Universiteit van Aruba en UM tekenen overeenkomst voor Double Degree Master Programme in International and European Tax Law

Op donderdag 11 februari 2016 hebben de Universiteit van Aruba en de Universiteit Maastricht een overeenkomst getekend voor het aanbieden van een Double Degree Master Programme in International and European Tax Law. Dit geheel Engelstalige programma zal worden aangeboden door de Faculteiten der Rechtsgeleerdheid van beide universiteiten met ingang van het academische jaar 2016/2017.

Het doel van de samenwerking tussen de rechtenfaculteiten is het aanbieden van een gespecialiseerde internationale fiscale masteropleiding. De doelgroep voor deze nieuwe opleiding zijn studenten en professionals die zich willen specialiseren in het Arubaanse, Latijns-Amerikaanse, internationale en Europese belastingrecht. Deze geheel Engelstalige opleiding richt zich niet alleen op de lokale studenten, maar ook uitdrukkelijk op internationale studenten, met name uit Latijns-Amerika. Met deze opleiding wordt tevens voorzien in een lokale behoefte om meer specialisten in het belastingrecht in Aruba te kunnen opleiden. Door de opleiding wordt belangrijke kennis, expertise en internationale contacten op dit terrein opgebouwd. 

Na de succesvolle afronding van dit Double Degree Programme krijgen de studenten een diploma van de beide universiteiten. Double Degree Programmes bieden voor de Universiteit van Aruba en voor het land Aruba de unieke mogelijkheid om nieuwe opleidingen in samenwerking met gerenommeerde buitenlandse partners aan te bieden. De samenwerkingsovereenkomst met de Universiteit Maastricht is de eerste die de Universiteit van Aruba aangaat. Het is daarmee een mijlpaal in het bestaan van de Universiteit van Aruba.

Met de Universiteit Maastricht heeft de Universiteit van Aruba een partner met internationaal aanzien en ruime ervaring. Dat weerspiegelt zich in het programma van het Double Degree Programme, waarbij internationaal ervaren docenten onderwijs verzorgen in samenwerking met lokale en internationale specialisten.

De opleiding in Aruba biedt voor de Universiteit Maastricht een unieke toegang tot de Latijns-Amerikaanse onderwijsmarkt. Daarmee sluit het Double Degree Programme naadloos aan bij de ambitie van Aruba om als regionale hub tussen de Amerika’s, het Caribisch gebied en Europa en als regionaal kenniscentrum te functioneren. Het Double Degree Programme ondersteunt de ambities van de Universiteit van Aruba en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op het gebied van internationalisering. Mede dankzij het Erasmus+-programma van de Europese Unie beschikt de Universiteit van Aruba reeds over belangrijke partners en uitwisselingsmogelijkheden in Europa en Noord-Amerika. Zo trekt de Universiteit van Aruba reeds studenten uit deze gebieden. Een programma zoals het Double Degree Programme, dat zich mede richt op de Latijns-Amerikaanse markt, vormt daarop een bijzonder waardevolle aanvulling. De academische ervaring die de studenten door deze opleiding krijgen, verbreedt hun internationale carrièreperspectief, in het bijzonder voor de arbeidsmarkt in Aruba, het Caribisch gebied, Latijns-Amerika en daarbuiten.

Lees ook

  • De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek heeft dr. Marieke Hopman en dr. Guleid Jama financiering toegekend voor hun nieuwe onderzoeksproject CHILD-WAR. 

  • Hoe kan én moet de overheid reageren op de huidige lage deelname aan het vaccinatieprogramma? Is drang, of zelfs dwang te rechtvaardigen? Op die vragen geeft het boek Inducing Immunity? Justifying Immunization Policies in Times of Vaccine Hesitancy antwoorden.

  • Op vrijdag 17 november 2023 vond de ITEM jaarconferentie plaats in het provinciehuis van Den Haag waarin het thema mobiliteit en infrastructuur centraal stond. De gezamenlijke bevinding was dat er nog veel moet worden gewerkt aan het bewustzijn van benodigde prioriteit, het inzetten van (bestaande)...