Brightlands

De Universiteit Maastricht is een van de founders van Brightlands, waar 30.000 ondernemers, onderzoekers en studenten elke dag werken aan de wereldwijde uitdagingen op het gebied van voeding, gezondheid, circulaire chemie en materialen, data science en slimme digitale diensten. Dit doen ze op vier campussen in Limburg: Venlo, Sittard-Geleen, Maastricht en Heerlen.

Bij Brightlands ontstaat innovatie door de combinatie van ondernemerschap en wetenschap. Kennis uit de wetenschap leidt tot nieuwe producten bij bedrijven en startups. Kennis uit die bedrijven krijgt dankzij onderzoekers en studenten weer nieuwe toepassingen. Gestimuleerd door een hechte samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven.

Brightlands biedt toegang tot het kennisnetwerk van bedrijven en topacademische kennis bij universiteiten. Naast de Universiteit Maastricht zijn dat MUMC+, TU Eindhoven, RWTH Aachen University, Universiteit Hasselt, Fraunhofer, Open Universiteit en TNO. Publiek-Private samenwerking heeft geleid tot nieuwe instituten zoals AMIBM, Brightlands Materials Center, BISCI, BISS, Food Claims Centre, M4I en MERLN. Daarnaast zijn er onderwijsprogramma’s van hbo- en mbo-instellingen op de campussen.

De 4 Brightlands campussen