Knowledge Engineering 1e plaats in Keuzegids Hoger Onderwijs 2017

Voor de vierde keer op rij heeft het Bachelor programma Knowlegde Engineering van het Department of Data Science and Knowledge Engineering het kwaliteitszegel “Top Rated Programme” ontvangen van Keuzegids Hoger Onderwijs 2017. Voor de vierde keer op rij op nummer 1, met een significante stijging in score (82 punten) en een ++ beoordeling, biedt het Department of Data Science and Knowledge Engineering de beste interdisciplinaire, academische opleiding aan in Nederland op het gebied van Kunstmatige Intelligentie.

Net als voorgaande jaren steekt Knowledge Engineering met kop en schouders boven vergelijkbare opleidingen uit. Studenten beoordelen inhoud van het programma, de mogelijkheid tot het ontwikkelen van hun vaardigheden, de faciliteiten en de hoeveelheid contacturen als zeer positief.

Volledig overzicht van de Keuzegids Hoger Onderwijs - Kunstmatige intelligentie  

Boven nationaal gemiddelde Nationaal gemiddelde Onder nationaal gemiddelde
Vaardigheden (++) Expertoordeel  
Genoeg contacturen? (++)    
Inhoud (++)    
Docenten (+)    
Wetenschappelijke vorming (+)    
Studielast (+)    
Informatie (+)    
Faciliteiten (++)    

Keuzegids Hoger Onderwijs

Keuzegids Hoger Onderwijs wordt ieder jaar samen gesteld door een onafhankelijke redactieraad bij het Centrum voor Hoger Onderwijs Informatie om studenten te helpen bij hun studiekeuze. De scores van 2017 zijn gebaseerd op beoordelingen van studenten en experts met betrekking tot o.a.: bachelor-opleiding, de professoren en faciliteiten.

Lees ook

  • Kim Ragaert en de studenten van SublimeStone zijn de winnaars van de publieksprijzen die tijdens de verkiezing van de Ingenieur van het jaar werden uitgereikt. De winst en de nominatie van beiden, door het Koninklijk Instituut van Ingenieurs, laten zien dat de Universiteit Maastricht, en vooral de...

  • Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs nomineerde Kim Ragaert en de studenten van SublimeStone voor de prijs van beste ingenieur en beste studententeam van 2024. Beiden horen bij de laatste 3 finalisten in hun categorie. Wil jij ook dat de beste ingenieurs winnen, stem dan nu op UM!

  • Hoe repareer je een scheur in kalksteen, zoals mergel? Nou, vraag gewoon een paar bacteriën om het voor je te doen. Dit is in het kort het doel dat 11 studenten van de Universiteit Maastricht zichzelf stelden. Het lukte, ze eindigden in de top 10 van de beste undergraduate-projecten van de iGEM...