Tanslezing door Christina Lamb

Op maandag 6 november vindt de jaarlijkse Tanslezing plaats. Dit jaar zal oorlogscorrespondent, schrijver en journalist Christina Lamb spreken. De titel van haar lezing is Never-Ending War and Finding Hope in the Darkest Places. Lamb is bekend als co-auteur van het boek Ik ben Malala, van de Pakistaanse kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai die in 2014 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, en het in 2016 verschenen Nujeen: Hoe ik uit Syrië vluchtte in een rolstoel.

De Tanslezing wordt jaarlijks georganiseerd ter ere van dr. J. Tans (1912- 1993), een van de belangrijkste grondleggers van de Universiteit Maastricht. In 1977 werd Sjeng Tans de voorzitter van het eerste college van bestuur van de Universiteit Maastricht.

Lezingen uit de reeks 'The Best of'

Tijdens dit laatste seizoen van Jacques Reiners, hoofd Studium Generale, geven een 25-tal sprekers uit het (recent) verleden opnieuw acte de préscence bij Studium Generale. Onder de noemer 'The Best of' presenteert Studium Generale onder anderen: Gerard Bodifee (16/11), Else Marie van Eerenbeemt (30/11), Bert Keizer (11/01), Paul van Tongeren (25/01), Frenk Peeters (01/02) en Alexander Verstaen (08/03).

Wekelijkse nieuwsbrieven

Wilt u op de hoogte blijven van ons programma? Schrijf u hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief of wordt vrienden via Facebook.

Archief

Lezingen terugkijken of powerpoints doornemen van vorige lezingen kan in ons archief.