel dat ik docent Chinees ben, zeggen ze vaak: "Chinees is een erg moeilijke taal!"  Dat klopt, Chinees IS moeilijk. Er zijn twee redenen die Chinees moeilijk maken. De eerste is de uitspraak met vier tonen, die je in het Engels niet vindt. De tweede is de Chinese karakters, waarvan mensen geen idee hebben hoe ze die moeten lezen en schrijven. Chinees leren kan een ontmoedigende taak lijken. Lees het hele artikel hier

Lees ons laatste nieuws, visies en updates over evenementen.

Meer informatie

Volg het Talencentrum op LinkedIn en Instagram