Wellbeing week

Wellbeing Movement UM

The Wellbeing Movement (WBM) is een initiatief dat zowel fysiek als mentaal welzijn promoot binnen de Universiteit Maastricht (UM). We zijn er voor je om je de tools te bieden die je nodig hebt om een gezond en gelukkig studentenleven te leiden. 

Wellbeing Week

UM Spring Wellbeing Days
We kijken terug op een erg geslaagde Spring Wellbeing Days 2023. Van 19 tot en met 22 April waren er op verschillende plekken in en om de Universiteit meer dan twintig activiteiten.

UM Wellbeing Week 2023
Mid November is het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende Wellbeing Week. We pakken elk jaar groot uit met een inspirerende lezing als opening en een film op groot scherm als einde. Zet het alvast in je agenda, graag tot ziens in November.

De UM Wellbeing Week 2023 vindt plaats van 17 tot en met 22 november.

Houd in de tussentijd onze  Instagram pagina in de gaten voor al onze evenementen.

Wellbeing Wednesdays

Een woensdag per maand, volledig gericht op jouw welzijn. Elke Wellbeing Wednesday heeft zijn eigen thema met passende activiteiten: lezingen, workshops, sportactiviteiten en meer. 

De events zijn toegankelijk voor alle studenten en eveneens voor stafleden. Er wordt elke maand een uitgebreid programma samengesteld om te ontdekken - online en on-campus.

Bekijk de komende evenementen en schrijf je in

Wellbeing Series

Heb je altijd al een cursus yoga, dans of iets anders willen proberen, maar weet je niet wanneer of waar? Dit is je kans! Het hele jaar door organiseren we verschillende Wellbeing Series: (korte) cursussen of wekelijkse workshops om uit te proberen en misschien zelfs een nieuwe hobby te vinden!

UM Community events

De UMc is een plek waar iedereen van de UM welkom is. Ons doel is om de diverse gemeenschappen van de UM te verbinden en iedereen de ruimte te bieden om interessante mensen van verschillende faculteiten te ontmoeten en deel te nemen aan leuke evenementen terwijl je je welzijn verbetert.

The Mindfulnest

Vind je het lastig om tijd voor jezelf te nemen? Heb je behoefte aan een mindful pauze, of een verantwoorde manier van studie ontwijkend gedrag? Wil je op een stressvrije plek kunnen werken aan vaardigheden die je studie- en privéleven ten goede komen?

De WBM biedt je de kans om gebruik te maken van The Mindfulnest. In deze met liefde gemaakte, prikkelvrije ruimte sta jij centraal.

Je kunt een Mindfulnest vinden in de UB binnenstad in de wellbeing ruimte en de UB FHML.

Extra tips

Overzicht studentenwelzijn

De UM biedt veel ondersteuning op het gebied van jouw welzijn als student. Bekijk het overzicht om alle initiatieven en plannen rondom studentenwelzijn binnen de UM te verkennen. Tevens krijg je daar meer informatie over ondersteuning op het gebied van je mentale welzijn, aan de UM en in Maastricht.

 Naar het overzicht studentenwelzijn

Bronnen en inspiratie

We hebben veel bronnen en inspiratie verzameld die je kunnen helpen om bepaalde uitdagingen in je leven aan te pakken.

 Naar de bronnen en inspiratie

Quick Psychological Referral

Heb je psychologische hulp nodig, maar weet je niet precies waar je naartoe moet? Heb je hulp nodig bij het kiezen van een lezing of workshop? Of heb je een andere vraag rondom je geestelijke gezondheid? Dan kun je je aanmelden voor een tien-minuten gesprek met een UM psycholoog.

 Naar de Quick Psychological Referral