Wellbeing week

Wellbeing Movement UM

The Wellbeing Movement (WBM) is een initiatief dat zowel fysiek als mentaal welzijn promoot binnen de Universiteit Maastricht (UM). We zijn er voor je om je de tools te bieden die je nodig hebt om een gezond en gelukkig studentenleven te leiden. 

De WBM biedt op veel verschillende manieren informatie en trainingen over welzijn, ontspanning, sport, studievaardigheden en andere thema's. Onze belangrijkste evenementen zijn:

  • Wellbeing Week (jaarlijks): een week vol workshops,  gesprekken en andere activiteiten rondom jouw welzijn
  • Wellbeing Wednesdays (door het jaar heen): een woensdag per maand, volledig gericht op jouw welzijn
  • De UM Community events (door het jaar heen): diverse evenementen per maand, sociale activiteiten door studenten voor studenten en stafleden.

Scroll verder om meer van onze events te ontdekken!

 

UM Spring Wellbeing Days & UM Wellbeing Week

UM Spring Wellbeing Days 2024 🌼
De nieuwe data van de UM Spring Wellbeing Days 2024 zijn bekend: woensdag 17 april t/m zaterdag 20 april. Net zoals bij onze vorige editie zijn er weer veel leuke actviteiten op verschillende locaties in en rond de universiteit. Ontmoet nieuwe mensen terwijl je aan je welzijn werkt! 😊

➡️ Bekijk hier het programma van de UM Spring Wellbeing Days 2024 en schrijf je snel in! 

 

UM Wellbeing Week 2023
Van donderdag 16 november t/m woensdag 22 november 2023 waren er 48 activiteiten gericht op de wellbeing van de studenten en staff van de UM (ook activiteiten in het weekend)! Je kon ontspannen, inspiratie opdoen voor creativiteit en je richten op je gezondheid tijdens deze geweldige week die gratis toegankelijk is voor studenten en medewerkers van Universiteit Maastricht en studenten van Hogeschool Zuyd. Dankjewel voor iedereen die aanwezig was! En blijf ons volgen voor meer informatie over onze Wellbeing Week in het najaar van 2024. 

Houd onze Instagram pagina in de gaten voor al onze evenementen.

Voor een overzicht van alle activiteiten die je helpen je welzijn en skills te verbeteren
Bezoek het Personal & Professional Development Portal

Wellbeing Wednesdays

Een woensdag per maand, volledig gericht op jouw welzijn. Elke Wellbeing Wednesday heeft zijn eigen thema met passende activiteiten: lezingen, workshops, sportactiviteiten en meer. 

De events zijn toegankelijk voor alle studenten en eveneens voor stafleden. Er wordt elke maand een uitgebreid programma samengesteld om te ontdekken - online en on-campus.

Bekijk de komende evenementen en schrijf je in

Wellbeing Series

Heb je altijd al een cursus yoga, dans of iets anders willen proberen, maar weet je niet wanneer of waar? Dit is je kans! Het hele jaar door organiseren we verschillende Wellbeing Series: (korte) cursussen of wekelijkse workshops om uit te proberen en misschien zelfs een nieuwe hobby te vinden!

UM Community events

De UMc is een plek waar iedereen van de UM welkom is. Ons doel is om de diverse gemeenschappen van de UM te verbinden en iedereen de ruimte te bieden om interessante mensen van verschillende faculteiten te ontmoeten en deel te nemen aan leuke evenementen terwijl je je welzijn verbetert.

Extra tips

Overzicht studentenwelzijn

De UM biedt veel ondersteuning op het gebied van jouw welzijn als student. Bekijk het overzicht om alle initiatieven en plannen rondom studentenwelzijn binnen de UM te verkennen. Tevens krijg je daar meer informatie over ondersteuning op het gebied van je mentale welzijn, aan de UM en in Maastricht.

 Naar het overzicht studentenwelzijn

Bronnen en inspiratie

We hebben veel bronnen en inspiratie verzameld die je kunnen helpen om bepaalde uitdagingen in je leven aan te pakken.

 Naar de bronnen en inspiratie

Quick Psychological Referral

Heb je psychologische hulp nodig, maar weet je niet precies waar je naartoe moet? Heb je hulp nodig bij het kiezen van een lezing of workshop? Of heb je een andere vraag rondom je geestelijke gezondheid? Dan kun je je aanmelden voor een tien-minuten gesprek met een UM psycholoog.

 Naar de Quick Psychological Referral