Nieuwste blog artikelen in de blog groep Law

 • Uber cool taxi

  De toekomst van de deeleconomie

  23 november 2017
  door: 
  Mark Kawakami in Law
  Moeten we Uber beschouwen als een bedrijf dat transportservices aanbiedt? Of beschouwen we Uber liever als een digitaal platform dat informatiediensten biedt aan de samenleving en slechts functioneert door passagiers te matchen met bestuurders? (Engelstalige blog)
 • Pharma patent

  Verplichte vergunning voor farmaceutische ondernemingen

  20 november 2017
  door: 
  Lawblogger in Law
  Een patent voor een medicijn geeft de patenteigenaar het exclusieve recht om anderen van commerciële uitbuiting van het gepatenteerde medicijn te weerhouden. Als patentregimes goed werken dan ontvangt de patenthouder rendement op onderzoeks- en ontwikkelings-investeringen, dat hem in staat stelt om verdere investeringen te doen. (Engelstalige blog)
 • hand showing a thumb up sign

  Het kritische effect van online beoordelingen

  15 november 2017
  door: 
  William Bull in Law
  Het resultaat van empirisch onderzoek toont dat 82% van de consumenten online beoordelingen leest, om maar niet te spreken van bedrijven die zich erop beroepen om hun eigen prestatie te beoordelen. De gebruikswaarde van het review hangt af van een aantal factoren, zoals de waargenomen identeit van de reviewer, de gebruikte taal en de hoeveelheid openbaar beschikbare informatie. (Engelstalige blog)
 • destroyed_neighborhood_in_raqqa

  City of ghosts: bijzondere aandacht voor verzet tegen onderdrukking

  8 november 2017
  Roland Moerland sprak op Docfest over het omstandereffect, zelfopoffering en andere opmerkelijke kenmerken van de documentaire City of Ghosts . (Engelstalige blog)
Abonneren op Blog