4 juli 2018

Universiteit Maastricht gunt herinrichting Tapijnkazerne aan Mertens Bouwbedrijf

Mertens Bouwbedrijf uit Weert mag de eerste fase van de herinrichting van de Tapijnkazerne in Maastricht gaan uitvoeren. Na een korte aanbestedingsprocedure heeft de Universiteit Maastricht (UM) dinsdag besloten om de opdracht aan Mertens Bouwbedrijf BV te gunnen. Het voormalige militair terrein aan de rand van de Maastrichtse binnenstad wordt getransformeerd tot openbaar park en de gebouwen zullen worden aangewend voor onderwijs en onderzoek. Met het oog daarop heeft de UM eerder dit jaar de eigendomsrechten van alle gebouwen op Tapijn verworven van de Provincie Limburg. In verband met de verwerving van de rechten zal de UM de concessieovereenkomst van Brasserie Tapijn met twee jaar verlengen tot 1 april 2021.