Studentfaciliteiten

Verbeter je welzijn met ondersteuning van het Wellbeing Team

Studenten aan de Universiteit Maastricht kunnen het hele jaar door terecht bij het Wellbeing Team voor een breed aanbod gericht op mentale en fysieke gezondheid. Dit omvat een breed scala aan activiteiten zoals de Wellbeing Wednesdays en de twee jaarlijkse Wellbeing Weeks, maar ook peer-to-peer activiteiten. Het complete aanbod van de Wellbeing Movement vind je hier

Je kunt bij de UM Psychologen terecht voor een Quick Psychological Referral (QPR), workshops en trainingen maar ook individuele ondersteuning met een korte wachttijd. Het aanbod van de UM Psychologen vind je hier.

Met haar aanbod wil het Wellbeing Team het bewustzijn over mentale gezondheid binnen de UM bevorderen en vergroten en stigma's rondom mentale gezondheidskwesties verminderen. Ook biedt ze laagdrempelige toegang voor UM studenten en medewerkers om vrijwillig deel te nemen aan het aanbod op een veilige, inclusieve en ondersteunende manier.

Maria Mierzejewska is één van de studenten die regelmatig workshops van de Wellbeing Movement volgt. 

“Het aanbod aan workshops en trainingen is zo groot dat er voor iedereen wel iets te halen is. De workshops die ik heb gevolgd, waren gelinkt aan problemen uit mijn privéleven, maar ook aan mijn interesses. Van creatieve workshops zoals breien en haken tot fysieke activiteiten als de city running tour langs bezienswaardigheden in de stad.”

Studenten van de UM kunnen alle workshops en trainingen gratis volgen. “De drempel om mee te doen met de workshops is zo ontzettend laag. Dat maakt het heel makkelijk om om hulp te vragen als je er even niet uitkomt, en dat vind ik top. Het Wellbeing Team maakt het eenvoudig om goed voor jezelf te zorgen!”

Tekst: Letterdesk
Fotografie: Joris Hilterman

MARIA_MIERZEJEWSKA_WELLBEING_MOVEMENT

Lees meer over onze studentfaciliteiten

  • Studenten aan de Universiteit Maastricht kunnen het hele jaar door terecht bij het Wellbeing Team voor een breed aanbod gericht op mentale en fysieke gezondheid. Dit omvat een breed scala aan activiteiten zoals de Wellbeing Wednesdays en de twee jaarlijkse Wellbeing Weeks, maar ook peer-to-peer...

  • Wil jij essentiële vaardigheden opdoen voor een mooie carrière na je studie, ben je op zoek naar ondersteuning om jouw competenties verder te ontwikkelen of wil je leren jezelf te presenteren bij een sollicitatie? Dat kan bij UM Career Services.

  • Beginnen aan een nieuwe studie kan eenzaam zijn voor een student. Uni-Life is een platform dat studenten samenbrengt. In de app vind je alle evenementen en activiteiten die plaatsvinden op de Universiteit Maastricht.  Student Luisa Congedo is een ambassadeur van het platform.

Lees ook

  • Concentratieproblemen. Moeite met plannen. Snel afgeleid raken. Het zijn bekende symptomen van ADHD. Steeds meer UM-studenten melden zich met ADHD-klachten bij Disability Support. Op welke manieren zit ADHD studeren in de weg? En hoe kun je ADHD-klachten verminderen tijdens je studie? Wij spraken...

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.

  • Maak kennis met Lillianne Evertsz, wiens reis van het hbo naar het hoger onderwijs veerkracht belichaamt. Aanvankelijk uitgedaagd door hoge collegegelden, leken Lillianne's dromen van universitair onderwijs onbereikbaar, totdat ze een beurs ontving. Deze steun stelde haar in staat om haar gewenste...