Kampioenen van innovatie: Stem Maastrichtse ingenieurs naar de top

De beste ingenieurs van Nederland komen van de Universiteit Maastricht! Echt waar, het Koninklijk Instituut van Ingenieurs nomineerde Kim Ragaert en de studenten van SublimeStone voor de prijs van beste ingenieur en beste studententeam van 2024. Beiden horen bij de laatste 3 finalisten in hun categorie. Wil jij ook dat de beste ingenieurs winnen, stem dan nu op UM!

Help Kim en de studenten en stuur deze door via je socials, familie, vrienden en collega’s. Hoe meer stemmen, hoe meer kans op de jackpot.

Kim Ragaert is een echte pionier van de kunststofrecycling. Ze werkt bij de onderzoeksgroep Circular Chemical Engineering van de Faculty of Science and Engineering en dat doet ze met succes. Haar werk leidde tot menige internationale technische standaard voor de recycling van kunststoffen. Ze werkt mee aan de eerste fabriek die kunststoffen uit huishoudelijk afval gaat verwerken tot hoogwaardige nieuwe folies en ontwerpt het machinepark voor de Brightlands Circular Space, een instituut dat als eerste in Europa het onderzoek en de ontwikkeling van de hele keten van kunststofrecycling, van afval scheidende consument tot eindproduct, bij elkaar brengt. 

Een scheurtje in kalksteen? Repareer het met bacteriën! Geen bouwvakkers op steigers meer maar bacteriën die steigers van DNA bouwen. Begeleid door MSP-onderzoeker Erik Steen Redeker, ontwikkelde Team SublimeStone een techniek waarin twee bacteriën de hoofdrol spelen: de ene produceert het mineraal calciet en de andere doet aan DNA-origami. DNA en calciet samen vormen een stevig netwerk dat kleine scheuren in kalksteen opvult. SublimeStone bestaat uit een diverse, multidisciplinaire groep studenten van drie studies: het Maastricht Science Programma, Systems Biology en het University College Maastricht. Piramide van Gizeh, Parthenon in Athene en stadswallen van Maastricht maak je borst maar nat, Team SublimeStone komt eraan.

De nominaties van Kim en de studenten komen niet als een verrassing. Internationaal vielen ze al in de prijzen. Nu is Nederland aan de beurt. Kom op, help ons en stem nu op Kim Ragaert en ons studententeam SublimeStone! 

Zorg ervoor dat beiden op de eerste plaats eindigen zodat we met recht kunnen claimen dat de beste ingenieurs van de Universiteit Maastricht komen. Het kost je maar een paar muisklikken.

Lees ook

  • Kim Ragaert en de studenten van SublimeStone zijn de winnaars van de publieksprijzen die tijdens de verkiezing van de Ingenieur van het jaar werden uitgereikt. De winst en de nominatie van beiden, door het Koninklijk Instituut van Ingenieurs, laten zien dat de Universiteit Maastricht, en vooral de...

  • Zelfstandig besluiten nemen bij vergelijkbare situaties doen computers al volop. Maar kunnen zij ook kennis toepassen op nieuwe feiten? Mark Winands, de kersverse hoogleraar Machine Reasoning bij het Department of Advanced Computing Sciences (DACS), ontwikkelt rationeel handelende computerprogramma...

  • De nieuwe afdeling beslaat onderzoek en onderwijs op de gebieden van kunstmatige intelligentie, informatica, data science, wiskunde en robotica. Meer dan 100 stafleden hebben hun thuisbasis bij de nieuwe groep, die is ingebed binnen de Faculty of Science and Engineering.