Wellbeing Movement UM

The Wellbeing Movement (WBM) is een initiatief dat zowel fysiek als mentaal welzijn promoot binnen de Universiteit Maastricht (UM). We zijn er voor je om je de tools te bieden die je nodig hebt om een gezond en gelukkig studentenleven te leiden. 

Wellbeing Week 2021

Van 1 tot en met 5 november organiseert de Wellbeing Movement workshops, lezingen en andere activiteiten rondom jouw welzijn.

De events zijn toegankelijk voor alle studenten en eveneens voor stafleden. Er is een uitgebreid programma samengesteld om te ontdekken. Dit jaar gaan we voor een combinatie van online en on-campus events: enkele sessies zijn te volgen vanuit je eigen kamer, voor anderen zien we je graag op locatie. 

Bekijk het programma en schrijf je nu in!

The Mindfulnest

Vind je het lastig om tijd voor jezelf te nemen? Heb je behoefte aan een mindful pauze, of een verantwoorde manier van studie ontwijkend gedrag? Wil je op een stressvrije plek kunnen werken aan vaardigheden die je studie- en privéleven ten goede komen?

Vanaf 3 mei biedt de WBM je de kans om gebruik te maken van The Mindfulnest. In deze met liefde gemaakte, prikkelvrije ruimte sta jij centraal.

Meer informatie over The Mindfulnest

Wellbeing Wednesdays

Een woensdag per maand, volledig gericht op jouw welzijn. Elke Wellbeing Wednesday heeft zijn eigen thema met passende activiteiten: lezingen, workshops, sportactiviteiten en meer. 

De events zijn toegankelijk voor alle studenten en eveneens voor stafleden. Er wordt elke maand een uitgebreid programma samengesteld om te ontdekken - allemaal vanuit je eigen huis.

Aankomende Wellbeing Wednesdays:

  • Nieuwe data worden binnenkort toegevoegd!

Wellbeing Evenings

De Wellbeing Evenings worden meerdere keren per maand gehouden en bestaan uit activiteiten door studenten, voor studenten. Elke Wellbeing Evening omvat een gezellig uurtje en/of leuke (online) activiteiten waaronder bakworkshops, speed-friending sessies, sportactiviteiten en meer.
De evenementen zijn toegankelijk voor studenten van alle faculteiten. Voor elke sessie wordt een uitgebreid programma samengesteld waaraan je kunt meedoen - zelfs vanuit je luie stoel.

Aankomende Wellbeing Evenings:

  • Nieuwe data worden binnenkort toegevoegd!

Extra tips

Overzicht studentenwelzijn

De UM biedt veel ondersteuning op het gebied van jouw welzijn als student. Bekijk het overzicht om alle initiatieven en plannen rondom studentenwelzijn binnen de UM te verkennen. Tevens krijg je daar meer informatie over ondersteuning op het gebied van je mentale welzijn, aan de UM en in Maastricht.

 Naar het overzicht studentenwelzijn

Bronnen en inspiratie

We hebben veel bronnen en inspiratie verzameld die je kunnen helpen om bepaalde uitdagingen in je leven aan te pakken.

 Naar de bronnen en inspiratie

Quick Psychological Referral

Heb je psychologische hulp nodig, maar weet je niet precies waar je naartoe moet? Heb je hulp nodig bij het kiezen van een lezing of workshop? Of heb je een andere vraag rondom je geestelijke gezondheid? Dan kun je je aanmelden voor een tien-minuten gesprek met een UM psycholoog.

 Naar de Quick Psychological Referral

Online monitor

We hebben jouw input nodig!
Als onderdeel van de Wellbeing Movement UM, hebben wij een monitor ontwikkeld om inzicht te verkrijgen in de factoren die bijdragen aan het welzijn van UM studenten. Hoe hoger de respons, hoe beter wij kunnen werken aan het ontwikkelen van nieuwe initiatieven om studenten te ondersteunen. Anonimiteit is gegarandeerd en het invullen van de enquête kost slechts 10 minuten. Dit project is goedgekeurd door het Ethical Review Committee Psychology and Neuroscience.

 Vul de enquête in

Bij voorbaat dank voor je medewerking. Indien je vragen hebt, mag je altijd contact met ons opnemen.