Sexual Safety Programme header

Seksuele veiligheid

Een veilige omgeving is essentieel voor jouw groei als student. Seksueel grensoverschrijdend gedrag hoort daar niet in thuis. De universiteit is er voor je, of het nu is voor het vinden van de juiste hulp, meer te leren of je actief in te zetten. Vind hier waar je terecht kunt.

Wanneer iemand jouw grenzen overgaat is dat nooit jouw schuld. Wij zijn er voor je om je te helpen. Ook als je twijfelt of je gewoon even je hart wilt luchten, schroom niet om ons te contacteren.

Samen komen we op voor een respectvolle universiteit. Ondersteun of vind ondersteuning op een manier die bij jou past. Doe kennis op via de bronnen, neem contact op met ons team of sluit je aan bij één van de preventie-initiatieven.

Heb je hulp nodig? Ga dan direct naar onze support pagina.
 

 We werken voortdurend aan de informatie op deze pagina. Heb je opmerkingen of suggesties? Alle feedback is welkom; stuur een e-mail naar sexualsafetyum@maastrichtuniversity.nl.

Ervaar je een vorm van ongewenst gedrag, dan kun je contact opnemen met de Team Sociale Veiligheid – Studenten.

Heb je support nodig?

Nieuws

 • Het Programma Seksuele Veiligheid heeft het ‘Ben je okay?’ college beschikbaar gemaakt voor alle UM studenten. Een college ter bevordering van seksuele veiligheid en seksueel welzijn. 

 • Mariette Hamer, de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, ging vrijdag 15 september in gesprek met studenten en medewerkers van de Universiteit Maastricht. Dat deed ze samen met CvB voorzitter Rianne Letschert en Joyce Grul, programmanager seksuele veiligheid...

 • Tijdens de INKOM is afgelopen week aandacht besteed aan de sociale veiligheid van studenten en dan met name aan het seksuele aspect van de omgang met elkaar. Die aandacht is belangrijk zodat het thema bespreekbaar blijft en slachtoffers/overlevenden de ondersteuning kunnen krijgen die ze nodig...

More news items
 • Met de start van het nieuwe studiejaar van de Universiteit Maastricht (UM), start ook de uitvoering van het Programma Seksuele Veiligheid UM. Voorlichting, lessen en trainingen op verschillende momenten en in verschillende vormen, moeten de seksuele veiligheid onder studenten vergroten en verder...

 • Mis het niet, de INKOM 2023! De jaarlijkse introductieweek is een van de grootste evenementen van Limburg en een must voor nieuwe studenten van de Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool en VISTA College.

Events en activiteiten

 • 09 nov
  09:30 - 15:00

  Master Open Dag

  We hopen je op onze campus te begroeten tijdens de volgende Master Open Dag en een goede indruk te geven van wat studeren aan de Universiteit Maastricht inhoudt.

Volg ons op social media