Professor putting on his gown

PhD Office

Of je nu aan het begin staat van je PhD traject of het einde nadert, het PhD Office, een onderdeel van Academic Affairs, fungeert als je belangrijkste contactpunt. We houden een uitgebreid overzicht van al je documentatie bij en staan klaar om te helpen bij eventuele organisatorische vragen gedurende je academische carrière. Wanneer je je voorbereidt op je verdediging, zijn wij je eerste aanspreekpunt. We bieden begeleiding bij alle essentiële papieren, faciliteren communicatie met je begeleiders en promotor, coördineren de logistiek van het evenement (zowel online als persoonlijk) en bieden toegewijde ondersteuning, zodat jij je kunt concentreren op je verdediging.

We zijn een klein team van zes mensen gevestigd op de Minderbroedersberg. Je bent altijd welkom om ons te bezoeken of contact met ons op te nemen via e-mail. Op deze pagina's vind je uitgebreide begeleiding over de praktische zaken die aandacht behoeven zowel voor als tijdens je doctoraal onderzoek. We bieden ook gedetailleerde instructies over het proces van voorbereiding op je verdediging.

  Meer informatie over de PhD verdediging
  Overzicht van aankomende PhD verdedigingen
  FAQ and Support voor PhD Kandidaten

De PhD verdediging

De PhD-verdediging is een formele gelegenheid gekenmerkt door strikte protocollen die de rollen, verantwoordelijkheden en taal bepalen die door elke deelnemer worden gebruikt. Het lijkt op een rechtszaak, vandaar de term 'PhD verdediging'. De ceremonie begint met de bijeenkomst van de leden van het promotiecomité onder leiding van de pro-rector. De pro-rector leidt de ceremonie en zorgt ervoor dat het protocol wordt gevolgd.

Het verdedigingsteam bestaat uit de promotor en co-promotor van de kandidaat, beiden hebben de kandidaat door het project geleid en goedkeuring verleend voor een officiële PhD verdediging. Tegenover hen zitten experts in het vakgebied van het onderzoek van de kandidaat die de rol van kritische examinatoren op zich nemen en vragen stellen om de voorbereidheid van de kandidaat op een PhD te beoordelen.

De structuur van de ceremonie is als volgt: De kandidaat geeft een presentatie van 15 minuten, gevolgd door een periode van 45 minuten waarin de oppositie vragen stelt aan de kandidaat. Vervolgens trekken de leden van het promotiecomité zich terug voor een vertrouwelijke evaluatie van de verdediging.

Raadpleeg de modelbrieven op de pagina Support voor PhD kandidaten voor meer informatie over hoe je je kunt aanmelden voor je verdediging.

Aankomende PhD verdedigingen

Meer informatie

Hieronder vind je aanvullende informatie zoals veelgestelde vragen en praktische informatie.