Missie & strategie

Wij willen studenten van over de hele wereld de mogelijkheid bieden zich te ontwikkelen tot actieve, mondiaal georiënteerde burgers en kritische denkers. Vanuit een Europese focus streeft de UM continu naar het verbeteren en innoveren van ons onderwijs en onderzoek. Wij willen de aanjager en motor zijn van Euregionale en Europese ontwikkeling en vanuit deze basis verbindingen leggen met de wereld om globale uitdagingen aan te gaan.

Onze universiteit kort samengevat:

  • De UM is een betrokken en inclusieve academische gemeenschap
  • die haar stempel drukt op de ontwikkeling van de Euregio
  • door middel van innovatief Probleemgestuurd Onderwijs
  • en hoogwaardig, maatschappelijk relevant onderzoek;
  • een Europese netwerkuniversiteit met een internationale oriëntatie.

Dé Europese universiteit van Nederland

Wij zijn dé Europese universiteit van Nederland; met regionale samenwerkingen en oplossingen dragen wij bij aan maatschappelijke uitdagingen, met een focus op de Sustainable Development Goals (SDG’s). Onze inclusieve en inspirerende academische gemeenschap ambieert open en toegankelijk te zijn voor iedereen. Als campus-gebaseerde universiteit en onderwijsvernieuwer, verrijken we  Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) met technologie om professionals met een mondiale basis en oriëntatie op te leiden.

Meer in ons Strategisch Programma

Meer weten? In ons strategisch programma voor de periode 2022-2026, eveneens getiteld ‘De Europese universiteit van Nederland’ staan onze ambities, missie en visie uitgebreid beschreven. De onderstaande interactieve video neemt je in meerdere lagen mee door het strategisch programma. Lees je liever, download dan hier de volledige tekst.