Vrijthof decor voor festival en debat

Maastricht bereidt zich voor op Europese verkiezingen

Maak je klaar voor de ultieme Europese verkiezingservaring! Op 29 april organiseren Studio Europa en Politico de derde editie van het Maastricht Debate, als opwarmertje voor de Europese Parlementsverkiezingen (6-9 juni).

Gratis festival en debate watch party op het Vrijthof

Voor wie geen stoel heeft kunnen bemachtigen in het Theater aan het Vrijthof, of wie op een luchtige manier geïnformeerd wil worden over de Europese verkiezingen, hebben we goed nieuws! 

Op dezelfde dag organiseren we een GRATIS Europees verkiezingsfestival op het ‘t Vrijthof, waar je een livestream van het debat kunt bekijken op een groot scherm. Maar dat is nog niet alles – ons programma zit boordevol inspirerende activiteiten voor én na het debat. Mis het niet! 

Je bent welkom op het Vrijthof vanaf 17:00 uur  voor muziek, foodtrucks and informatie over de kandidaten en hun partijen. 

Ontmoet de spitzenkandidaten persoonlijk!

Europa is in ons DNA

  • Meer weten over Europa? Lees de opinieartikelen van onze wetenschappers.
  • Meer weten over Europees wetenschappelijk onderzoek in Maastricht? Lees de verhalen.
  • Welke Europadeskundigen heeft de Universiteit Maastricht in huis? Ontmoet onze experts.

Lees ook

  • Vooruitlopend op de Europese Parlementsverkiezingen in juni nodigen Studio Europa Maastricht en POLITICO je van harte uit voor het Maastricht Debat 2024. De derde editie van dit grote politieke debat vindt plaats op maandag 29 april in het Theater aan het Vrijthof. 

  • Het gezin van de Maastrichtse hoogleraar Mathieu Segers heeft van locoburgemeester Frans Bastiaens het Teken van Verdienste van de stad Maastricht gekregen. Segers overleed in december.