Nieuwste blog artikelen in de blog groep Law

• Baudet Forum voor Democratie_MLR

Wie wind zaait zal storm oogsten: FvD

6 februari 2018
    Baudet ziet zich zelf graag als voorvechter van het vrije woord: zijn politieke partij heet dan ook Forum (een forum is ook gemeenlijk een plaats voor vrij debat) voor Democratie (en democratie en meningsvrijheid gaan nu eenmaal hand in hand).
  • De stembus_ de omroeper_ het referendum_MLR

Referendum ja of nee

1 februari 2018
    De wetgever is al net zo wispelturig als de kiezer. Tijdelijke referendumwet (2001-2005), speciale raadplegend referendum wet voor de Europese grondwet (2005-2008), het raadgevend referendum sinds 2015, en nu al weer een voorstel tot intrekking van de laatste wet. Het staatsrecht is toch niet een jo-jo?
  • schoteroog_groengaswinning

Protocollaire perikelen en Groningse aardbevingsschade

30 januari 2018
    door:
    lawblogger in Law
    Op 8 januari jl. werd Groningen opgeschrikt door een aardbeving in Zeerijp met een kracht van 3.4 op de schaal van Richter. De aardbeving heeft ongeveer 2900 schademeldingen opgeleverd en was de zwaarste sinds de aardbeving met een kracht van 3.6 op de schaal van Richter in Huizinge op 16 augustus 2012. Deze aardbevingen worden toegeschreven aan de gaswinning die al sinds 1959 in Groningen plaatsvindt.
  • scriptieprijzen uitreiking FdR Maastricht  UM 2018

Blog van de decaan aflevering 3: van Blue Monday tot Dies Natalis

29 januari 2018
    door:
    Jan Smits in Law
    We hebben als faculteit een hele actieve periode achter de rug. Afgelopen vrijdag 26 januari was de 42 ste Dies van de UM. Wat ik, vergeleken met andere universiteiten, altijd mooi vind aan onze viering is dat het programma enorm gevarieerd is.
Abonneren op Blog