UM Community

Met elkaar en voor elkaar!

UMc is een plek waar iedereen van de UM welkom is.We willen de diversiteit van de UM samen brengen door iedereen een plek te bieden waar je andere studenten kan ontmoeten, kan deelnemen aan leuke activiteiten en volop te genieten van alles wat het studentenleven te bieden heeft.

Wil meer weten?

 Check onze Instagram

We zijn nog even aan het opstarten dus heb je leuke ideeën of wil je deel uitmaken van de UMc, neem dan gerust contact met ons op via umcommunity-ssc@maastrichtuniversity.nl.

De hub
We hebben onze eigen ruimte om evenementen en meetings te organiseren. Wij zijn gevestigd in het UM Guesthouse, N-gebouw, (Brouwersweg 100).

Peer support

Voel je je als UM student nog niet deel van een community? Voel je je soms alleen of zoek je een medestudent om samen iets leuks mee te doen? Nood aan een openhartig gesprek tijdens een wandeling in de natuur? Of gewoon een kopje koffie in de stad? Misschien ben je nieuw in Maastricht en zou je het leuk vinden om eens rondgeleid te worden door jouw faculteit of in de stad?  Onze peer supporters staan voor je klaar.

Peer Support draait om aandacht voor het welbevinden van alle studenten. Met elkaar en voor elkaar. Een peer supporter wordt getraind en begeleid om op een informele, maar goed geïnformeerde manier support te bieden. Een peer supporter is geen hulpverlener! Je hoeft geen emotionele problemen te ervaren om een peer supporter te zoeken. Als de peer supporter merkt dat je meer hulp nodig hebt, zal die je verwijzen naar andere vormen van support.    

Aanmelden voor peer support


Neem contact met het SSC peer support team door te mailen naar: peersupport@maastrichtuniversity.nl. Zij helpen je verder en regelen contact met een peer supporter. Samen stem je af wat er nodig is voor jou. Elk peer support contact is weer anders. Het kan zijn dat je behoefte hebt aan een eenmalige rondleiding door je faculteit of dat je net wekelijks wel even een koffietje samen wil drinken. Jouw peer supporter is ook student, heeft zijn/haar eigen workload maar maakt graag tijd voor jou. Houdt dus rekening met elkaar en respecteer het aantal tijd de peer supporter voor jou kan vrijmaken.

Peer supporter worden

Zin om je sociale vaardigheden aan te spreken om andere studenten te helpen? Je wordt begeleid door het peer support team, leert nieuwe vaardigheden tijdens een peer support training en intervisie momenten worden verzorgd door de UM psychologen.

Neem contact met het SSC peer support team door te mailen naar: peersupport@maastrichtuniversity.nl.