8 november 2019

YUFE-alliantie bouwt aan Europese universiteit van de toekomst

De Young Universities for the Future of Europe (YUFE)-alliantie was gisteren in Brussel aanwezig tijdens het startevenement van het European Universities Initiative. YUFE is een van de 17 allianties van Europese universiteiten die door de Europese Commissie zijn geselecteerd om de eerste modellen voor een Europese universiteit te ontwikkelen en te implementeren. Professor Martin Paul, voorzitter van de YUFE-alliantie én voorzitter van de Universiteit Maastricht die het consortium leidt, zei hierover: "Onze alliantie, inclusief acht jonge universiteiten, zal de eerste Europese universiteit van de toekomst bouwen die voor iedereen toegankelijk is." De YUFE-alliantie kondigde ook de benoeming aan van Dr. Daniela Trani als Managing Director. Zowel zij als de op Cyprus geboren UM-student Costas Georgiades namen deel aan het officiële startprogramma in Brussel.