27 augustus 2019

Ton Geurts treedt toe tot BISCI

ton
Ton Geurts

Ton Geurts voormalig CPO van Bekaert, DSM en AkzoNobel zal op 1 oktober in dienst treden als Director Business Development bij het Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI), het nieuwe instituut dat vanuit de Brightlands Campus Greenport Venlo logistiek en supply chain management in de regio Limburg zal ondersteunen door middel van slimme en duurzame innovaties. Uiteraard zal directe aandacht uitgaan naar alle vier de Brightland Campussen in Venlo, Geleen, Heerlen en Maastricht.

Ton Geurts is na zijn opleiding tot jurist (Universiteit Nijmegen) in het bedrijfsleven werkzaam geweest. In zijn eerste 20 jaar bij DSM was hij na meerdere jaren bedrijfsjurist te zijn geweest, in toenemende mate verantwoordelijk voor business-, programma- en transformatiemanagement. De laatste 5 jaar als SVP Supply Chain Excellence & CPO bij Bekaert. Hij is deskundig op het gebied van innovatie, duurzaamheid, supply chain management, inkoop en logistiek. Hij zal deze brede expertise aanwenden bij het opzetten en uitbouwen van ons nieuwe instituut in Venlo, waar hij de rol van Director Business Development zal gaan vervullen.

'Wij zijn erg blij met de komst van Ton Geurts', zegt professor Dominik Mahr hoofd van de afdeling Marketing and Supply Chain Management aan de Universiteit Maastricht. 'Hij brengt de nodige praktijkervaring en een groot internationaal netwerk mee, waarmee BISCI zijn voordeel kan doen'.

'Ton Geurts heeft een sterke ambitie op gebied van business innovatie en een grote passie voor duurzaamheid. Deze passie heeft hij laten zien in zijn jarenlange rol in de  Raad van Toezicht van de CSO  Solidaridad en via het bouwen van sustainable supply chains en de juiste Dow Jones en/of EcoVadis rating van de verschillende ondernemingen mee vorm te geven. Daarnaast heeft hij gedurende zijn internationale carrière veel ervaring opgedaan met het toepassen van digitale technologie in diverse bedrijfsprocessen. Zijn kennis en ervaring past precies in het profiel dat we voor ogen hadden voor de rol van Business Developer voor ons nieuwe instituut', aldus professor Bart Vos, Wetenschappelijk directeur van BISCI.

Niet onbelangrijk, Ton heeft een groot onderwijshart en geeft regelmatig gastcolleges bij diverse Universiteiten en business schools (RSM Erasmus University, Vlerick School of Management, Maastricht University).

We zijn ervan overtuigd dat BISCI onder leiding van deze geboren en getogen Limburger (Venlo) en netwerker pur sang snel zal uitgroeien tot een instituut van naam!

Het Brightlands Institute for Supply Chain Innovation is een wetenschappelijk onderbouwd, maar praktijkgericht instituut dat in samenwerking met bedrijven innovatieve oplossingen ontwikkelt op het gebied van logistiek, operations, en inkoop. Daarbij worden ook andere kennisinstellingen en samenwerkingspartners ingeschakeld. BISCI wordt momenteel gefinancierd door Universiteit Maastricht en de Provincie Limburg