Verdien extra ECTS en ontdek nieuwe interesses bij de Maastricht Summer School
Studentfaciliteiten
6 februari 2024
Wil je nieuwe dingen leren of extra ECTS behalen? Dat kan bij de Maastricht Summer School. Van juni tot september kun je kiezen uit verschillende cursussen op het gebied van kunst & cultuur, business & economie, recht & politiek, natuurwetenschappen en sociale wetenschappen. De Maastricht Summer School biedt óók onderwijs voor professionals. Filip Eiffert is een van de studenten die al drie cursussen aan de Summer School heeft gevolgd.
“Ik had ECTS nodig. Ik bekeek mijn opties en ontdekte dat er zeer interessante cursussen werden aangeboden. Ik heb drie cursussen gedaan. Eén was ‘Consumer Neuroscience and Neurobusiness, de andere was een introductie tot data-analyse in R en de laatste was ‘Media Representations and Research Methods: Critical Discourse Analysis, Social Semiotics and News Framing’. De cursussen waren goed gestructureerd en de inhoud was erg interessant. De professoren zijn superaardig en deskundig.”
“De Maastricht Summer School stelt mensen in staat om nieuwe vakgebieden te ontdekken. De cursus ‘Neuroscience Economic Marketing’ heeft me bijvoorbeeld geholpen om erachter te komen wat ik in de toekomst wil gaan doen. Ik vond het zo leuk dat ik waarschijnlijk een master in die richting ga doen.”
Studenten aan de Universiteit Maastricht kunnen het hele jaar door terecht bij het Wellbeing Team voor een breed aanbod gericht op mentale en fysieke gezondheid. Dit omvat een breed scala aan activiteiten zoals de Wellbeing Wednesdays en de twee jaarlijkse Wellbeing Weeks, maar ook peer-to-peer...
Wil jij essentiële vaardigheden opdoen voor een mooie carrière na je studie, ben je op zoek naar ondersteuning om jouw competenties verder te ontwikkelen of wil je leren jezelf te presenteren bij een sollicitatie? Dat kan bij UM Career Services.
Beginnen aan een nieuwe studie kan eenzaam zijn voor een student. Uni-Life is een platform dat studenten samenbrengt. In de app vind je alle evenementen en activiteiten die plaatsvinden op de Universiteit Maastricht. Student Luisa Congedo is een ambassadeur van het platform.
Wil je nieuwe dingen leren of extra ECTS behalen? Dat kan bij de Maastricht Summer School. Van juni tot september kun je kiezen uit verschillende cursussen op het gebied van kunst & cultuur, business & economie, recht & politiek, natuurwetenschappen en sociale wetenschappen. De Maastricht Summer...
Jezelf ontwikkelen én een positieve bijdrage leveren aan de lokale bevolking van de stad waar je studeert, dat is waar Match voor staat. Dit initiatief biedt studenten van de Universiteit Maastricht mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, waarbij sociale betrokkenheid een belangrijk onderdeel is. Zo...
Studeren is voor psychologiestudent Estella Jardi Roca anders dan voor de meeste studenten. Door chronische ziektes moet ze regelmatig colleges missen vanwege ziekenhuisbezoeken en heeft ze meer rust nodig dan haar leeftijdsgenoten. Ondanks haar beperkingen wist Estella altijd één ding zeker: ze wilde hoe dan ook haar droom om te studeren mogelijk maken. En dat is gelukt! Hoe ervaart zij studeren met een lichamelijke beperking? Welke tips heeft ze voor anderen?
Bewegende oranje stippen op een gele achtergrond zijn het eerste teken dat er iets bijzonders gebeurt in de wereldwijd beroemde kalksteengroeve in de Maastrichtse Sint-Pietersberg. Dichterbij zie je dat het om mensen gaat gekleed in oranje hesjes. Het zijn studenten van het Maastricht Science Programme en hun begeleiders.
Het terrein aan de Sorbonnelaan in de Maastrichtse wijk Randwyck oogde zo’n twee jaar geleden nog ietwat kaal en afgelegen. Dat had vooral te maken met de modulaire en tijdelijke uitstraling van de studentenwoningen die er in korte tijd zijn gerealiseerd. Inmiddels krijgt de plek steeds meer het karakter van een heuse studentencampus, dankzij de aangebrachte groenvoorzieningen, ontmoetingsplekken en de mix aan studenten die er dagelijks komt en gaat. De campus is nu het thuis van ruim 800 studenten. Hoe het is om te wonen, leven en werken op deze plek? We vroegen het tijdens een rondje over het campusterrein.