Student Initiative Helpdesk: een schat aan informatie en nuttig advies

Een studenteninitiatief starten of onderhouden als internationale student is niet altijd gemakkelijk. Vooral als je de taal niet spreekt, kan het moeilijk zijn om door officiële documenten en systemen te navigeren. De Student Initiative Helpdesk ondersteunt studenten van de Universiteit Maastricht die betrokken zijn bij studentenorganisaties of een ander initiatief hebben. Een van deze studenten is Yassin Raklami, die momenteel zijn major Entrepeneurship volgt bij Maastricht University School of Business and Economics. Afgelopen maart is hij lid geworden van START, waar hij nu voorzitter van is.

"START is een studentenvereniging voor Entrepeneurship die ondernemerschap en de startup-cultuur in en rond de stad promoot. Ik kwam in contact met START via een van hun evenementen, en ik vond het erg leuk. Als voorzitter vertegenwoordig ik de vereniging naar de universiteit en doe ik mijn best om de die te laten groeien."

"Soms is het moeilijk om kennis te behouden in een internationale studentenvereniging, omdat de leden elk semester wisselen. Het is heel fijn om iemand te hebben die Nederlands spreekt en de weg weet in systemen en organisaties in Nederland. Jolien van de Student Initiative Helpdesk is daarbij erg behulpzaam geweest."

"Toen we onze nieuwe bestuursleden moesten inschrijven bij de KVK, heeft ze ons geholpen. Ze was heel proactief, hielp snel en was gewoon heel aardig. De Helpdesk is een schat aan informatie en nuttig advies over hoe je je moet gedragen in een organisatie. Het is waarschijnlijk mijn beste interactie met een universiteitsfunctionaris."


Tekst: Letterdesk
Fotografie: Joris Hilterman

Lees meer over onze studentfaciliteiten

  • Studenten aan de Universiteit Maastricht kunnen het hele jaar door terecht bij het Wellbeing Team voor een breed aanbod gericht op mentale en fysieke gezondheid. Dit omvat een breed scala aan activiteiten zoals de Wellbeing Wednesdays en de twee jaarlijkse Wellbeing Weeks, maar ook peer-to-peer...

  • Wil jij essentiële vaardigheden opdoen voor een mooie carrière na je studie, ben je op zoek naar ondersteuning om jouw competenties verder te ontwikkelen of wil je leren jezelf te presenteren bij een sollicitatie? Dat kan bij UM Career Services.

  • Beginnen aan een nieuwe studie kan eenzaam zijn voor een student. Uni-Life is een platform dat studenten samenbrengt. In de app vind je alle evenementen en activiteiten die plaatsvinden op de Universiteit Maastricht.  Student Luisa Congedo is een ambassadeur van het platform.

Lees ook

  • Maak kennis met Lillianne Evertsz, wiens reis van het hbo naar het hoger onderwijs veerkracht belichaamt. Aanvankelijk uitgedaagd door hoge collegegelden, leken Lillianne's dromen van universitair onderwijs onbereikbaar, totdat ze een beurs ontving. Deze steun stelde haar in staat om haar gewenste...

  • In de komende maanden deelt de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences op Instagram tips over hoe je gezonder kan leven. Niet zomaar een verzameling van tips, wel gebaseerd op lopende onderzoeken binnen onze faculteit. Initiatiefnemers van dit idee zijn Lieve Vonken en Gido Metz, promovendi...

  • Studenten aan de Universiteit Maastricht kunnen het hele jaar door terecht bij het Wellbeing Team voor een breed aanbod gericht op mentale en fysieke gezondheid. Dit omvat een breed scala aan activiteiten zoals de Wellbeing Wednesdays en de twee jaarlijkse Wellbeing Weeks, maar ook peer-to-peer...