Studentfaciliteiten

Ontwikkel bij UM Career Services je skills voor een succesvolle carrière

Wil jij essentiële vaardigheden opdoen voor een mooie carrière na je studie, ben je op zoek naar ondersteuning om jouw competenties verder te ontwikkelen of wil je leren jezelf te presenteren bij een sollicitatie? Dat kan bij UM Career Services.

Hier ontwikkel je skills die je tijdens én na je studie kunt inzetten, bereid je je voor op het werkende leven, en ontdek je wat je écht gelukkig maakt. Je mag tot zes maanden na je afstuderen gebruikmaken van het aanbod van UM Career Services. Zainab Syeda is één van de studenten die met veel plezier bij UM Career Services en de afdeling Personal & Professional Development werkt. 

“Ik kwam de bijbaan bij UM Career Services tegen op Instagram en heb meteen gesolliciteerd! Tijdens een Quick Career Advice of walk-in help ik studenten zichzelf zo goed mogelijk te presenteren in hun cv, motivatiebrief of LinkedIn profiel. Dat doe ik zowel online als offline, waardoor ik veel verschillende mensen ontmoet. Het is een heel leuke manier om praktijkervaring op te doen.”

“Ik zou UM Career Services zeker aanraden aan andere studenten. Je kunt er namelijk gratis workshops volgen die je klaarstomen voor je toekomst. Ook als medewerker heb ik veel vaardigheden opgedaan die ik later in m’n carrière goed kan gebruiken. Je ontmoet inspirerende mensen en komt veel over jezelf te weten. Zo weet je beter wat je na je studie wil gaan doen én vind je sneller een baan!”

Tekst: Letterdesk
Foto's: Joris Hilterman

Zainab Syeda

Student Zainab Syeda werkt bij UM Career Services en de afdeling Personal & Professional Development.

Lees meer over onze studentfaciliteiten

  • Studenten aan de Universiteit Maastricht kunnen het hele jaar door terecht bij het Wellbeing Team voor een breed aanbod gericht op mentale en fysieke gezondheid. Dit omvat een breed scala aan activiteiten zoals de Wellbeing Wednesdays en de twee jaarlijkse Wellbeing Weeks, maar ook peer-to-peer...

  • Wil jij essentiële vaardigheden opdoen voor een mooie carrière na je studie, ben je op zoek naar ondersteuning om jouw competenties verder te ontwikkelen of wil je leren jezelf te presenteren bij een sollicitatie? Dat kan bij UM Career Services.

  • Beginnen aan een nieuwe studie kan eenzaam zijn voor een student. Uni-Life is een platform dat studenten samenbrengt. In de app vind je alle evenementen en activiteiten die plaatsvinden op de Universiteit Maastricht.  Student Luisa Congedo is een ambassadeur van het platform.

Lees ook

  • Maak kennis met Lillianne Evertsz, wiens reis van het hbo naar het hoger onderwijs veerkracht belichaamt. Aanvankelijk uitgedaagd door hoge collegegelden, leken Lillianne's dromen van universitair onderwijs onbereikbaar, totdat ze een beurs ontving. Deze steun stelde haar in staat om haar gewenste...

  • Studenten aan de Universiteit Maastricht kunnen het hele jaar door terecht bij het Wellbeing Team voor een breed aanbod gericht op mentale en fysieke gezondheid. Dit omvat een breed scala aan activiteiten zoals de Wellbeing Wednesdays en de twee jaarlijkse Wellbeing Weeks, maar ook peer-to-peer...

  • Ylana Sour (19) wist al halverwege de middelbare school dat ze later kinderarts wil worden. “Toen ik zelf een jaar of drie à vier was, had ik een slechte ervaring met een arts. Ik hoop later als arts te laten zien dat het ook anders kan.” Ylana zit nu in het eerste jaar van de studie Geneeskunde. Ze...