Interview Matthijs Huizing van ITEM in 'Grenzeloos Ondernemen Magazine Kerkrade'

'Kansen in grensregio's moeten beter worden benut'

Het Grenzeloos Ondernemen Magazine Kerkrade interviewde Matthijs Huizing, adviseur externe betrekkingen van ITEM over het belang van het benutten van kansen in grensregio’s.

“De Nederlandse grens met België en Duitsland is meer dan duizend kilometer lang. In de grensregio’s liggen zeven provincies en meer dan honderd gemeenten waar miljoenen Nederlanders werken, ondernemen of studeren. Vaak doen ze dat aan de Nederlandse kant van de grens. Maar er zijn voor werkzoekenden, ondernemers en studenten ook allerlei kansen en mogelijkheden in de buurlanden België of Duitsland. Omgekeerd geldt dat ook. Die kansen worden nog onvoldoende benut. Het leven en werken in de grensregio’s van Nederland is anders dan in de rest van Nederland en daar moet in het nationale beleid rekening mee worden gehouden."

Lees het volledige interview

Lees ook

• Since Hungary took over the rotating presidency of the EU Council on July 1st, its Prime Minister Viktor Orbán has embarked on a widely criticized peace mission for Ukraine, including meetings with leaders of Russia and China. This has led to much speculation about what the next six months of the...

• De Grote Gracht is rijkelijk voorzien van historische gebouwen met bijzondere verhalen. Ook deze keer bevindt onze ‘verborgen parel’ zich in deze Maastrichtse straat, op huisnummer 76: de (fietsen)kelder.

• “We zijn pioniers van een nieuwe tak van engineeringwetenschappen, niet alleen voor Maastricht, maar voor de wereld.” Zegt Francesco Ferrari over de groep van dertien studenten, waaronder hijzelf, die in juli als eerste het bachelordiploma Circular Engineering kreeg.