Silvia Evers (S.M.A.A.)

Uitgebreid profiel is alleen beschikbaar in Engels.

Silvia Evers is hoogleraar Public Health Technology Assessment aan de Universiteit Maastricht (UM) en wetenschappelijk directeur van het Care and Public Health Research Institute (CAPHRI). Ze streeft naar een onafhankelijke en open onderzoekscultuur met aandacht voor team science, open science, erkennen en waarderen en societal impact. Daarnaast werkt ze sinds 2013 bij het Trimbos Instituut. Haar wetenschappelijk oeuvre is omvangrijk en ze is succesvol in het verwerven van middelen voor (gezondheidseconomisch) onderzoek (o.a. NWO, ZonMw, Europees, collectebusfondsen). Ze is een erkend wetenschapper, die diverse nationale en internationale bijeenkomsten initieert en organiseert (zoals lolaHESG (lowlands Health Economic Study Group) en EuHEA 2018 (Conference of the European Health Economic Association)).

Professor Evers heeft een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk en is lid van vele nationale en internationale commissies en tijdschriftredacties. Komend vanuit een multidisciplinaire achtergrond (Gezondheidswetenschappen (Geestelijke Gezondheidskunde; Beleid & Beheer), Epidemiologie en Recht (Arbeid en Sociaal; Gezondheidsrecht)) en door werkzaam te zijn geweest binnen diverse groepen (Instituut voor Revalidatievraagstukken, Universiteit Maastricht (Epidemiologie; Gezondheidseconomie; Medische Sociologie; Psychologie), Rijksinstituut voor Volksgezondheid en de Milieu (Centrum voor Zorgstudies), Universiteit van Amsterdam (Pedagogiek) en Academisch Ziekenhuis Maastricht (Neurochirurgie)) hecht ze enorm aan (inter)nationale samenwerking tussen disciplines binnen en buiten de UM, alsook met diverse stakeholders (cliënten, hulpverleners, verzekeraars) in de zorg.

Sinds haar studies is zij betrokken bij het onderwijs in verschillende rollen, variërend van tutor, docent tot coördinator, zowel in de Bachelor Gezondheidswetenschappen als de Master Health Policy Innovation and Management. Studenten en promovendi waarderen haar rol als docent. In 2018 is zij samen met haar collega's uitgeroepen tot 'Best Course' van het domein gezondheid voor de 'Health Technology Assessment track' van de Health Sciences Research Master.

Naast onderzoek en onderwijs is zij altijd actief geweest in het management van onderzoek. Zij is werkzaam geweest als juridisch (ambtelijk secretaris/jurist Ethische Commissie Psychologie) en beleidsadviseur bij de Faculteit Psychologie (FPN) van de Universiteit Maastricht, waar zij leiding gaf aan het onderzoeksbureau van het Faculteitsbestuur. Binnen FPN vervulde zij ook een rol als promovendi-coördinator en vertrouwenspersoon. Als leider van het onderzoeksprogramma’s HTA (2009-2015) en Creating Value-Based Health Care (2015-2021) is zij altijd actief betrokken geweest bij de advisering over onderzoek en carrièrebeleid.

researcherIDScholar.google | Research Gate | LinkedInAcademia