Voor stralingsbeschermingsdeskundigen, al dan niet geregistreerd, op het niveau van (algemeen) coördinerend deskundige

Bij- en nascholing Stralingsbeschermingsdeskundigen

Aanmelden | Programma

Doelgroep
Personen die in het bezit zijn van een diploma ‘coördinerend deskundige’, al dan niet geregistreerd bij de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) als (algemeen) coördinerend deskundige.

Leerdoelen
Met het bij- en nascholingsprogramma worden de volgende doelen nagestreefd:

  1. het borgen van kennis, competenties en vaardigheden op het gebied van de stralingshygiëne, overeenkomstig de opleidingseisen die worden gesteld aan het niveau van de opleiding (algemeen) coördinerend deskundige;
  2. kennisverbreding aangaande het toepassingsgebied van bronnen van ioniserende straling;
  3. kennisname van wettelijke ontwikkelingen, en de achterliggende wetenschappelijke inzichten op het gebied van de stralingshygiëne;
  4. uitwisselen van kennis en ervaring binnen het eigen werkveld, en het optimaliseren van de interne stralingshygiënische organisatie.

Deelname
Voor personen werkzaam in de functie van (algemeen) coördinerend deskundige, geldt een registratieplicht bij de overheid.

Dit bij- en nascholingsprogramma beoogt activiteiten te bieden die een uitbreiding vormen op het landelijke aanbod van bij- en nascholing, waarbij dit programma voornamelijk is gericht op de toepassingen en beroepspraktijk van de campus Randwyck. Bepaalde programmaonderdelen kunnen registratiepunten ten behoeve van (her)registratie bij de overheid opleveren. Voor deelname dient te worden ingeschreven via e-mail. Externe deelnemers kunnen via ditzelfde e-mailadres informatie inwinnen over deelname en de kosten daarvan.

Inhoud en taal
Indien mogelijk is de voertaal Nederlands.
Het onderwijs bestaat uit contactonderwijs, daarbij is gekozen voor een mengvorm tussen hoor- en werkcolleges. Eventueel lesmateriaal wordt ter plekke verstrekt.

Organisatie
De cursusorganisatie is in handen van de Stralingsbeschermingseenheid Randwyck. De activiteiten worden georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de opleidingsverantwoordelijke van de erkende instellingen, en zullen, waar relevant, ter accreditatie worden voorgelegd aan de ANVS. De Examencommissie Stralingshygiënisch Onderwijs Randwyck ziet eveneens toe op de kwaliteit van het onderwijs. De werkwijze rondom dit programma is vastgelegd in een procedure en een reglement. Personen binnen de complexvergunning Randwyck die voor deelname in aanmerking komen, worden actief benaderd door de SBE. Bijeenkomsten worden in overleg gepland. Personen buiten de complexvergunning, die geïnteresseerd zijn in deelname aan dit programma, worden verzocht contact op te nemen met de stralingsbeschermingseenheid via e-mail.

Kosten voor deelname
Voor medewerkers van UM, MUMC+, Maastro, Maastro Protonentherapie B.V. en Brightlands Incubators Maastricht B.V. is deelname aan het bij- en nascholingsprogramma gratis. Voor externe deelnemers zijn er kosten verbonden aan deelname; neem voor informatie contact met ons op.