INKOM 2019: The Moment is Yours

INKOM 2019 vindt dit jaar plaats van maandag 19 augustus tot en met vrijdag 23 augustus. Tijdens de INKOM kunnen nieuwe studenten deelnemen aan diverse activiteiten waaronder workshops, stadswandelingen, een festival en work-outs bij het Universitaire Sport Centrum (USC). Op dinsdag en vrijdag wordt het programma afgesloten met een feest in het MECC, waar artiesten zoals Kris Kross Amsterdam en Lucas & Steve zullen optreden.

Ontmoet de stad en elkaar
Op de INKOM maandag krijgen studenten de mogelijkheid de stad en elkaar beter te leren kennen. In de middag vindt er een informatiemarkt plaats. Daarna dineren de studenten samen met hun mentoren bij één van de vele verenigingen die een maaltijd aanbieden. In de avond volgt de officiële opening van de INKOM op de Markt met optredens van de Grote Vriendelijke Reus, The Shakin’DJ’s from Limburg, the Hottub Heroes en Billy the Kit.

Gevarieerde programma
Dinsdag begint sportief met een workout en een stadswandeling. Op de Tapijn zijn meerdere activiteiten te doen. Zo zijn er spellen die bewustzijn over maatschappelijk verantwoorde onderwerpen belichten, the Dutch moment focust op een goede integratie in Nederland en ook zal er een Studenten Debat plaatsvinden dat wordt geleid door Rector Rianne Letschert. Tijdens het Festival presenteren studentenorganisaties en verenigingen zichzelf onder het genot van een muziekje en drankje. Het avondprogramma bestaat onder meer uit Tasty Maastricht, waar bij lokale restaurants een maaltijd aanbieden voor slechts 7 euro, gecombineerd met een bezoek aan de Comedy Night in het Conservatorium. Traditiegetrouw is er de MECC Tuesday Party. Dit jaar met DJ WATRO, team T.N.T., The Boy Next door, Sophie Francis en Kris Kross Amsterdam.

Sport en Cantus
De woensdag begint met het SportsEvent op de Griend. De studenten kunnen hier kennismaken met de vele sportverenigingen en deelnemen aan de activiteiten deze organisaties aanbieden. Daarna barbecueën de studenten op de onze lieve Vrouwe Wal om vervolgens (alleen 18+’ers) te eindigen met een Cantus in het MECC. Voor de studenten die niet naar de Cantus gaan is een film en een Rollerskate Disco.

Maastricht is yours
De INKOM donderdag staat in het teken van Maastricht is Yours. Zo is o.a. Trashless Thursday ingevoerd. Een dag waarop we afval zo veel mogelijk willen beperken door middel van onder andere het gebruik van hardcups, het niet toestaan van flyers en het aanbieden van een vegetarische maaltijd. Het Geusseltbad wordt voor deze gelegenheid omgedoopt tot Aqua Lounge. Voor de Masterstudenten wordt deze dag nog een apart evenement georganiseerd dat bestaat uit verschillende workshops en eindigt met een diner. De Maastrichtse culturele instellingen introduceren zich tijdens Night at the Museum, dat plaatsvindt in het Bonnefantenmuseum.

Finale in het MECC
Vrijdag is de laatste dag van de INKOM 2019. Net als de dinsdag en donderdag krijgen de studenten in de ochtend een work-out aangeboden bij het Universitaire Sport Centrum. Daarna is er een College Tour Maastricht met allerlei nuttige workshops gericht op studievaardigheden. ’s Middags kunnen de studenten weer kiezen uit verschillende activiteiten en daarna eten op het foodtruck festival Meals on Wheels op de OLV-Wal met aansluitend een Open Air Cinema. De INKOM 2019: The Moment is Yours wordt afgesloten met een groot feest in het MECC. Bijzonder zijn de optredens van Lucas en Steve, Bands with Benefits en DJ Admin.

Bekijk de trailer van de INKOM!

Lees ook

  • Nienke Verstegen, onderzoeker bij De Forensische Zorgspecialisten, heeft onderzoek gedaan naar agressie binnen de forensische zorg en impact hiervan op patiënten en medewerkers. Op 6 juli 2023 promoveert zij aan de Maastricht University met haar proefschrift ‘Hurt people hurt people. Characteristics...

  • Patiënten die vanwege een ernstige COVID-19-infectie in het ziekenhuis zijn opgenomen, vertonen naderhand geen aanwijzingen voor hersenschade door de ziekte. Dat blijkt uit een uitgebreide studie onder leiding van Universiteit Maastricht.

  • Sten van Beek

    Rillen van de kou?

    Door de Westerse leefstijl met een hoog vetgehalte in voeding in combinatie met weinig beweging, kampen steeds meer mensen in Nederland met overgewicht of zelfs obesitas. Dit zorgt voor een verhoogd risico op diabetes type II. Wat is hieraan te doen buiten een gezondere leefstijl? Het antwoord komt...

Meer nieuws