Nieuws

PAS Festival 2024 is happening! 6 en 7 september 2024!

9e editie PAS festival
Bereid je voor op een spannend weekend op vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2024! Het Studium Generale van de Universiteit Maastricht organiseert de 9e editie van het Pleasure, Art and Science Festival (PAS). 
Aan het begin van het academisch jaar opent de Universiteit Maastricht haar deuren om iedereen te trakteren op een programma vol interessante wetenschap, mooie muziek, theater en meer. Tijdens dit festival nodigt de universiteit je uit om spannende lezingen, concerten en voorstellingen bij te wonen in het Jekerkwartier van de binnenstad van Maastricht. Stippel je eigen route uit in de tuinen, hofjes en zalen van de bijzondere oude gebouwen en kies uit meer dan 50 activiteiten per avond.

Vrijwilligers gezocht
Wij zijn op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die ons kunnen helpen om het PAS Festival dit jaar tot een succes te maken! 
Wil jij ons enthousiaste team van vrijwilligers versterken tijdens het PAS Festival op vrijdag 6 en/of zaterdag 7 september? We zijn op zoek naar podium- en locatiemanagers, hosts, podiumbouwers, receptionisten en allround ondersteuners. Je wordt beloond met een vrijwilligersvergoeding, een maaltijd en consumptiemunten. Vrijwilligers die ten tijde van het festival in het bezit zijn van een geldig bedrijfshulpverlening (BHV) certificaat zouden ook een geweldige aanvulling zijn op het team. 

Meld je nu aan!
Maar bovenal: het wordt ontzettend leuk op dit unieke festival vol muziek, theater, dans, kunst en boeiende lezingen!
Heb je interesse om een of beide avonden te helpen? Meld je dan online aan via ons inschrijfformulier.

Als je iemand anders kent die ook zou willen helpen tijdens het festival, voel je dan vrij om dit door te geven. 
Voor vragen, kun je contact opnemen met Milena Costa Ramos.

PAS Festival wordt een tweejaarlijks festival

PAS Festival
Sinds 2014 organiseert het Studium Generale van de Universiteit Maastricht jaarlijks het voor iedereen gratis toegankelijke PAS Festival aan het begin van het academisch jaar. PAS staat voor Pleasure, Art & Science.

Tijdens het PAS Festival zet de Universiteit Maastricht de deuren van een aantal van haar gebouwen open voor iedereen die wil kennismaken met de universiteit en het onderzoek dat daar plaatsvindt. Gedurende twee avonden worden meer dan 60 activiteiten per avond aangeboden. Wetenschappers van de universiteit presenteren de resultaten van hun onderzoek via lezingen, gesprekken, (interactieve) proefopstellingen, etc.  Daarnaast vinden er culturele activiteiten plaats, zoals theater- en dansproducties, concerten, videopresentaties en exposities.

Het festival verbindt de universiteit met de stad, de kunst met de wetenschap, de onderzoekers met de samenleving en de studenten met de andere inwoners van Maastricht.

Tweejaarlijks
Gezien alle positieve reacties van publiek, vrijwilligers en deelnemers, wil Studium Generale het festival jaarlijks blijven organiseren, maar dat is niet opportuun door stijgende kosten en een te grote druk op het kleine team. Het is tijd voor een PAS op de plaats. Om de omvang en kwaliteit van het festival te behouden, heeft de Universiteit Maastricht besloten er een tweejaarlijks festival van te maken. Dat betekent dat er geen editie is in 2023. In 2024 pakken we echter weer flink uit aan het begin van het academisch jaar.

Wekelijkse nieuwsbrieven
Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Schrijf u hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief, wordt vrienden via Facebook of volg ons op Instagram.

Archief
Lezingen terugkijken of powerpoints doornemen van vorige lezingen kan in ons archief.