UnliMited-Students

Welkom bij UnliMited-Students!

De studententak van het UnliMited Network, opgericht in 2021, wordt geleid door een groep actieve UM-studenten die deel uitmaken van de gemeenschap met een zichtbare of onzichtbare functiebeperking of chronische aandoening. Wij hebben verschillende rollen op ons genomen en worden gesteund door andere studenten en leden van de Werkgroep UnliMited.

We richten ons onder andere op het studentenleven en gezelligheid door studenten met een functiebeperking bij elkaar te brengen. Daarnaast willen we van de UM een inclusievere en toegankelijkere omgeving maken en volgen hiermee de doelen die vermeld staan op de UnliMited Network pagina. We nodigen alle UM-studenten van harte uit om zich aan te sluiten bij de UnliMited-gemeenschap!

Vacature voor twee studentmedewerkers per 1 juni 2024

We zijn op zoek naar nieuwe studentmedewerkers! Ga snel naar de vacature pagina met alle info over de functie, voorwaarden en sollicitatieformulier. Deadline 30 april 2024.

Nu bij UnliMited-Students

Een gesprek over inclusief onderwijs met Prof. dr. Pamela Habibović

Wat betekent het om een student te zijn met een (on)zichtbare functiebeperking, chronische aandoening of neurodivergentie aan de universiteit en hoe kan die ervaring worden verbeterd?

In 2020 ondertekende de UM de intentieverklaring van het VN-verdrag om zich in te zetten voor het verbeteren van inclusief onderwijs aan de UM. In juni 2023 ontmoette Prof. Dr. Pamela Habibović, onze Rector Magnificus van de UM, UM-studenten om best practices, prestaties en verbeterpunten met betrekking tot inclusief onderwijs te bespreken. De waarden en toekomstige stappen van de universiteit werden besproken. 

ECIO (Expertise Centrum Inclusief Onderwijs) modereerde de discussie over de waarden en verbeterpunten op de universiteit. Lees het interview over de discussie van ECIO .

A photo of Sigrid from Disability Support, Sjoerd, John and Carolina from UnliMited-Students and Prof. dr. Pamela Habibović, smiling and holding the UN Declaration of intent.

Van links naar rechts: Sigrid Péters van Disability Support, Sjoerd, John en Carolina van UnliMited-Students, Pamela Habibović, Rector Magnificus.

Wij zijn UnliMited-Students

Dit netwerk zou niet bestaan zonder onze vrijwilligers!

We willen in het bijzonder Maartje van Diepenbeek, Hande Wevers, John Koch, Vincent Philippy, Fleur Driessen, Jo Haas en Denise Nijhuis bedanken, omdat zij vanaf het begin deel uitmaakten van UnliMited-Students en het netwerk hebben gevormd tot wat het nu is!

Ons bescheiden begin

Naar aanleiding van de enquête die in maart 2020 is gehouden over studeren met een functiebeperking aan de UM, organiseerden we in februari 2021 online discussiegroepen voor UM-studenten met een functiebeperking. Daarna gaven 18 studenten aan actief betrokken te willen zijn. De eerste bijeenkomst met deze groep vond plaats op woensdag 10 maart 2021 en stond in het teken van het opzetten van een structuur voor het netwerk. Sindsdien is de kerngroep regelmatig bijeengekomen om te beslissen over de structuur van het netwerk, de campagne om zichtbaarheid en bewustwording binnen de UM te vergroten en om een strategisch plan op te stellen.

Wat is de volgende stap? Welkom!

Momenteel werkt UnliMited-Students hard aan het vernieuweb van de organisatiestructuur en het opstellen van een jaarplan. Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd om kennis te maken met ons en met elkaar en deze worden op onze social media kanalen aangekondigd. Wij zijn er klaar voor om jou te ontmoeten en beter te leren kennen. Jij ook? Sluit je aan!

Word lid van je gemeenschap! 

Wil je je aansluiten bij UnliMited-Students? Wij zijn altijd op zoek naar algemene leden, leden die actief betrokken willen zijn, en vrijwilligers die ons aanmoedigen!
E-mail ons met je gegevens en interesses: unlimited-students@maastrichtuniversity.nl 

Binnenkort: bekijk ons Instagram account voor de nieuwste updates over onze activiteiten.

Evenementen en activiteiten

UnliMited Nieuws

  • Wat betekent het om een student te zijn met een (on)zichtbare functiebeperking, chronische aandoening of neurodivergentie aan de universiteit en hoe kan die ervaring worden verbeterd? ECIO in gesprek met UnliMited-Students en Rector Magnificus Pamela Habibović.