27 maart 2017

Voeding als medicijn

Dr. Alie de Boer, voedingswetenschapper aan het University College Venlo van de Universiteit Maastricht, publiceerde onlangs in het toonaangevende International Journal of Food Sciences and Nutrition een artikel waarin ze op basis van uitgebreid literatuuronderzoek kon aantonen dat de specifieke voedingsstoffen Omega 3 vetzuren en vitamine E een rol kunnen spelen bij de aanpak van chronische ontstekingsziekten in de longen, zoals astma, COPD en auto-immuunziekte sarcoïdose. Alie de Boer: “Het medicijngebruik in deze alsmaar groeiende patiëntengroep is vaak intensief en langdurig. Gevolg is dat patiënten resistentie opbouwen en last krijgen van bijwerkingen. De inzet van voedingsstoffen of supplementen in combinatie met de juiste medicatie zou een enorme stap voorwaarts zijn. Hier liggen kansen.”