Studenten Campus Venlo winnen voorronde Europese voedingswedstrijd
Drie teams van de Health Food Innovation Management Master (UM's Campus Venlo) hebben op vrijdag 19 mei de eerste, tweede én derde plaats in de wacht gesleept tijdens de voorronde van de Ecotrophalia: een Europese wedstrijd tussen studententeams van zowel universiteiten als hogescholen. Het doel van de wedstrijd is om nieuwe, duurzame voedingsproducten te ontwikkelen.
In de halve finale zullen de drie HFIM-teams het tegen elkaar opnemen om te zien wie er namens Nederland (en Universiteit Maastricht) naar de finale gaat in Londen. Daar zullen ze strijden tegen teams uit heel Europa om de eerste prijs.
Ecotrophelia
Ecotrophelia heeft de ambitie om ondernemerschap en concurrentie binnen de Europese voedingsindustrie te stimuleren door een trainingsnetwerk in voedingsinnovatie te implementeren en een Europese voedingswedstrijd te organiseren:"the Student Food Innovation Award." Ecotrophelia behaalt haar doel om studenten, docenten, onderzoekers en professionals uit de voedingsindustrie met elkaar te verbinden en te denken over de eco-innovatieve voedingsproducten van de toekomst.
De finale vindt plaats op 21 en 22 november 2017 tijdens de Food Matters Live tentoonstelling in het ExCel centre in London, Verenigd Koninkrijk. Daar zal de winnaar bekend gemaakt worden en tevens de prijsuitreiking plaats vinden.
Campus Venlo
De winnaars
Foto's
Team V-Egg
- Celia Deleersnijder
- Addini Pascaramadhani
- Thanyathorn Wongnitchakul
V-Egg
Een uitstekend alternatief voor eieren en vermindert daarmee de bio-industrie.
Team PopPeas
- Elke Donkers
- Tom Kerstens
- Lorraine Arts
- Rob Wijers
PopPeas
PopPeas is een Cheetos-achtige snack, maar een heel stuk gezonder.
Team C-Real
- Sandra Jenniskens
- Tessa Naus
- Laura Reitsma
- Britt Otten
C-Real
Een duurzaam alternatief voor een hoop ontbijtgranen/muesli's waar vaak chocolade in zit.
Een kleine impressie van de winnaars en hun producten
About HFIM
De Health Food Innovation Management-master is een uniek programma, het enige programma in zijn soort ter wereld. Het multidisciplinaire curriculum is op maat gemaakt voor de professionele eisen van werkgevers uit de voedingsindustrie. je zult vakken volgen als: biomedical sciences and nutrition, food regulation, consumer behaviour, entrepreneurship, business and marketing.
Door elementen van bedrijfskunde en mangement te combineren met voedingsinnovatie en gezondheidswetenschap, leveren wij een opleiding die je perfect voorbereid op een succesvolle toekomst.
De opleiding overbrugt het hele proces van voedselinnovatie, met een focus op het verbeteren van consumentengezondheid en voorkomen van ziektes.
Relevant links
Lees ook
-
Kim Ragaert en de studenten van SublimeStone zijn de winnaars van de publieksprijzen die tijdens de verkiezing van de Ingenieur van het jaar werden uitgereikt. De winst en de nominatie van beiden, door het Koninklijk Instituut van Ingenieurs, laten zien dat de Universiteit Maastricht, en vooral de...
-
Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs nomineerde Kim Ragaert en de studenten van SublimeStone voor de prijs van beste ingenieur en beste studententeam van 2024. Beiden horen bij de laatste 3 finalisten in hun categorie. Wil jij ook dat de beste ingenieurs winnen, stem dan nu op UM!
-
Hoe repareer je een scheur in kalksteen, zoals mergel? Nou, vraag gewoon een paar bacteriën om het voor je te doen. Dit is in het kort het doel dat 11 studenten van de Universiteit Maastricht zichzelf stelden. Het lukte, ze eindigden in de top 10 van de beste undergraduate-projecten van de iGEM...